tiistai 28. heinäkuuta 2020

Kotimaan matkailua Turussa kesällä 2020!

Turku on ollut perinteinen kotimaan kesäkohteemme monen vuoden ajan. Vitsit, että tänä keväänä jo pelkkä ajatus viikonloppulomasta Turussa tuntui jo niin kivalle! Kiva, ihana viikonloppu Turussa meillä olikin - kuinkas muutenkaan. Blogista löytyy juttuja Turun viikonlopuista ainakin täältätäältä ja täältä!  
Turku on moneen kertaan hyväksi havaittu kotimaan kohde, jota voimme kokemuksen syvällä rintaäänellä vahvasti suositella. 


Majoitus

Tälläkin kertaa majoitumme Radisson Blu Marina Palacessa, josta on muodostunut meidän vakkarihotelli. Hotellin sijainti joen rannassa keskeisellä paikalla takaa mutkattoman ja helpon liikkumisen moneen suuntaan. Tällä reissulla maksoimme osan yöpymisestä itse ja paikan päällä oli meitä odottamassa mahtava yllätys: meille oli varattu hotellin 7.kerroksesta upea sviitti! Sviitti oli tilava ja viihtyisä. Parasta sviitissä oli oma sauna, josta oli hienot näkymät Aurajoelle. 


Makuuhuoneen keskellä oli suuri parivuode

Sviitin sauna
Näkymät saunastaHotellin tervehdys huoneessa

Näkymät huoneesta illan hämärtyessä

Koronakevään myötä tuli kiinnitettyä huomiota siihen, miten epidemia näkyi hotellin toiminnassa. Hississä sai kulkea max 2 henkilöä, jota hotellivieraat noudattivat aika tarkasti. Aamiaisella oli palattu buffaan ja valikoima buffapöydässä oli ehkä aivan hieman tavallista kapeampi, mutta ei merkittävästi. Suurin ero oli leivissä ja aivan ymmärrettävistä syistä. Tervetullut muutos mihin tahansa hotelliin oli pöytien todella nopea ja tehokas siivoaminen. Käytetyt astiat eivät todellakaan ehtineet vanheta kauaa pöydillä, vaan astioiden korjaus ja siivous toimi todella tehokkaasti. Pöytiin tuotiin myös satunnaisesti hotellin terveyhdyksen kaltaisia herkkuylläreitä ja meitäkin onnisti sunnuntain aamaisella. Kiva, huomaavainen ele!


Aamiainen oli runsas ja monipuolinen

Ravintolat

Tintå

Ensimmäisenä suuntasimme lounaalle Tintåån, josta on on muodostunut meidän vakkarimesta. Täällä käymme joka reissulla. Tintå on mukavan rento paikka, jossa menu houkuttelee monenlaisia syöjiä. Kauniilla säällä on ihana istuskella Tintån terassilla ja seurailla joen rannan kulkijoita. 
Lounaalla nautimme supermaukkaan jokirapulaksan, jolla pärjäsi pitkälle iltaan. Annoksessa oli mukavasti tulisuutta, mutta ei kutienkaan liikaa. Maut olivat täyteläiset ja olimme erittäin tyytyväisiä, jälleen kerran :)


Nooa

Nooassa olemme vierailleet aiemmin lounaan ja whiskey sourin merkeissä.  Nooa sijaitsee loistavalla paikalla joen rannassa ja oli heti ensikäynnillä ravintola meidän makuun. Illallinen täytti ja oikeastaan ylitti odotukset. Ravintolassa on kiva fiilis ja rento meininki. Nooan ruuat olivat kaikki todella hyviä. Annokset ovat isoja, joten jälkiruuille ei tällä kertaa jäänyt tilaa. Tykättiin kaikesta, mutta suosikiksi taisi nousta ihan mielettömän ihanat, kuohkeat, ohuesti kuorrutetut kalapuikot. Nooassa joimme alkuun myös loistavat cocktailit ja ruuan kanssa kivat viinit. Myös juomapuoli toimii täällä. Hintalaatusuhde on hyvin kohdillaan!

Tottakai täällä oli pakko nauttia whiskey sour, koska täällä se on meille opetettu tekemään ja on aivan paras! 


Whiskey SourIhana alkudrinkki, jonka nimeä ei muisteta ;)

Alkuun tilasimme härkätartaria, friteerattuja perunoita ja mallasleipää. Näistä voiton vei peruna-annos, vaikka kaikki annokset olivat erinomaisia. Olimme jo aika tavalla täynnä tässä vaiheessa. 

Ruuan kanssa nautimme valkoviiniä. Saimme rieslingiä lasettain, vaikka listalla oli tätä vain pulloittain. Kivaa joustoa, josta tulee hyvä mieli! Saimme maistiaisiksi myös oranssia viiniä (Marto Wines Weiss 2018), joka oli suhteellisen iisi natuviini. Jos ei ole kauheasti juonut natuja, tästä voi hyvin aloittaa. Perushyvä riesling

Pääruuaksi nautimme friteerattua kukkakaalia ja kalapuikkoja. Kuten jo aikaisemmin mainitsimme kalapuikko-annos oli aivan huikea! Tätä annosta kannattaa todellakin kokeilla. 


Lasku puoliksi, ei paha


Karu 

Karussa olemme niin ikään käyneet kerran aiemmin, mutta tästä on jo vuosia aikaa. Teimme tännekin pöytävarauksen etukäteen ja sitä suosittelemme muillekin.

Kaikki tarjoiltu ruoka Karussa oli todella hyvää. Aloitimme illan herkullisilla edamameilla kera japanilaisen inkiväärioluen. Sitten otimme jaettavaksi annokseksi suosikkejamme California-makeja, jotka olivat todella hyviä! Ravintolan yksi suosikkiannos, taskuravut, osoittautui kaikkien kehujen veroiseksi. Ribsit olivat meheviä ja kastike olisi tehnyt mieli juoda niin hyvää se oli! Karussa maistelimme oluen lisäksi sakea ja tällä kertaa jälkiruokana toimi aivan ihana, makea juoma Umashi. Lämmin suositus tälle! Kannattaa ehdottomasti maistaa ja Umashia näytti löytyvän myös Alkosta. Ihana kesäjuoma jäiden kera nautittuna! 
Mitä muuta Turussa tällä kertaa? 

Heti saapuessamme piipahdimme Tuomiokirkon terassilla, jossa nautimme lasilliset alkaneen viikonlopun kunniaksi. Terassilla on tarjolla niin ruokaa kuin juomaakin useamman eri ravintolan kojuista.
Tiirikkalassa piipahdimme iltadrinkeillä. Tämä oli meille aivan uusi paikka, jossa viihdyimme erityisen hyvin. Tiirikkalan baarimestarin kanssa juttelimme tovin tamperelaisen panimon Pyynikin gineistä. Sunnuntaina vietimme mielenkiintoiset pari tuntia Turun linnassa. Linna on restauroitu asiakasystävälliseksi ja on kiinnostava paikka vierailla. Varmasti myös lapsiperheille oiva kohde!


Kiitos Turku! Tänä vuonna säät hiukan rokittivat meidän suunnitelmia, mutta onneksi on aina ensi vuosi. Nähdään viimeistään ensi kesänä!1 kommentti:

  1. Turussa en ole käynytkään kuin kerran. Sen voisikin lisätä listalle, kun mietimme kesälomaretkeä. Olisi mukava käydä katsomassa, miltä paikkakunta nykyään näyttää. Pieksämälle myös täytyisi mennä. Majoitus vain vielä etsittävä. https://lomatrio.fi/

    VastaaPoista