torstai 18. lokakuuta 2018

Pilatesta ja kokkausta Sisiliassa, päivä 2!

Tiistaiaamuna pääsimme heti tositoimiin kellon herättäessä 7.45, jotta ehtisimme ajoissa vartin päästä alkavalle pilatestunnille. Sisiliassa pilatesohjaajanamme toimii somatic-pilatesohjaaja Outi Huovinen. Ensimmäinen pilatestunti oli matkaajille aivan ihana. Teimme rauhallisia avaavia liikkeitä, jotka virkisti mielen ja ruumiin. 
Aamiaisen jälkeen aloitimme kokkauskurssilla, jossa ensimmäisenä aiheena oli kuskusin valmistus. Sisilialainen keittiö on saanut vaikutteita arabialaisista ruuista ja kuskus on täällä suosittu ruoka. Kokkauskurssin jälkeen rentouduimme altaalla nauttien auringosta, kirjoista ja tietenkin juomista. Uima-altaan vesi oli erittäin virkistävää - onneksi aurinko lämmitti. Lounaan aika oli puoli kaksi. Alkupaloina nautimme tällä kertaa pienet leipäset, joissa oli päällysteenä ricottajuustoa ja pistaasipähkinöitä ja toisessa taas ihanan maukas ja raikas tomaattikastike. 

Lounaan pasta oli mielenkiintoisen makuinen. Pasta oli valmistettu aurinkokuivatuista tomaateista, kapriksista ja manteleista. Mantelit toivat pastaan mukavaa purutuntumaa, kaprikset suolaisuutta. Tykättiin tästäkin. Pääruokana oli sisilaisella juustolla täytetty peruna. Tämä oli todella herkullinen annos, jota voisi kokeilla kotonakin. Lounaan kruunasi ihan mielettömän hyvä suklaakakku! Kakussa oli täydellinen mantelipohja, suklaajäädykettä ja -kastiketta. Parin tunnin lounaan jälkeen kävimme kävelemässä oliivilehdossa ja pääsimme seuraamaan oliivien keräystä. Mielenkiintoista puuhaa! Vultaggion tilalla on noin 700 oliivipuuta, joiden sadonkorjuu kestää useita viikkoja. Kävelyretken jälkeen menimme ravintolan baariin tutustumaan valkoviinitarjontaan. Maistoimme aperitiiveina kahta paikallista luomuvalkoviiniä. Catarratto-viinissä oli huumava tuoksu. Maku oli hapokas ja sitruksinen. Bianco Maggioressa oli miedompi tuoksu, mutta maussa oli enemmän hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta. Tämä viini oli kypsytetty terästynnyreissä. Molemmat viinit olivat oikein kivoja ja raikkaita.  
Illallisen alkupalaksi saimme tähän asti parhaan annoksen. Ihanan, juustolla täytetyn munakoison. Seuraavaksi oli vuorossa äyriäiskuskus, joka oli oikein herkullista. Sitten oli kalojen vuoro. Pikkukala oli oikein maukas. Isompi kala jakoi vähän mielipiteitä. Reilu annos vihreää salaattia oli loistolisuke. Illallisen jälkeen oli taas aika mennä nukkumaan. Hetken aikaa jaksoimme kuitenkin ihailla uima-allasta iltavalaistuksessa. 2 kommenttia: