maanantai 4. marraskuuta 2019

Sikke Sumarin ja Pipsa Hurmenrinnan luotsaama ravintola Sikke's!

Lämmin tunnelma otti meidät vastaan heti ravintolan ovesta sisään astuessamme. Fiilis oli hyvä upeen Valehtelijan peruukki -esityksen jälkeen ja odottavaisin mielin suuntasimme kohti illallista ja Sikke'siä. Sikke Sumarin ja Pipsa Hurmerinnan luotsaamasta ravintolasta olen kuullut paljon kehuja, lukenut muutamia arvioita ja nyt oli edessä oman mielipiteen muodostaminen. Koko seurueemme ihasteli paikan viihtyisyyttä, tyylikästä sisustusta ja kotoisen mukavaa tunnelmaa. 



Nautimme illallisen seitsemän hengen porukalla. Ihan alkuun valitsimme viinilistalta aperitiiviksi puolikuivaa, hedelmäistä ja hapokasta rieslingiä Saksan Rheingaun alueelta. Viineissä oli valinnanvaraa ja hintataso ilahdutti. 



Cocktail-lista oli myös kiinnostava, ja useita juomasekoituksia sai myös alkoholittomina versioina. 


Ravintolan menu on sopivan napakka. Jokaisesta osiosta löytyy useampia vaihtoehtoja, noin viisi tai kuusi, joista oli helppo valita omat suosikit. Valintoja miettiessä oli kiva mutustella Sikke'sin leipää. Leipä oli tosi tiivis ja napakka, jossa oli makua runsaasti. 



Alkuruuista seurueemme maistoi Campanian mozzarellaa, suolasitruunalla, oliiveilla ja rakuunalla maustettuna. Annos oli todella herkullinen! Campanian mozzarella on pehmeää, suussasulavaa ja ihanaa maultaan, mutta mielenkiintoisen annoksesta tekivät toimivat makuyhdistelmät. Suolasitruunat ihastutti erityisesti. 



Porkkanaa, Saloniemen vuohenjuustoa ja Marconan mantelia oli myös reilun kokoinen alkuruoka-annos. Annos oli taiten koottu ja keräsi myös syöjien kehut. Raaka-aineiden alkuperään on ravintolassa selvästi kiinnitetty huomiota. Tämänkin annoksen juusto tulee luomutilalta, jossa juustot valmistetaan oman tilan Suomen alkuperäislehmien ja -vuohien juustosta. 



Pääruuista maistoimme kolmea eri annosta. Metsäsienirisotto oli kuulemma todella herkullista ja täyttävää. 



Paahdetussa ja savustetussa munakoisossa maistui valmistustapa. Munakoiso tarjottiin runsaalla hummuspedillä. 



Pääruuaksi tilasin Tartarin alkuruoka-annoksen kokoisena, koska onhan se tartar aina tilattava, jos se ravintolan listalta löytyy! Sikke'sin tartar oli oikein maukas. Kotimaisesta kyyttölehmän lihasta valmistettu tartar tarjottiin lipstikkamajoneesin, luomukeltuaisen ja ohuiden rapeiden perunasuikaleiden kanssa. Pyytämättä pöytään tuotiin suola- ja pippurisirotin, jotta makua sai oma-aloitteisesti lisätä. Harvinaista huomaavaisuutta! 



Sikke'sin jälkkärilistalla olisi ollut montakin vaihtoehtoa. Tarte tatin tarjoiltiin Sikke'sissä vatkatun ranskankerman kanssa. Tämä oli minulle uusi, mutta onnistunut yhdistelmä. Itse Tarte tatin oli ihanan omenainen ja makea, eikä lainkaan liian tuhti. 



Lakuvanukas, sitruunasorbetti ja marenki oli annoksena kaunis kuin mikä! Mausta tykättiin myös. 



Jälkiruokana toimi myös lasillinen Valokkia eli Ainoa Wineryn upeaa lakkajälkiruokaviiniä - olipa mahtava löytää ravintolan listalta juuri tämä viini, johon kesällä Turussa ihastuimme! Loppulasku yhdeltä hengeltä oli mielestäni aika maltillinen, yllätyin iloisesti ja tyytyväisenä maksoin laskun. 



Sikke's oli kokonaisuudessaan erinomainen kokemus. Ihastuimme paikan lämpimään tunnelmaan. Henkilökuntaa oli koko illallisen ajan riittävästi ja meitä palveltiin kivasti koko illan ajan. Ravintolan tunnelman ja palvelun ohella tärkeää oli maukas ruoka, jota Sikke's illan aikana tarjoili. Annokset olivat selkeitä, reilun kokoisia ja perusraaka-aineet olivat hyvin esillä - kivat makuyhdistelmät ihastutti. Sikke'sissä oli mukavaa kortteliravintolan tunnelmaa ja tänne tulee varmasti mentyä uudelleen. Mutkaton ravintola poiketa ihan noin muuten vaan vaikka vain lasilliselle viiniä. 

Sikke's

Tehtaankatu 34


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti