perjantai 23. helmikuuta 2018

Bumi Cafe and Deli

Aasialainen fuusioravintola Bumi Cafe & Deli oli meille molemmille aivan uusi tuttavuus, siksi lähdimmekin ravintoloitsijoiden kutsusta todella mielellämme tutustumaan paikan tarjontaan. Punavuoressa sijaitsevan kahvilan perustivat kaksi vietnamilaista opiskelijaa, jotka haluavat tarjota parhaita paloja aasialaisesta ruokakulttuurista. Listalta löytyy niin Pho-keittoa, Vermiselli-salaattia, Tom Yum -keittoa kuin Smoothieita ja Dim Sumeja. 

Viimaiseen, kylmään ja märkään päivään ravintolan tarjottavista ihan ykkönen oli upea, mausteinen kookosmaitoon valmistettu Tom Yum -keitto. 


Pho-keitto on vietnamilaisten kansallisruoka, joka sisältää riisinuudeleita, tuoreita yrttejä ja joko kanaa, lihaa tai tofua. Keiton juju on mausteinen liemi. Bumissa Pho-keittoa suositeltiin maistettavaksi naudanlihan kanssa, muita vaihtoehtoja olisivat olleet kana tai tofu ja sienet.  Lihan lisäksi Pho-keitto sisälsi riisinuudeleita ja tuoreita yrttejä. Pöytään tarjoiltuna keitto oli maultaan hyvin lempeä ja saikin syvyyttä makuun omalla maustamisella. Minä laitoin reilusti tulisuutta lisää, koska viimainen ilma kaipasi kunnon lämmikettä. Minä tykästyin tähän keittoon ja toivottavasti pääsen pian uudestaan maistamaan tätä kansallisruokaa.  


Erinomaisten keittojen lisäksi maistoimme Bumi Cafessa muutakin. Dim Sum -lajitelma oli todella kattava. Annos oli kooltaan reilu, sillä lajitelma sisälsi 14 erilaista dim sumia kera maukkaiden kastikkeiden. Meistä lajitelma oli todella hyvä kattaus ja edustus tämän ruokalajin erilaisista versioista. 


Vietnamilaiset kesärullat olivat kooltaan todella isoja, yhdestä rullasta riitti kunnolla maistiaisia kahdelle syöjälle. Me olisimme maustaneet näitä reilummin jo valmiiksi. Mausteinen kastike oli ihan ehdoton rullien kanssa. Kaikkinensa ruokaa oli todella paljon, ja osan sitten nautimmekin seuraavana päivänä lounaalla. 

Bumi Cafessa ruuat valmistetaan tilauksesta tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Sen annoksista kyllä maistoikin. Bumi Cafessa on runsaasti kasvisvaihtoehtoja ja suositaan puhdasta, terveellistä ruokaa. Me tykkäsimme Bumi Cafen ideasta. Mahtava ajatus tarjota aasialaisesta keittiöstä niitä parhaita paloja. Meistä kiinnostavaa ja jatkossakin suositeltavaa olisi, että ruuat tarjoiltaisiin mahdollisimman autenttisina versioina ja samalla olisi mukava kuulla ruokien alkuperästä ja historiasta. Mielenkiinnolla odotamme Bumi Cafen omistajien myöhemmin keväällä avattavaa uutta ravintolaa!

Bumicafe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti