sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Wino - ravintola ja alkuviinibaari Kalliossa

Winossa poikettiin kerran viinillä ja ihastuttiin paikkaan heti! Wino(kin) sijaitsee Kalliossa Fleminginkadulla ja taisimme olla matkalla Waysta teatteriin, kun osui Wino eteemme. Wino on ravintola ja alkuviinibaari, jonne siis voi aivan spontaanisti poiketa viinilasilliselle. Näitäkin paikkoja on hyvä olla mielessä. Wino kertoo tarjoavansa fine dining -tasoista bistroruokaa. Winon listalla on toinen toistaan houkuttelevampia annoksia. Tarjoilija ohjeisti valitsemaan noin 2-3 annosta ja tähän päälle jälkkärin. Saatavilla on myös viiden ruokalajin menu (49 €). Me olimme tällä kertaa sen verran kiireisellä aikataululla liikkeellä, että skippasimme viiden ruokalajin menu ja päätimme tilata kukin muutamia annoksia. Menu on tässä välissä muuten ehtinyt jonkin verran vaihtua, ja uudelta menulta löytyy kenties vieläkin ihanampia annoksia - käykääs kurkkaamassa: WINON menu. Menua lukiessa nautin tarjoilijan kuvauksen mukaan lasin perinteistä rieslingiä, joka oli juuri minun makuun täydellinen. Viiniä siemaillessa maistelimme Winon leipää ja kalamata-oliiveista valmistettua öljyä. Winon listalla houkutteli moni annos, mutta tartar oli selvä valinta. Winon tartar oli rakennettu kauniisti pieniä yksityiskohtia myöten. Maku oli todella hyvä! Tällä kertaa keskityin aika paljon ruokaseuraan ja annosten yksityiskohdat jäivät vähemmälle huomiolle. Aika monta tartaria olen nauttinut eri ravintoloissa ja Winon tartaria suosittelen isosti. Oikein onnistunut kokonaisuus!


Toinen annos, jonka tilasin, oli maa-artisokkapitaleipä. Maa-artisokka on yksi suosikkini ja tämä annos oli ihanan makuinen. Niin ihana, että unohdin sen kuvata. Useampi meistä tilasi pitaleivän ja kaikki tykättiin. 

Kavereiden annoksia oli ihailtava ja vähän kuvattavakin. Paistettu turska kera fenkolin oli kaunis ja herkullinen kokonaisuus. 


  

Jälkiruuista maistoimme paria erilaista. Valkosuklaata ja lakkaa -jälkiruoka oli hauskasti koottu annos. 


Praliinijäätelö keksinmurujen kera oli tosi sopiva makea herkku parin suolaisen annoksen lisäksi. 
Palvelu Winossa toimi hyvin. Tarjoilijamme olivat ystävällisiä ja huomaavaisia ja huolehtivat koko lyhyen ruokailumme ajan, että laseissa riittää vettä ja muuta juomaa. Annokset tulivat pöytään sopivalla tahdilla ja vaikka ruokailimme suht nopealla aikataululla, ei ruokaillessa ollut lainkaan kiireen tuntua. Nautimme rauhassa herkullista annoksista.

Loppulasku kolmesta annoksesta ja viinilasista oli varsin maltillinen. Winosta jäi kaikkinensa tosi hyvä fiilis! Tänne haluan ehdottomasti tulla syömään paikan viiden ruokalajin menun. Ruoka oli nimittäin hyvää ja tämä pikavisiitti houkuttelee todellakin illalliselle pidemmän kaavan kautta! WINO

Fleminginkatu 11

1 kommentti: