torstai 16. toukokuuta 2019

Wernerissäkin vietetään Riesling & Spätburgunder -viikkoja 13.5.-26.5.2019

Mahtava oli kuulkaas edellinen viikko, kun pääsimme Werneriin vierailemaan kahteen kertaan! Tiistai-iltana olimme tutustumassa Riesling & Spätburgunder -viikkojen tarjontaan ja maistelimme ihanien viinien lisäksi Wernerin herkullisia ruokia! 

Riesling & Spätburgunder -viikkoja vietetään ympäri Suomea 15 eri paikkakunnalla. Helsingistä on tässä todella mainiossa tapahtumassa mukana vaikka kuinka monta kivaa ravintolaa, kuten Werner. Wernerissä viineistä vastaa Jaakko, joka taas kerran ihastutti asiatuntijuudellaan. Wernerissä tarjoillaan viikkojen aikana Rieslingin ja Spätburguderin ohella muitakin viinejä. Maistoimme muun muassa aivan ihanaa Scheurebesta valmistettua PetNat-kuohuviiniä ja Pfalzista Leinerin viinitilan Ilbesheim Weisser Burgunderia.  Viinien maistelun ohella tutustuimme Wernerin ruokatarjontaan. Hummus kera minttujugurtin maistui erinomaisesti Wernerin perunarieskan kanssa. 


Wernerin perunarieska tulee Väyrysen leipomosta. On mahtavan hyvää - salaisuus saattaa olla rieskan viimeistely ruskistetulla voilla. Wernerin leikkelautanen oli taas komea kattaus erilaisia leikkeleitä. Maistelimme aivan uusia tuttavuuksia, kuten mangalitza-pancettaa ja sokerisuolattua ankanrintaa. 
                  
                

Iltapäivän ihanin viini oli upee Georg Moschbacherin Riesling, joka oli meistä aivan taivaallinen! Maku oli pehmeä, raikas, kirpsakkakin ja toffeinen. Suosittelemme nauttimaan tätä viiniä, jos Werneriin päädytte. 


Wernerin lämpimistä ruuista maistoimme grillattua kanaa, joka tarjoillaan tomatillo-salsan ja pistaasin kanssa. Kana oli mureaa ja erinomaisen herkullista! 


Todella ihana, täynnä makuja oleva annos oli grillattu valkoinen parsa, joka tarjottiin fetan ja baba ghanoushin kanssa. Perjantaina sitten tulimme illastamaan Werneriin. Vierailu sattui sopivasti samaan syssyyn, vaikka olimme varanneet pöydän jo hyvissä ajoin maaliskuussa. Werner mainostaa itseään Bulevardin kortteliravintolana ja perjantai-iltana ravintolassa olikin iloinen puheensorina ja rento tunnelma. Huolimatta aikaisesta pöytävarauksesta meidät ohjattiin ehkä salin ahtaimpaan nurkkaan, jonka vieressä olevalla hyllyköllä ramppasi koko ajan tarjoilijoita hakemassa aterimia ja muita tarvikkeita. Onneksemme toisella yrittämällä tarjoilija ystävällisesti järjesti meille ihanan ikkunapöydän - ensimmäisellä pyynnöllä tätä ei huomioitu. Pöydän vaihto pelasti koko illan! Yhtäkkiä saimme rauhassa istua ja jopa kuulimme aivan hyvin toistemme äänet. Tällä oli iso vaikutus onnistuneeseen iltaan!

Wernerin listalla on tarjolla muutama cocktail, päädyimme kuitenkin ikisuosikki Aperol Spritziin. 


Illallisen juomaksi valikoitui Chenin Blanc. Kummallekaan meistä ei oikein punaviini maistunut ja päädyimme tarjoilijan suosittelemaan valkoviiniin, joka olikin aika lailla meidän makuumme passeli valinta. 


Tartaria ei ole varsinaisella alkuruokalistalla, vaan annos löytyy vain All Set Menulta. Pyynnöstä kuitenkin saimme tartarin alkuruokana ja tämä joustavuus pöydän vaihdon jälkeen pelkästään lisäsi meidän viihtyvyyttä. Tartarin lisäksi tilasimme ihanaa perunarieskaa. 

Wernerin tartar oli todella onnistunut! Liha oli niin hyvää ja lihan kaverit; aioli, lehtikaali, pinjansiemenet ja parmesan, tekivät annoksesta ihanan täyteläisen kokonaisuuden. Tartarin aioli oli sopiva pari suussa sulavalle perunarieskalle. 


Mukana matkassa oli EatHelsinki -kirja, jonka kanssa illastaessa ravintola tarjoaa toisen pääruuan. Mahtava etu! Pääruuiksi meille valikoitui Naudan entrecote, joka tarjoiltiin neulapapujen ja padron-paprikoiden kera. Liha oli mureaa ja oikein maukasta. Annos toimi vallan mainiosti. 


Listan kasvisannos hiillostettu munakoiso oli suussa sulava! Pinjansiemenillä ja Ramiro-paprikalla täydennetty annos oli herkullinen ja varsin täyttävä. 
Olimme varanneet ruokailuun aikaan reilut 2 tuntia, mutta emme silti ehtineet syömään jälkiruokaa. Palvelussa kesti illan aikana jonkin verran totuttua enemmän. Meille osui kuitenkin aivan huipputarjoilija, joka palveli meitä todella ystävällisesti ja pelasti palveluhenkisyydellään monta asiaa. Ruokia meille tarjoili kuitenkin useampi eri tarjoilija ja välillä jäi vähän hämärän peittoon, mitä kaikkea annoksemme sisälsivät. Meidän vierailulla palvelu kokonaisuudessaan ei siis ollut huippua, johtuen varmaan todella kovasta kiireestä, joka henkilökunnalla näytti olevan.    

Ruoka Wernerissä oli huippuhyvää! Annokset olivat konstailemattomia ja selkeitä, erinomaisen hyvän makuisia. Wernerin menu on saanut vaikutteita Turkista ja Kreikasta. Ravintolan sydän on Helsingin suurin avotuligrilli, jolla grillataan niin perunarieskat, lihat, kalat kuin kasvikset. Werneriin on helppo poiketa vähän pienemmällekin purtavalle - viinilasin kanssa on kiva nauttia alkupalalistoista annos tai kaksi ja ehdottomasti perunarieskan kera. Wernerissä saat varmasti erinomaista ruokaa ja juomaa. Loppulasku sisältäen Aperol Sprizin, perunarieskat ja tartarit kahteen kertaan, kaksi pääruokaa ja viinipullon (56 €) oli EatHelsinki-kirjan tuoman alennuksen myötä oli noin 139 €, josta juomien osuus oli puolet. Meistä hintalaatusuhde on Wernerissä hyvin kohdallaan ja suosittelemme lämpimästi vierailua täällä! Me menemme uudestaan! 

1 kommentti: