maanantai 26. elokuuta 2019

Merenelävät Rakastavat Silvaneria - ja niin mekin!

Saksan viinitiedotus kutsui meidät ihanalle illalliselle ja tutustumaan perinpohjin meille jo jonkin verran tuttuun Silvaner-rypäleeseen. Illallinen liittyi tämän viikon maanantaina alkaneeseen teemaviikkoon: Merenelävät rakastavat Silvaneria. 

Silvaner on saattanut jäädä muiden suosittujen saksalaisten viinien varjoon, kuten Rieslingin ja saattaa siksi olla monelle aivan uusi viini. Kuivan Silvanerin uutta tulemista on kuitenkin ennakoitu jo jonkin aikaa. Saksan viinialueista Franken ja Rheinhessen ovat merkittäviä Silvaner-tuottajia. Meille Silvaner on jonkin verran tuttu Alsacen matkalta, jossa Rieslingien ohella tutustuimme myös Silvaneriin. 

Teemaviikkoa vietetään Careliassa ja Sue Ellenissa ja me pääsimme nauttimaan ihanaa illallista Sue Ellenin aivan mahtavassa viinikellarissa. Suosittelemme tsekkaamaan tämän paikan, miljöö on todella tunnelmallinen! Edellisestä visiitistä Sue Elleniin olikin kulunut jo aivan liian kauan. 

Illan alkuun kuulimme kaiken oleellisen Silvanerista Christine Juliukselta, jonka Weingut Juliuksen ihania Silvanereita saimme hetken päästä maistaa. Meidän suosikki oli todella kiva, Alkostakin löytyvä, kuiva ja hapokas luomuviini Julius. Hintalaatusuhteeltaan erinomainen viini ja täydellinen pari merenelävien kanssa. 


Sue Ellenin viinikellarin tila oli loistava miljöö rapujuhlille! Pöytä oli katettu kauniisti ja pääsimme muutaman veisun laulamaankin illan aikana. Ravut nautimme paahtoleivän ja tillin kera. 
Seuraavaksi maistoimme Frankenista Weingut Horst Sauerin JUST Silvanerin, joka meistä oli helppo, raikas, täydellinen kuuman kesäpäivän terassiviini! 


Dr Hegerin  viinitilalta maistoimme hieman vanhempaa Silvaneria; Ihringer Fohrenberg 2015, jonka maussa mielestämme selvästi maistoimme tammitynnyrissä vierailun. 


Illan aikana eniten kuitenkin taisi puhututtaa välisorbetissa maistunut vahva lakritsin maku, jota sitten pähkäilimme koko pöytäseurueen kera. Kyseessä oli meille uusi juttu eli korianteriminttu. Aivan mahtavan makuinen yrtti! Kannattaa kokeilla, jos jostain sitä käsiinsä saa.


Pääruokana merenelävien illallisella tarjottiin nieriää, kantarellikastikkeen ja perunoiden kera. Nieriän lohta hennompi maku miellytti myös Mirkaa, joka ei ole suuri punaisen kalan ystävä. 


Teemaviikkojen aikaan on ravintola Careliassa tarjolla kala-ateria frankenilaisen Weingut Stefan Vetterin Silvanereilla. Stefan Vetterin viinit ovat natuviinejä ja meistä taas varsin mielenkiintoisen makuisia. Maistelimme kolmea eri viiniä, jotka jakoivat meidän mielipiteet. Nämä natuviinit olivat kuitenkin melko helppoja ja natuviinien maailmaan tutustuvalle oikein oivallisia. Natuviinit puhkeat kukkaan ruoan kanssa ja nautiskeluun sopivat mielestämme aivan muut viinit. Molemmat löysimme kolmen viinin joukosta omat suosikkimme! Näistä on kutienkin helppo lähteä liikkeelle, jos haluaa kokeilla natuviinejä. 


Ihanan illan päätimme täydelliseen omenakaurapaistokseen. Paistos oli ihanan paahtunut, tahmainen ja hyvä lopetus iltaan. 


Teemaviikko Careliassa ja Sue Ellenissä alkoi tänään. Suosittelimme lämpimästi tutustumaan upeisiin Silvanereihin. Nämäkin kaksi vannoutunutta Rieslingin lipittelijää ihastuivat tähän rieslingin lempeämpään versioon.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti