lauantai 18. kesäkuuta 2016

HOKUssa lounaalla!

Piiiitkästä aikaan askeleet kulkivat kohti HOKUa, valloittavaa Havajin aasialaista ruokakulttuuria edustavaa ravintolaa. HOKUssa ollaan käyty aiemminkin, lounaalla ja illalla - kaikkia käyntejä ei olla taidettu blogiin postailla. Nyt on ollut jostain syystä pitkä tauko, enkä yhtään käsitä miksi.  

Lounaalla oli meidän lisäksi pari muutakin. HOKU on pieni, suosittu, viihtyisä ja mutkaton paikka. Paikan päällä lounastajien lisäksi HOKUssa oli useampi lounasruuan hakija, jotka lähtivät isojen kassien  kanssa lounastamaan muualle. Meillä kävi hyvä tsägä, mahduimme kuin mahduimmekin paikan päälle syömään. HOKUssa tarjoillaan lounasta klo 11.00-14.30. Lounasaika tuntui olevan kuumimmillaan meidän saapuessamme eli noin klo 12.30.  


HOKUn pysyvällä lounaslistalla on monta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Salaatteja lounaslistalta löytyy neljä erilaista, pääruokia on samoin neljä ja jälkkärin voi valita kahdesta vaihtoehdosta. Lounasannosten hinnat vaihtelevat välillä 10 € - 13 €. Me olimme etukäteen rajanneet vaihtoehdot salaatteihin, koska jälkkäri! 

Silti valinnassa oli hienoisia vaikeuksia. Päädyimme kuitenkin molemmat samaan, houkuttelevia makuja täynnä olevaan Crispy Salmon and Tofu -salaattiin.   


Lohta, tofua, inkivääriä, kevätsipulia, korianteria sekä valkosipulia, kuorrutettuna ja rapeaksi friteerattuna, salaatin ja kermaisen seesamisoijakastikkeen kera. Eikö kuulostakin hyvältä? Niin meistäkin ja hyvää tämä olikin!Salaatti oli hyvänmakuinen - ainoastaan korianterin makua emme annoksesta löytäneet. Kuorrutuksen friteeraus oli ohut, kepeä ja rapea. Maut olivat enemmän kuin kohdillaan. Tyylikäs annos, hyvä maku. Me tykkäsimme HOKUn lounaasta, edelleen. Jos olisin lähistöllä jatkuvasti lounasaikaan, olisi HOKU varmasti yksi suosikeistani. Mutta palaan tänne kyllä pian, sen verran upeita annoksia ihailin salaattiani odotellessa. Vahva suositus HOKUlle!
HOKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti