sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kungfu Kitchen


Kungfu Kitchen avasi ovensa aika lailla vuosi sitten eli vappuna 2017. Ravintolan takana on vuoden 2014 Master Chef -kisan voittaja Miro Kurvinen ja keittiömestarina Kungfu Kitchenissä on Jami Merilä.  Keskeiset jutut ravintolan ruokafilosofiassa ovat maku, tuoreus ja esillepano. Ravintolassa suositaan paikallisia raaka-aineita ja listalta löytyy ihanasti kaikenlaista aasialaista ruokaa. Hauska idea meistä!

Kungfu Kitchen valikoitui synttäreiden juhlimiseen, koska heidän Chef's7 -menu oli todella herkullisen kuuloinen. Meidän molempien teki myös mieli aasialaisittain maustettua ruokaa ja illallinen pitkän kaavan mukaan houkutteli meitä just nyt!

Olimme bonganneet Table Onlinen kautta todella hyvän tarjouksen: kaksi Chef's7-menuta yhden hinnalla ja mehän toki tartuimme siihen. Useamman ruokalajin sisältävä menu olikin hyvä valinta, koska muuten edessä olisi voinut olla valinnanvaikeutta. Näin saimme maistella Kungfu Kitchenin ihania annoksia mahdollisimman monta. Juhlapäivä osui arki-iltaan, joten ruokajuomana toimi vesi ja lasit Kungfu Girl -rieslingiä. Riesling on todella toimiva viini aasialaisen ruuan kanssa.  

Menun ensimmäinen annos oli kasvisdumplingsit aromaattisessa miso-liemessä - olivat muuten todella maukkaita! Dumplingsit saattavat usein olla makumaailmaltaan aika mietoja, mutta Kungfu Kitchenin dumplingseissa oli makua runsaasti. Misoliemi oli herkullinen ja sopi hyvin mausteisten dumplingsien seuraksi. Seuraavaksi saimme eteemme kauniit annokset Lohicevicheä, jotka tarjoiltiin rapukeksin ja wasabimajoneesin kanssa. Annos oli jälleen todella maukas, mutta aika suolainen. Lohi oli tuoretta ja raikasta. Ihan meidän makuun!


Seuraavaksi oli vuorossa kampasimpukkaa, joka on meidän molempien lempparia. Kampasimpukan vienoa makua korosti ihan mielettömän hyvä vihreä currykastike ja merileväsalaatti. 

Härkätartar ihastutti myös maukkaudellaan. Tartarin kanssa tarjottiin samaa ihanaa rapukeksiä kuin lohicevichenkin kera ja sitten herkullista Kimchi-majoneesia. Aasialaisittain maustettu tartar oli meistä onnistunut! Tartar maistuu näinkin erinomaisesti. Vietnamilaiset höyrytetyt Bahn Baot eli sämpylät olivat täytetty possunposkella, tulisella kimchillä ja punakaalilla. Tästä tykättiin hulluna - aivan ihana annos! Sämpylä oli ihanan pehmoinen ja maukas. Possu oli todella hyvää ja punakaali sekä yrtit toivat annokseen väriä ja raikkautta. 


Parin liharuuan jälkeen vuorossa oli paistettua siikaa, kasviksia ja sitruunaruohokastiketta. Lisukkeena oli riisiä, mutta tässä kohtaa riisiä ei mahtunut kuin ehkä yksi lusikallinen. Tämäkin annos oli niin hyvä! Siika oli paistettu rapeaksi ja maustettu juuri sopivasti. Kasviksia oli annoksessa kivasti ja kepeä sitruunaruohokastike täydensi annoksen loistavasti. Jälkiruoka oli ihan napakymppi! Tuhti ja tumma suklaakakku sai seurakseen passionhedelmä-curdia ja parasta maistamaamme kookosjäätelöä. Kookosta oli jäätelössä juuri sopivasti, että toi jätskiin kivan säväyksen, mutta ei vienyt koko huomiota. Jälkiruuan nauttimisen jälkeen meillä oli epätodellinen fiilis - harvemmin on tullut syötyä näin onnistunutta seitsemän ruokalajin kokonaisuutta!  


Kungfu Kitchenin menu oli loistava! Kaikki seitsemän ruokalajia olivat todella onnistuneita. Meidän illallisessamme näkyi vahvasti ravintolan ruokafilosofia: tuoreet, paikalliset raaka-aineet, maut ja panostus annosten esillepanoon. Tykkäsimme erityisesti, että ruuassa oli paljon makua ja totta kai kauniit annokset miellyttivät silmää. 

Ruoka ansaitsi siis täyden kympin! Ravintola itsessään on avara ja valoisa, oikeinkin viihtyisä. Sisustus on tyylikäs ja erityisesti kiinnitimme huomiota kauniisiin tarjoiluastioihin. Se, mikä täällä ontui, oli palvelu. Ravintola oli melko tyhjä, kun saavuimme ravintolaan, mutta palvelu oli hidasta ja haparoivaa. TableOnlinen tarjous oli aivan huippu hyvä, mutta ravintolan listahinnat ovat melko lailla tapissa. Esimerkiksi lounaalla Super Bowl kustantaa 14,90, joka on selkeästi kalliimpi kuin muiden paikkojen saman tyyppiset annokset. Maku oli tässäkin annoksessa kohdallaan. Lounaalla toistui sama pulma kuin illallisella palvelun suhteen. Henkilökunta on ystävällistä, mutta esimerkiksi alkusalaatin tai kahvin hintaan kuulumisesta ei mainittu ollenkaan. Aika moni näytti ihmettelevän samaa.Tästä huolimatta me nautimme Kungfu Kitchenin illallisesta ja upeista makuelämyksistä. Ruuassa onnistuttiin viimeisen päälle hyvin. Tulemme varmasti uudelleenkin! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti