perjantai 6. lokakuuta 2017

Pongrácz

Mikä Viini! -festareiden toiseksi tärpiksi olimme valinneet Pongráczin kuohuviinit. Raimatin tastingistä voit lukea tästä

Pongrácz on Etelä-Afrikkalainen viinitila ja kuoharit tehdään Shampanja menetelmällä. Menetelmälle on annettu oma nimi Methode Cap Classique (MCC). Rypäleet poimitaan käsin. Meille viinejä esitteli tilan hurmaava naisviinintekijä Elunda Basson, joka on tehnyt viinejä 21 vuotta. Elunda on meille jo entuudestaan tuttu, lisää aiheesta voit tsekata tästä

Pongrácz Brut on jo pitkään ollut yksi meidän lempparikuohareista. Ja taitaa olla aika monen muunkin, viini voitti nimittäin kultaa tänä vuonna vuoden viini kilpailussa (yli 13€ kuoharisarjassa). Tämä kuohari on kivan lempeä, maku on raikas ja hiukan sitruunainen. Kuohari sopii hyvin merenelävien, sushin ja vaalean kalan kanssa, mutta on aivan oiva juoma sellaisenaankin. Viiniä on kypsytetty 33 kuukautta. Viini sisältää 60% Pinot Noiria ja 40% Chardonnayta ja siinä on 8g sokeria. Kuriositeettinä mainittakoon, että Etelä-Afrikassa on kiellettyä lisätä viiniin sokeria, joten kaikki sokeri on rypäleiden omaa sokeria. 



Pongrácz Rosé on erittäin kuiva kuohuviini. Se on maultaan selkeästi voimakkaampi kuin Brut ja se sopiikin hyvin ruokajuomaksi. Erityisesti tämä Rosé sopii lohen tai muiden rasvaisten kalojen kanssa ja se kestää myös savunmakuja. Sekä Brut että Rose ovat molemmat valmiita juotaviksi toki sellaisenaan, mutta ne kestävät säilytystäkin 3-5 vuoteen. Molempien kuohuviinien hinta on Alkossa 15,30€. 






Pongrácz Desideriusta ei saa Suomesta, mutta meidän mielestä pitäisi kyllä saada! Ensinnäkin pullo on kaunis kuin mikä! Tätä viiniä ei tuoteta joka vuosi vaan ainoastaan parhaimpina vuosina. Meidän maistamamme viini oli vuodelta 2009. Viiniä kypsytetään pitkään jopa 89 kuukautta. Se valmistetaan 70% Chardonnay rypäleistä ja 30% Pinot Noirista. Rypäleet kerättän kylmimmiltä alueilta. Viini sopii erityisen hyvin pastan ja juustojen kanssa. Toivottavasti tätä herkkua tulee pian Suomeenkin!



J.C. Le Roux La Fleurette on syntynyt Etelä-Afrikkalaisten nuorten aikuisten tarpeisiin. Kuoharissa on alkoholia 7,5% ja Etelä-Afrikassa sitä tituleerataan "Paris Hilton" -kuohuviiniksi. Sokeria tässä kuoharissa on 80-85g, joten maku on erittäin makea. Me emme tätä sellaisenaan joisi, mutta jälkiruokaviininä tämä toimii erittäin hyvin. Maku muistuttaa Moscato di Astia, joka onkin meidän ihan lemppari jälkiruokaviini. 


Mikä Viini -festarit on kyllä oikeasti tosi kiva tapahtuma! Jos et ole käynyt, niin ensi syksynä ehdottomasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti