lauantai 23. marraskuuta 2019

Tehtaankadun Fabrikissa illastamassa

Jokusen aika sitten kävimme BasBasin viinibaarissa nauttimassa baarin antimista ja kotimatkalla kävelimme ravintola Fabrikin ohi. Paikka oli mainittu muutamaan otteeseen kehuvissa kommenteissa ja löytyyhän ravintola EatHelsinki -kirjastakin. Käymättä oli kuitenkin toistaiseksi jäänyt. Asia korjattiin eräänä sateisena perjantaina, jolloin työviikon jälkeen oli iso tarve ruualle ja juomalle. Ravintolan konsepti perustuu ranskalaiseen ja italialaiseen ruokakulttuuriin. Laadukkaat raaka-aineet ovat ravintolassa keskeisessä osassa ja niitä hankitaan Italiasta ja Ranskasta, unohtamatta kuitenkaan suomalaisia lähituottajia. Fabrikissa meidät otettiin aivan superystävällisesti vastaan. Harvemmin tuntee oloansa ihan näin tervetulleeksi! Hyvää fiilistä lisäsi aperitiiveja valitessamme listalta löytynyt Cremant! 



Fabrikin leivät olivat herkullisia. Leivät tarjoiltiin kauniisti aseteltuina levitteen kera - lisääkin saatiin. 



Päätimme aloittaa illan jakamalla alkuruokalajitelman, josta löytyi kiinnostavia vaihtoehtoja. Snacksit olikin aseteltu kivasti puulankulle. Meistä lajitelma oli kokonaisuudessaan onnistunut ja tässä sai maisteltua monia makuja. Eniten tykkäsin arancinista - täytetty, ohuesti fritattu riisipallo, joka Fabrikissa tarjottiin kahvimajoneesin kanssa. 







Cremanttien jälkeen jatkoimme iltaa valkoviinillä. Valkkasimme tarjoilijan suosituksista kahta eri viiniä. Tykkäsimme kovasti Francois Le Saintin tuottamasta Sancerresta. 





Jatkoimme illallista jaettavilla annoksilla, joista seuraavana oli vuorossa perinteinen Skagen tillibriossin ja seitsemän minuutin munan kera. Lisukkeena oli vihreää salaattia erinomaisen vinegretin kera. Skagen oli tasapainoinen ja maukas, tillibriossi taas juuri sopivan rapea olematta lainkaan liian koppura. 



Voi olla, että jossain kohtaa on tartaria riittämiin syöty (ehkä 2080-luvulla?), mutta ei toistaiseksi. Fabrikin tartar oli perusvarma esitys klassikkoannoksesta. Tässäkin annoksessa oli maukas vihreä salaatti lisukkeena ja kivat perunat. 



Tartar nautittiin tarjoilijan suositteleman punaviinin kanssa. 



Tässä vaiheessa iltaa olimme jo niin täynnä, että juustot sekä jälkiruoka ei ollut mahdollinen. Valitsimme listalta ihanan klassikkojälkiruoka Mille-Feuillen eli Tuhatlehtisen omenalla ja calvadoksella. Oli onnistunut valinta! 



Mieletön valinta oli myös tarjoilijan suosittelema juoma, Pineau des Charentes, josta tykkäsimme kovasti. Tämä Cognacin alueelta kotoisin oleva juoma valmistetaan sekoittamalla tuoretta käymätöntä rypälemehua ja rypäletislettä. Tarjoilijallemme iso kiitos tästä makuelämyksestä! 



Lasku kahdelta oli taas varsin maltillinen ottaen huomioon juotujen viinilasien määrän.  



Fabrikissa vietimme oikein kivan illan! Tykkäsimme ruuasta ja viineistä. Erityisesti iltaamme ilahdutti asiantunteva tarjoilija, joka vakuutti meidät osaamisellaan. Fabrikista jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis ja ajatus, että tänne tullaan mielellään toistekin. 

Fabrik

Tehtaankatu 25


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti