keskiviikko 7. elokuuta 2019

Turussa on niin paljon kivoja rafloja!

Olemme olleet tosi innoissamme Turun ravintolatarjonnasta jo vuosia. Turun ravintola-skene on meistä iisimpi kuin Helsingin. Täältä löytyy toki myös fine-dining ravintoloita, kuten Smör, Mami ja Kaskis, mutta viime vuosina olemme olleet innostuneempia rennommista paikoista. Vuosien varrella ollaan koluttu lukuisia ravintoloita Turusta ja juuri koskaan ei olla petytty. Hintataso Turussa on huomattavasti halvempi kuin Helsingissä sekä ruuan että juomien suhteen. Ihan kuin olis Tallinnassa (ainakin melkein). Blogistamme löytyy paljon juttuja Turun reissuista!

Saavuimme Turkuun torstaina puoliltapäivin ja suuntasimme samoin tein lounaalle jätettyämme kamat hotellille. Kuoren lounaalle innostuimme Instagram-seuraajamme vinkistä. Kuori on kasvisruokaa tarjoava kahden naisen ravintola, josta olemme kuulleet paljon kehuja! Ravintola Kuoren lounaalla on tarjolla Falafel-baari muutaman lounasannoksen lisäksi. Falafelit ravintola valmistaa itse joka aamu luomukikherneistä. Falafelien lisäksi baarissa on tarjolla runsas ja värikäs salaattipöytä dippeineen. 

Kuoressa oli vallan ystävällinen palvelu ja innostuimme heti edullisesta lounasviinistä - lasi maksoi vaan 2,50 €! Tämä, jos joku, on todellinen lounasviinitarjous. Onneksemme hetken odottelun jälkeen mahduimme ulos syömään, koska sisällä oli tukahduttavan kuuma - olihan siis kesän kuumin päivä! Ulkona on muutamia pöytiä, joihin mahtuu noin parikymmentä henkeä syömään. Sisältä ravintola näytti viihtyisälle ja tänne olisikin kiva tulla syömään jonain vähän viileämpänä päivänä. 



Lautaselle saimme helposti kerättyä värikkään setin Falafel-baarin antimia. Tykkäsimme raikkaasta ja selkeästä makumaailmasta. Erilaisista salaateista erottui hyvin pääraaka-aineet ja eri annosten maut olivat erilaisia keskenään. Aika paljon oli hapatettuja juttuja, kuten punasipulia, porkkanaa ja kaalia. Itse Falafelit olivat hyviä! Voisi olla aivan kiva, että falafellejä olisi tarjolla muutamaa erilaista vaihtoehtoa. Hintalaatusuhde Kuoren lounaalla on hyvä. Meistä 10,50 € näin kivasta, monipuolisesta ja herkullisesta lounaasta oli todella hyvä hinta! 







Nooan terassilla poikkesimme välijuomille. Nooa sijaitsee aivan ihanalla paikalla joen rannassa ja ravintolan terassi on todella viihtyisä. Aurinkoisena päivänä terassilla viihtyi tovin jos toisenkin! Ihan alkuun tilasimme cocktailit: raikkaan Sea Breezerin ja Whiskey Sourin. Baaritiskillä jutustellessa yksi asia saattaa johtaa toiseen ja lopputulos oli se, että saimme Pop up-drinkkikoulun: Kuinka valmistetaan täydellinen Whiskey Sour! 



Whiskey Sour -resepti


2 cl sokerilientä
2 cl kananmunanvalkuiaista
2 cl sitruunamehua
4 cl viskiä

Meidän instasta löytyy video, jossa tarkemmat ohjeet whiskey sour -drinkin valmistukseen. Kannattaa stekata! Tosi helppo ja hyvä juoma!






Auringossa paistatellessamme ja cocktaileja siemaillessa alkoi hieman hiukoa. Meille suositeltiin friteerattua kanaa, joka oli kuulemma sopiva annos kahdelle pieneen nälkään. Meistä annos oli aika mahtavan kokoinen sisältäen neljä isoa palaa kanaa, ihanan chilisen kastikkeen ja kaalisalaatin. Annoksen kana oli todella mehukasta ja maukasta - varmaan aika lailla parasta kanaa, mitä olemme syöneet! Kanan fritti oli ohut ja rapea, ei lainkaan rasvainen. Ensi Turun yksi ravintola on jo valittuna, Nooan tullaan aivan varmasti uudelleen! 





Bassi valikoitui torstain illallispaikaksi herkullisen menun houkuttelemana. Bassi on avannut nyt kesällä ovensa myös Helsinkiin, joten Turkuun asti ei tarvitse edes mennä näitä herkkuja nauttimaan. Ja herkkuja olikin toden totta tarjolla. Alkuun pöytään saapui talon näkkäriä, joka oli ihan törkeän hyvää. Fenkoli sopi näkkäriin täydellisesti ja vaahdotettu voi, no se maistuu aina hyvältä. 



Alkuruuaksi otimme Härkätartarin (13€) ja Toast Skagenin (13€). Alkuruokavalintamme eivät menneet ihan nappiin. Härkätartar oli kovin suolainen ja rasvaisen makuinen. Toast Skagen puolestaan maultaan oikein herkullinen, mutta ehkä vähän torta på torta pääruokamme kanssa. Molempien alkuruokien esillepano oli huoliteltu ja kaunis!



Pääruoaksi jaoimme Äyriäisvadin (45€). Annoksessa oli vaikka ja mitä herkkuja:
jäämeren katkarapuja, kuningasrapua, marinoitua mustekalaa, merirapu, osteri, kampasimpukka, sinisimpukoita, Bassin skagen, Rhode Island -kastiketta, valkosipulimajoneesia, sitruunadippiä, kevätsipulivinaigrettea ja paahdettua briossia. Annoksen mustekala oli aivan jumalaista, valehtelematta parasta mustekalaa, jota olemme syöneet! Sitruunadippi vei kielen mennessään ja sopi erityisen hyvin sinisimpukoiden kanssa. Ihanan kevyet merenelävät sopivat täydellisesti kuuman kesäpäivän päätteeksi. Äyriäisten kanssa sopi oikein hyvin ranskalainen kuiva Sauvignon Blanc 2017 (11,5€/16cl). Pakko päästä tänne pian uudelleen, onneksi näitä herkkuja saa nyt myös Helsingistä. Helsingissä näyttäisi olevan hiukan erilainen lista kuin Turussa ja ainakin joidenkin annosten hinta muutaman euron korkeampi. 



Gustavo oli toinen illallispaikkamme. Nooan jättimäisen "huikopalan" jälkeen olimme vielä illallisaikaankin aika täysiä, joten päädyimme jakamaan erilaisia pintxoja/antipastoja. Gustavo on välimerellinen ravintola, jossa on pintxojen/antipastojen lisäksi tarjolla pizzaa ja pastaa. Gustavo on rento ravintola, täällä ei ollut turhaa pönötystä! Palvelu oli ystävällistä ja tuttavallista. Meille tuli oikein tervetullut fiilis. Tänne on helppo poiketa ilman pöytävaraustakin, mutta toki se on aina suositeltavaa. 

Alkuun pöytään saapui talon leipää. Aika pienellä vaivalla saa voinkin aivan toiseen ulottuvuuteen, kiva juttu, että yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota!



Bassin innoittamina Seafood-teema jatkui Gustavossakin. Kuumana kesäpäivänä tulee näköjään valittua merellisiä herkkuja ja kenties vähän kepeämpiä annoksia. Valitsimme listalta grillattuja viiriäisen koipia ja tattivaahtoa (8€), limemarinoituja katkarapuja kera crème ninon (6€), grillattua mustekalaa, vihreää parsaa ja sahramimajoneesia (8€), grillattua munakoisoa, siitakesieniä ja fetajuustoa (6€) sekä bataattiranskalaisia (6€). Valitettavasti viiriäisen koivet olivat loppuneet, mutta pärjäsimme paremmin kuin hyvin valinnoillamme tästä huolimatta.  Annokset olivat maistuvia ja pieneen nälkään setti oli oikein sopiva. 



Mustekala oli ihanan pehmeää eli täydellisesti valmistettua! 


Bataattiranut olivat tuhteja ja täyttäviä. 


Munakoiso oikein suli suuhun ja sienet toivat annokseen hauskan lisän!



Ravut olivat tuoreita ja annos oli oikein sopivan kokoinen!

Turku on ihana ruokakaupunki. Täällä on pilvin pimein hyviä rafloja, mutta pöytävarauksen kanssa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, etenkin viikonloppuisin illallisaikaan. Turun meininki on rennompaa kuin Helsingin, hintataso edullisempi ja bistrotyyppisiä helppoja ravintoloita on selkeästi enemmän. Kiitos Turku taas kerran ystävällisestä meiningistä ja palaamme asiaan viimeistään ensi kesänä! 



1 kommentti:

  1. Kiitos näistä suosituksista Turkuun liittyen. Käyn usein Turussa työmatkalla ja en ole vielä ehtinyt kokeille paikallisia ravintoloita. Kaverini jo suositteli erästä lounasravintolaa mikä tarjoaa autenttista georgialaista ruokaa. Täytyy myös suosituksestasi kokeilla tuota ravintola Kuoren lounasta joskus.

    VastaaPoista