perjantai 12. kesäkuuta 2020

BasBas & Staff Wine Bar - Baarista bistroksi!

Onpa ihanaa, että rafloihin taas pääsee! Ja sitä on tainnut odottaa moni muukin meidän lisäksi! Basbasin varauskalenterin auetessa ensimmäinen kuukausi täyttyi kuulemma muutamassa tunnissa. Onneksi BasBasin viinibaari muutti poikkeustilanteesta johtuen toimintaansa bistroksi, mutta helppoa pöytää ei tällekään puolelle ole saada. Eli kannattaa olla kärppänä varausten kanssa! Toki viinibaarin baaritiskille pääsee muutama ruokailija syömään ilman varaustakin, jos tilaa vaan löytyy. Ravintolassa oli hyvin väljää ja rajoituksia noudatettiin tarkasti. Muualla ei olla näin tarkkoja käytäntöjä nähnytkään.  Viinibaarin menu rakentuu nyt samaan malliin kuin yläkerran ravintolassa. Päivän menu on taululla, jossa näkyy alkupalat, pääruuat ja jälkiruuat. Menun  (36 €) sai rakentaa valitsemistaan kahdesta alkuruuasta, yhdestä pääruuasta ja jälkiruuasta. Menun lisäksi sai vielä lisähintaan leipää (1 €), salaatin (5 €) ja juustot (8 €). Lista on simppeli ja vaihtoehtoja on riittävästi, muttei liikaa. Ehkä joku risotto tai pasta olisi voinut olla myös kiva lisä listalle, mutta pärjäsimme paremmin kuin hyvin annetuilla vaihtoehdoilla. Tälläinen valmiin menun rakentelu on meidän makuun. Todella toimiva konsepti. Laseittain myytävien viinien lista on napakka. Kuplivaa oli tarjolla kahta sorttia, samppanjaa ja Pet Natia. Lisäksi listalla oli muutama oranssiviini, kolme valkkaria ja muutama punkku. Meidän suosikki Cremant olisi voinut kyllä olla sopiva lisä myös viinibaarin listalle. Päätimmekin aloittaa illan biodynaamisella espanjalaisella valkoviinillä, joka oli tarjoilijan mukaan kuin cavaa ilman kuplia. Tämä osottaituikin oikein kivaksi valinnaksi, juuri meidän suuhun sopivaksi. Listalta valikoitui myös oranssi viini toiseksi aperitiiviksi. 
Alkupaloista pöytäämme kannettiin koko setti. Annokset tarjoiltiin kauniilta lautasilta ja olivat kooltaan aivan reiluja. Otimme kaikki menun, joten jokaiselle tuli kaksi alkuruokaa. 

Burrata ja tomaatteja oli juuri sellainen kuin tämä klassikko parhaimmillaan on. Ihanan täyteläinen ja kermainen juusto oikein suli suuhun. 


Kuva: Jan Ahlstedt


Tartar oli simppeli, mutta hyvä. Tässä annoksessa ei oltu kikkailtu niinkuin ei Basbasissa yleensä muutenkaan. Täällä luotetaan puhtaisiin makuihin ja yksinkertaisuuteen. Lihassa oli kiva rouhea koostumus. Boquerones-toasteja oli annoksessa yhteensä kolme kappaletta - tämäkin sopi siis hyvin jaettavaksi useamman henkilön kesken. 


Kuva: Jan AhlstedtLohi-Ceviche oli kaikkinensa kirpakka ja raikas kokonaisuus. Retiisejä hollandaise-kastikkeen kera jakoi jonkin verran mielipiteitä. Makuyhdistelmä oli toisten mielessä nappisuoritus ja osa ei niin innostunut. Mutta retiisit olivat herkullisia, rapsakoita ja eivät liian kitkeriä. Hollandaise-kastike oli perfecto!Viiniä valitsimme tähän väliin uudet lasilliset. Tarjoilijan kuvaukset viineistä olivat todella hyviä ja kaikki viinit osoittautuivat nappivalinnoiksi. Hedelmäinen ja kivan hapokas biodynaaminen Gruner Veltliner osoittautui myös oivaksi viiniksi! 
Koko illan kuningatar oli pääruokana tarjoiltu kuha-annos. Se vei todellakin kielen mennessään. Ihanan samettinen ja täyteläinen makumaailma, joka ei 
kuitenkaan peittänyt kuhan herkkää makua. Fenkoli toi annokseen kivaa raikkautta ja ruisleipämurut sopivaa suutuntumaa. 
Viiriäisen koivet olivat illan toinen pääruoka. Viiriäisen koivet tarjoiltiin aivan ihanan varhaiskaalilisukkeen kanssa. Listan juustot sisälsi kahta eri juusto hillokkeen kanssa. 
Jälkiruokien kanssa valitsimme myös makeat viinit. Portviini oli täydellinen valinta suklaamoussen kanssa. Onneksi mousse ei ollut tehty liian tummasta suklaasta vaan maitosuklaasta eikä se maistunut yhtään terveelliseltä! 


Kuva: Jan Alhstedt

Passionsorbetti oli ihana, mielettömän raikas ja herkullinen annos! Pärjäsi hyvin suklaamoussellekin. BasBasin viinibaarin tarjoama ruoka oli herkullista ja viinit sopivat hyvin annosten kanssa. Menun hintalaatusuhde on todella hyvä. Ruoka on simppeliä, mutta annoksissa on paljon makua ja kaikki osat toimivat hyvin yhteen. Viinit täällä ovat luomua, biodynaamisia tai natuviinejä. Lasettain myydyt viinit olivat kaikki helppoja nauttia, valkkareissa ei tainnut olla yhtään natuviiniä tällä kertaa. Viinit ei ole halvimmasta päästä, mutta hinnoittelu on silti maltillista. Lasku neljältä hengeltä oli varsin kohtuullinen sisältäen kaikki ruuat ja juomat. 


Vietimme viinibaarissa oikein kivan illan ja palvelu sujui oikein hyvin. Ruoka tuli nopeati pöytään, palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa ja ruoka herkullista ja viinit huolella valittuja, mutta helppoja nauttia.  

Siitä on onnistunut ravintola-ilta tehty. Kiitos BasBasin viinibaariin ihanasta illasta!

BasBas Staff & Wine Bar

Tehtaankatu 27-29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti