sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Baltic Princess - ihana miniloma Itämerellä!


Kilistelimme kesälle uudistuneen Baltic Princessin kannella auringosta, Turun saaristosta ja elämästä nauttien! Kesä nimittäin alkoi toukokuun ekana viikonloppuna, jolloin matkasimme Silja Linen kutsumina ensin Turkuun ja sieltä tutustumaan uudistuneeseen Baltic Princessiin. Tiedossa oli 23 tunnin risteily juuri telakalta saapuneella laivalla täynnä kaikkea kivaa ohjelmaa! 

Laivaan saapuessamme menimme suoraan nauttimaan illlallisbuffaa Grande Buffet -ravintolaan. Olimme etukäteen jo tutkailleet buffet-pöydän todella laajaa tarjontaa ja pohtineet, mitä ruokia haluamme maistaa, koska kaikkea ei joka tapauksessa olisi pystynyt syömään. Aloitimme herkuttelun kalapöydästä. Kalapöydän tarjottavat oli aseteltu esille todella kauniisti ja pöytä tuntuikin olevan todella suosittu illastajien keskuudessa. Meidän suosikkeja pöydässä olivat katkaravut, siianmäti, vihersimpukat, voileipäkakku, Toast Skagen, savusiikamousse ja graavilohi. 

Toast Skagen

Savusiikamousse
Herkullinen voileipäkakku
Erilaisia mätejä

Katkaravut ovat buffan ehdoton klassikko ja nytkin yksi kohokohdista!

Kalapöydästä siirryimme lihojen pariin. Lihapöydässä Mirkan huomion sai upea linnunmaksamousse omenahillokkeen kera. Molemmat tykkäsimme kovasti savuporoperunasalaatista ja kylmäsavustetusta possunniskasta melonien kera. Myös lihapöydän voileipäkakku oli todella herkullinen! 

Herkullinen savuporoperunasalaatti ja voileipäkakku 
Panostimme alkupalapöytiin, joten lämpimiä ruokia maistoimme todella harkiten. Tykkäsimme kovasti wingseistä ja paistetuista kasvisdumplingseista. Molemmissa oli hyvin makua, vaikka rakenne olikin hiukan ehtinyt kärsiä.

Jälkkäreitäkin oli tarjolla jos jonkinmoista. Meidän suosikiksi valikoitui tyrnimarjamousse, joka oli aivan täydellinen! 

Tyrnimarjamousse
Mustaherukkavalkosuklaakakku
Lakkajuustokakku
Raakakakku
Illallisen päätteksi meille tarjoiltiin kahvin kanssa digestiivit
Sunnuntaiaamumme alkoi täydellisesti Happy Lobster -ravintolan upealla brunssilla. Brunssia suosittelemme ihan kaikille varauksetta! Jos et ole risteilyllä tätä vielä kokeillut, niin seuraavalla kerralla kannattaa ehdottomasti! Oli nimittäin kokonaisuutena ihan mieletön kokemus. Brunssi oli rakennettu kivasti niin, että suurin osa tarjottavista tuli pöytiin tarjoiltuna, mutta noutopöydästä haettiin smoothiet, mehut, tuorepuuro ja jälkiruuat.   

Brunssin aloitimme aamiaistyyppisillä tarjottavilla ja kuohuviinillä. 


Tuoreita hedelmiä, smoothieta, tuorepuuroa, jogurttia


Leipäkorissa oli sämpylöitä ja croissanttia
Leipien kanssa saimme pöytäämme taiten valmistetun leikkelelautasen. Vaihtoehtoina brunssin lämpimäksi ruuaksi oli englantilainen aamiaislautanen (paistettua kanamunaa ja makkaraa, grillattua tomaattia ja ruskeita papuja), täytetty härän lehtipihvi ja kasviksia, rikkaat ritarit tai sitruunarisotto buffalomozzarellan ja pinaattisalaatin kera. 

Meidän valintamme oli sitruunarisotto
Jälkkärimahahan on tunnetusti eri maha ;) Sillä olimme kyllä kieltämättä ja aika täysiä. Jälkiruan pienet makeat olivatkin tässä vaiheessa juuri sopivasti!
Laivalla ehdimme muutakin kuin syödä. Illallisen jälkeen jatkoimme iltaa  viihtyisässä Piano Barissa ja piipahdimme katsastamassa illan showta. Kannattaa tsekata Baltic Princessin ohjelma, esimerkiksi kesäkuussa täällä voi nauttia Haloo Helsingin, Suurlähettiläiden tai Pikku G:n keikoista!

Sunnuntaina teimme ostoksia Tax Freessa, saunoimme ja uimme sekä vierailimme komentosillalla. Komentosiltavierailu oli todella mielenkiintoinen kokemus ja kapteeni oli kyllä hyvin luottamusta herättävä! Turvallisin mielin siis jatkoimme matkaa :) 


Loppumatkan ajan nautimme upeista saaristomaisemista ja auringosta laivan kannella. 


Meillä oli ihanan rentouttava reissu hyvän ruuan, juoman ja seuran parissa! Suosittelemme lämpimästi risteilyä Turusta Tukholmaan - saaristo ja maisemat ovat upeita ja 23 tuntia laivalla on aivan ihana miniloma. Kiitos kaikille mukana olleille ja etenkin tietysti Siljalle kutsusta ja hienosta reissusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti