lauantai 20. lokakuuta 2018

Pilatesta ja kokkausta Sisiliassa, päivä 3!

Keskiviikkoaamun aloitimme pilatestunnilla lämpimässä ja aurinkoisessa säässä! Aamutunnilla aloitimme rauhallisesti avaavilla liikkeillä ja jatkoimme tehokkaammilla harjoituksilla tunnin loppupuolta kohden. Ohjaajamme Outi on aivan mahtava. Tunteja on helppo seurata ja tunnelma pilatestunneilla on kiireetön.

Aamupäivän ohjelma noudatti samaa kulkua kuin tiistaina. Aamiaisen jälkeen oli taas vuorossa kokkikurssi. Tällä kertaa opettelimme sisilialaisen tuorepastan valmistamista. Opimme tekemään ricottajuustolla täytettyjä ravioleja, tagliatellea ja paikallista busiate-pastaa. Pastataikina tehtiin aivan reilun kokoisena; kilo jauhoja ja seitsemän kananmunaa, hieman vettä ja oliiviöljyä. Tagliatelle-pasta valmistui näppärästi, kun ohueksi kaulittu pastataikina rullattiin rullalle ja siitä leikattiin veitsellä ohuita siivuja. Kappas, kohta valmiina olikin iso kasa tagliatelleja! Paikallinen Busiate-pasta valmistetaan pitkän ohuen tikun avulla. Taikinasta tehtiin ensin ohut pyöreä nauha, joka sitten pyöriteltiin tikun ympärille. 

Ravioleja varten tarvitaan ohut suorakulmion muotoinen taikinalevy, johon aseteltiin tasaisin välein täyte: ricottaa ja parmesaania. Tämän jälkeen taikinanlevyn ja täytteen päälle aseteltiin toinen taikinalevy ja paineltiin kiinni. Sen jälkeen juomalasilla painettiin raviolit levystä irti. Ravioleista tuli tällä juomalasitekniikalla todella kauniita!

Kokkikurssin jälkeen chillailimme altaalla ja kauneushoitolassa. On niin rentouttavaa vaan olla, lueskella ja pulahtaa välillä uimaan. Keskiviikon lounaalla tarjottiin upea kattaus salaatteja ja juustoja. Pääsimme toden teolla maistelemaan paikallisia herkkuja. 
Lounaan jälkkärinä maistoimme kaktuksen hedelmiä. Värit olivat upeat, mutta hedelmä oli täynnä siemeniä ja siksi hieman haastava syötävä. Vihreän hedelmän maku oli mieto.  


Lounaan jälkeen oli taas hetki aikaa chillailla ennen iltapäivän pilatesta ja pulahtaa uima-altaalla uimassa.   

Keskiviikkona nautimme taas illallisen pitkän kaavan mukaan antipastoineen, pastoineen ja pääruokineen. Illallisen kohokohta oli jälkiruoka, joka oli aivan huippu! Pistaasiherkku ei hurmannut ulkonäöllä, mutta maku oli mieletön. Pistaasijäätelö oli kuorrutettu ihanalla pistaasitahnalla, jota myydään täällä kaupoissa. Aivan ihanaa herkkua! Pistaasitahna muistuttaa  makuelämyksenä jollain tapaa Nutellaa - suosittelen ehdottomasti maistamaan!Agriturismo Vultaggio

ArsMondoEi kommentteja:

Lähetä kommentti