keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Ihanan rento Penny :)

Penny on pieni 25-paikkainen ravintola Uudenmaankadulla, joka toimii vanhan ravintola Tapastan tiloissa. Tila on viihtyisä ja kivasti sisustettu. Täällä meno on rentoa ja konstailematonta. Ainut huono puoli on, että pieni tila tuntuu hiukan ahtaalta ja melutaso nousee aika kovaksi, jos ravintola on täynnä. 

Pennyssä olen käynyt viimeksi illallisella juuri sen avauduttua, jolloin kokonaisuus vielä hiukan hapuili. Lounas on testattu moneen kertaan ja hyväksi havaittu :) Kokemuksista voit lukea täältä ja täältä

Pennyn lista on kompakti. Alku-, pää-, ja jälkiruokia löytyi kolme kutakin ja lisäksi tarjolla oli päivän annos ja lisukkeita. Mutta tämä riitti vallan hyvin ja valinnanvaikeuskin pääsi yllättämään. Ruoat on hinnoiteltu maltillisesti ja selkeästi. Alkuruoat maksavat 10€, pääruoat 20 € ja jälkiruoat 5€. 

Valitsimme alkuun kurpitsagnudeja lehtikaalisipseillä. Gnudit on gnocchien tyyppisiä dumplinkeja, jotka yleensä valmistetaan ricotta-juustosta. Annos ei ehkä ollut kaunein mahdollinen, mutta maku oli loistava! Gnudit aivan sulivat suuhun! Itse en ole mikään suuri lehitkaalin ystävä, mutta sipseinä lehtikaali toimii hyvin ja toi mukavaa rapeutta annokseen. Tätä olisin voinut syödä enemmänkin niin hyvää se oli. 


Lisuikkeista valitsin Patisserie Teemun ja Markuksen sämpylän, joiden tuotteet ovat aivan upeita. Pääruokana nautimme risottoa ja kanaa. Risottoannos oli valtava ja tällä kyllä nälkä lähtee! Koostumus oli täydellisen kermainen ja sopivan napakka ja maku oli hienosti tasapainossa. Upea risotto kerrassaan!


Kana-annos oli kaunis ja makoisa, kooltaan hiukan nafti. Jälkiruoaksi valitsimme Crème Brûlèen, joka oli valmistettu täydellisesti! Lisukkeina toimivat pipari ja lakka. Täydellinen lopetus illalliselle. 


Pennyyn on helppo tulla, fiilis on rento, kuten kortteliravintolassa kuuluukin olla. Ruoka on erinomaista ja hintalaatusuhde varmasti yksi Helsingin parhaista, jollei parhain! Täältä saa myös erinomaista lounasta ja sunnuntaisin täällä voi nauttia vaikka pannukakkuja. Ja aivan huippua on myös se, että valmiita menuja ei ole vaan ruokansa saa valita ihan itse!

Voisin mennä tänne heti kohta uudelleen! Suosittelen lämpimästi!

Penny

1 kommentti:

  1. Penny ei petä koskaan - paitsi silloin kun sinne haluaa mennä hetken päähänpistosta, eikä tilaa olekaan😉

    VastaaPoista