lauantai 2. toukokuuta 2020

Illallista kotona - Naturan herkullinen @home -menu!

Kummallinen kevät on tuonut elämään aivan ihmeellisiä juttuja, kuten ravintolaillalliset kotona! Merkkipäivän kunniaksi päätimme kokeilla Naturan take away -menuta. Naturassa ollaan käyty illastamassa aiemminkin ja toivottavasti pian päästään paikan päälle nauttimaan Naturan upeista ruuista ja ihan mahtavasta Frozen-jälkkäristä! 

Naturan menun tilaaminen onnistui helposti Table Onlinen kautta. Kotiinkuljetukset olivat jo täyttyneet, mutta illan menun noutaminen onnistui helposti paikan päältä klo 17.30. 


Ruokien ohella kassista löytyi illan menu ohjeineen: 


Aloitimme illan nauttimalla 48h kohotettua vallan mainiota hapanjuurileipää kirnuvoilla. Leipää riitti myös taivaallisen makuisen sienikeiton kanssa nautittavaksi. Sienikeitto oli valmistettu viime vuoden kuivatuista sienistä vermutin kera. Olisiko ollut sitten tuo vermutti, joka toi ihanan säväyksen keittoon...? 


Naturan miedosti savustettu lohi oli todella herkullinen ja raikas annos. Ihmettelimme jännittävän näköistä pikkelöityä retiisiä - rohkein uskalsi maistaa ja tämä olikin täydellinen pari lohen kanssa. Keltajuuret olivat karamellisoitu Peltosen tilan hunajalla ja tarjottiin vuohenjuuston ja pistaasien kanssa. Aivan ihana lisuke, jota tekisi mieli kokeilla kotikeittiössäkin. 


Menun liha-annos oli laidun Herefordin härkää rakuunakastikkeella. Lisukkeena oli paistettua perunaa, päärynää ja melassijugurttia. Olipa joukossa myös parsaa. Tämäkin oli kivasti koottu annos, murean lihan ohella ihastutti suussa sulavat paistetut perunat. 


Jälkiruoka, valkosuklaa-brownie sitruunamoussella oli ihana päätös menulle. Mustaherukat olivat minun makuun turhan kirpsakoita, mutta itse brownie oli erinomaisen onnistunut. Annos olisi voinut olla isompi, tätä herkkua olisin mielelläni syönyt enemmänkin. 



Naturan menu kustansi 37 € per henkilö ja tässä oli hinta ja laatu oikein kohdallaan. Ruuat eivät vaatineet juurikaan mitään valmisteluja. Vähän lämmittelimme niitä, mutta hyvin oli vaivatonta. Mukana oli selkeät ohjeet ja selostukset kustakin ruuasta. Todella kiva illallinen, jota pelkästään suosittelen! 

Ruuan kanssa nautimme kaapeista koottuja viinejä. Illan aloitimme Cremantilla - olihan meillä aihetta kilistelyyn merkkipäivän vuoksi!



Seuraavaksi maistoimme Hans Baerin Pinot Blancia. Tämä Rheinhessenista kotoisin oleva viini oli hedelmäinen, aika kuiva ja hapokas. Kiva viini ihan sellaisenaan. Tässä oli mukavasti makua! 



Punaviiniksi valikoitui aivan tuore uutuus Alkon hyllyiltä eli Nelemanin alkuviini, joka on valmistettu Bobal-rypäleistä. Tykättiin tästä viinistä kovasti kaikki. Ensin herätti kiinnostuksen muhkea tuoksu. Viini oli täyteläinen ja tässä oli mukavan pehmeät tanniinit. Suosittelen maistamaan. Viini sopii Viini-lehden mukaan tummien liharuokien ja kovien, suolaisten juustojen kanssa. 


Jälkiruuan kanssa nautimme parasta suomalaista jälkiruokaviiniä eli Ainoa Wineryn vadelmista valmistettua Vaapukkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti