keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Garden by Olossa illallista nautittiin Jazzin tahtiin

Garden by Olo -ravintola kutsui meidät illastamaan torstain Jazz-iltaan. Otimme kutsun ilolla vastaan, sillä Garden by Olo on vallan ihastuttava paikka, jonne on aina niin kiva mennä! Garden by Olo on Michelin-tähti ravintola Olon rennompi versio; bistro, joka sijaitsee Olon naapurissa upealla katetulla sisäpihalla, jossa tunnelma on aivan omanlaisensa. Garden by Olossa on aloittanut hiljattain Jazz-klubit vaihtuvine esiintyjineen ja ravintolan ihanaan ympäristöön sopii Jazz todella hyvin. 


Illan aloitimme huippumaukkaalla aperitiivilla nimeltä Black lime. Cocktail oli valmistettu Hendriks ginistä, omenamehusta ja black lime siirapista. Todella raikas ja kivan kirpeä aloitus illalle. Alkuruokina meille tarjoiltiin jaettavina annoksina kaksi eri annosta. Toki tätä ennen saimme maisteltavaksi ravintolan leivät, joista tykkäsimme molemmista. Erityisesti tykästyimme vaaleaan leipään. Leivän kanssa tarjoiltu hummus oli erinomaisen hyvää. Kampasimpukka-ceviche oli todella herkullinen illan aloitus. Jaettavassa annoksessa oli kahdelle runsaasti syötävää. Kampasimpukka oli sokerisuolattu ja tarjoiltiin valkoherukka-vinegretin kanssa. Annoksessa oli myös punaherukkaa. Todella raikas maku ja kaunis esillepano. Ja aivan mahtavaa saada tuoretta kampasimpukkaa!
Toinen jaettava annos oli sienibriossi, jossa päästiin edellistä annosta selkeästi tuhdimpaan makumaailmaan. Paistetun briossin päällä oli reilusti pikkelöityjä siitakesieniä ja luomuparmesaania. Annoksessa oli ihanan täyteläiset maut, jälleen erinomaisen maukas annos! 
Cocktailit olivat tässä jo hyvän aikaa sitten maisteltu viimeistä tippaa myöten ja saimmekin seuraavan ruuan kanssa nautittavaksi valkoviiniä. Damana Verdejo 2017 on pirteä ja raikas viini Espanjasta Ruedan alueelta. 

Kuva: Bottlescouts
Tällä kertaa Olon kuuluisa fermentoitu perunalepuska tarjottiin munakokkelin ja savustetun mädin kanssa. Toimiva setti näinkin, vaikka meistä Olon lepuska on parhaillaan ihan itsessään. Lepuska on aivan huikean hyvää, suosittelemme todellakin maistamaan! Seuraavaksi siirryimme valkoviinistä punaviiniin, joka myöskin oli Espanjasta, Kataloniasta. Gotim Bru 2016 on neljästä eri rypäleestä valmistettu täyteläinen ja erittäin miellyttävän, mukavan makuinen viini. Viini sopii vaalean ja tumman lihan kanssa, esimerkiksi lampaalle - näin pääsiäisen aikaan osui tämä maistelu hyvin. Gotim Bru on myös erinomainen juustoviini, tämä siis muistiin. 


Kuva: Bottlescouts
Me nautimme punaviinin kotimaisen kuhan, luomuperunan ja valkoviinikastikkeen kanssa. Kuha oli todella hyvää ja hyvältä maistui myös erillisessä kulhossa tarjoiltu perunalisuke. Jälkiruokaviini osui meille aivan nappiin! Meille nimittäin kaadettiin lasiin ikisuosikkiamme Moscato d'Astia, joka on aina yhtä ihanaa! Tämä Piemontesta tuleva Moscato d'Asti oli vastustamattoman hyvää, jota suunnittelimme hankkivamme Bottlescoutsista, josta löytyy muutkin illan aikana nautitut viini. Hinta-laatusuhde tällä makealla kuplivalla on erinomainen. 


Jälkiruokana oli maailman söpöin raparperijäätelö mansikkahillolla tarjoiltuna vohvelikuoresta. Kova vohvelikuori maistui aika laimealta,  mutta jätski ja hillo olivat ihania!Garden by Oloon menimme kutsuttuna illalliselle ja saimme ruuan ja juoman ohella nauttia Jazzista. Garden by Olo on ihastuttava ravintola, jota lämmöllä suosittelemme! Paikka on uniikki ja ruoka ja juoma laadukasta. Jazz-illat ovat olleet kuulemma todella suosittuja. Porukkaa on tullut illastamaan tai sitten ravintolan lounge-alueelle nauttimaan cocktaileja jazzin tahtiin. Seuraavat Jazz-konsertit ovat tulossa 11.5. ja 8.6. - jazzin, hyvän ruuan ja juoman ystävät, laittakaahan nämä päivät muistiin!


1 kommentti: