lauantai 29. helmikuuta 2020

Söderin herkullisten alku- ja jälkiruokien äärellä

Ravintola Söder Uudenmaankadulla on omassa tarjonnassaan keskittynyt alku- ja jälkiruokiin, jättäen pääruuat kokonaan väliin. Ravintolan konsepti on varsin kiinnostava, koska ei ole tapahtunut vain kerran tai kaksi se, että pääruoka ei olekaan ollut ravintoloissa se illan paras esitys. Ilolla otetaan tälläinen ravintola vastaan ja nautitaan reilummin niitä alkuruokia ja varmemmin jää myös jälkiruuille tilaa. 

Söderin tila on viihtyisä. Tykättiin vihreävoittoisesta sisustuksesta ja hämärästä valaistuksesta, joka tilassa vallitsi. Meidän kuuden hengen seurueelle oli varattu iso pöytä keskeltä ravintolaa. Alkuun nautimme lasit viiniä aperitiiveiksi. 
Alkuruokalista oli houkutteleva. Menu on todella monipuolinen sisältäen mm. vasikkaa, lohta, kasvisannoksia, ankkaa, juustoja jne. Todella montaa annosta olisi ollut kiva maistella! Tarjoilija kertoi, että annokset ovat aivan reiluja ja sopivat hyvin myös jaettaviksi. Itse valitsin listalta talon leipää ruskistetulla voilla, Ohraton ja paistettua Manchego-juustoa. 

Talon leipä (5 €) oli täydellisen ihanaa, pehmeää Focacciaa, joka sai seurakseen suolaripauksella täydennettyä ruskistettua voita. Leipä itsessään oli jo superhyvää, eikä voita olisi välttämättä lisukkeeksi tarvittu. Neljä palaa katosi hetkessä parempiin suihin!Ohra-sipulirisotossa oli sipulia kahdessa eri muodossa, grana padano-juustoa ja ruoholaukkaa. Koostumus oli täydellinen ja maku tasapainoinen - niin hyvä, ettei tullut yhtään sellainen olo, että kaipaisi jotain lisää. Annos oli ihanasti viimeistelty ja ulkoasu oli kovin kaunis!
Paistettu Manchego-juusto oli taivaallisen hyvää! Fritatut juustopalat tarjoiltiin raikkaan omenakompotin kanssa, jossa oli myös chiliä ja yrttejä. Tästäkin tykkäsin hulluna!
Viime aikoina olen mieltynyt erityisesti Fazerina-suklaasta tuttuun appelsiinin ja suklaan makuyhdistelmään. Siksipä jälkiruuan valinta Söderissä oli helppo, sillä listalta löytyi Suklaata ja appelsiinia -niminen jälkkäri. Jälkiruuassa oli appelsiinista ja mascarpone-juustosta valmistettu mousse, appelsiinigeeliä ja suklaata eri muodoissa - tämä oli aivan älyttömän herkullista!Ihanaisen jälkiruuan kanssa maistui myös makea viini. 


Palvelu Söderissä toimi hyvin. Oman porukan jutut olivat taas sen verran kiinnostavia, ettei tullut keskityttyä itse ruuan lisäksi kovin paljon muihin asioihin. Ruuat tulivat hyvässä tahdissa ja tarjoilijat mukavasti opastivat ravintolan konseptista. Ilta oli kaikkinensa onnistunut, joka sekin kertoo, että ravintolan puolesta hommat toimivat.   

Söderin ruuat olivat erinomaisia. Pitkästä aikaa söin ravintolassa annoksia, joihin ei kaivannut mitään lisää. Tykkään ravintolan ajatuksesta ja aion tänne tulla ehdottomasti toistekin. Söder on mutkaton paikka, jonne voi hyvin illallisen sijaan poiketa myös lasilliselle ja pienelle iltapalalle. Lasku yhdeltä hengeltä parista viinilasista ja neljästä ruoka-annoksesta oli maksajan kannalta varsin mukava. Vahva suositus Söderille! Uudenmaankatu 9

2 kommenttia:

  1. Oi, konsepti osuu ja uppoaa. Vielä kun sinne Isolle Kylälle ehtisi...

    VastaaPoista