torstai 4. kesäkuuta 2020

Aamiaisella Rootsissa

Kesäkuun alku oli todellakin tänä vuonna kevään poikkeustilan jälkeen tavallista parempi. Oli kummallisen ihanaa aloittaa aamu nauttimalla aamiaista kahvilassa ihan paikan päällä! Aamiaispaikaksi valikoitui työpaikan läheisyydessä sijaitseva Roots Helsinki
Roots-kahvila on viihtyisä kahvila, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Kahvilaherkkujen lisäksi Rootsissa pääsee myös joogaamaan. Mikäs olisi parempi yhdistelmä aamuun kuin jooga ja herkullinen aamiainen. Kahvilan puoli on auki ma-to klo 8-13 ja pe-la klo 9-14. Joogatunteja näytti olevan niin aamussa kuin illassa. 


Rootsissa on tarjolla pari erilaista aamiaissettiä (all day breakfast) ja lisäksi tuotteita voi ostaa yksitellen. Vitriinissä olevia valmiita tuotteita oli mahdollista ihailla ennen lopullista päätöksentekoa. Mango-passion chiapudding ihastutti raikkaalla värillään!


Aamiaissettien sisälläkin oli mukavasti vaihtoehtoja, ihan sen mukaan, maistuisiko mieluummin croissant tai banaanileipä. Aamiaissetteihin kuuluu kahvi santsikupin kera, erikoiskahveista tuli pari euroa lisähintaa. 
Tuorepuristettu appelsiini-inkiväärimehu oli sopivan tujakka ja raikas aamun aloitus. Kiva, että settiin kuului tälläinen aamun piristäjä. 


Banaanileipä oli maukas ja maapähkinävoi oli hyvä yhdistelmä sen kanssa. Aamiaisen annokset olivat kauniisti rakennettu. Näitä kelpasi ihailla! Yllätyin, miten ihanalta maistui aamiaiskulho, jossa oli turkkilaista kaurajugurttia, granolaa ja mustikka-chiahilloa. En ole esimerkiksi kauramaidon ystävä, mutta tämä jugurtti oli todella hyvän makuinen! Granola oli herkullista ja hillo toi annokseen ihanaa makeutta. 


Kuten kuvasta näkyy, granola oli valmistettu mukavan kokoisiksi paloiksi, joissa oli kunnolla pureskeltavaa. Mansikkaviipaleet toivat tähän annokseen kesän tuntua. 


Maukas Flat white -kahvi kruunasi aamiaisen! 


Tykkäsin Rootsin herkuista kovasti ja oli ihana päästä juuri tänne karanteenikevään jälkeen. Paikka on viihtyisä, jonka viihtyisyyttä lisäsi ystävällinen palvelu, pienestä ruuhkasta huolimatta. Oma aamiaissettini erikoiskahvin kera maksoi 15 €, joka oli mielestäni oikein sopiva hinta. Suosittelen lämpimästi Rootsia!
Eurantie 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti