torstai 6. heinäkuuta 2017

Illallinen Turussa, ravintola Tintåssa!

Toukokuussa pääsimme taas Turkuun viikonlopun viettoon! Meillä olikin ihana reissu ja hyvät oltavat suosikkihotellissamme Radisson Blu Marina Palacessa. Viikonloppuna rentouduimme toden teolla ja nautimme Turun mahtavasta ravintolatarjonnasta. 

Tintåssa vierailimme edellisellä Turun reissulla lounaan merkeissä. Silloin nautimme täällä ihania simpukoita, huippuhyviä ranskalaisia ja ihan mahtavan jälkkärin. Vähän kateellisena katsoimme naapuripöytiin kannettuja pizzoja, jotka näyttivät eri hyviltä - silloin jo taisimme päättää, että seuraavalla Turun reissulla syödään ainakin Tintåssa pizzat!


Alkuruokia Tintån listalla ei ole erikseen, mutta tarjolla on päivittäin vaihtuvia ihania pieniä espanjalaisia pinchoksia. Näitä voi ostaa erikseen tai vaikka 3 kappaleen setin 12 €:n hintaan. Me maistoimme katkarapuskagenia ja häränlihamoussea, molemmat olivat maistuvia pieniä suupaloja.


Tintån ranskalaiset (9 €) olivat juuri niin hyviä, ellei jopa parempia, kuin muistimme. Just sellaisia ihania kunnon perunoista tehtyjä, muutamaan kertaan paistettuja rapeita ja maukkaita. Yhdestä kulhosta riitti hyvin jaettavaa kahdelle. 



Ranskalaisten kanssa tarjottiin raikasta sitruunamajoneesia. Tämä oli toimiva alkupalasetti, suosittelemme kokeilemaan. 



Ja sitten niihin pizzoihin! Valitsimme molemmat listalta omat suosikkimme ja yhteisymmärryksessä päädyimme kahteen pizzaan, jotka voisimme jakaa. Mainitsimme tästä ajatuksesta tarjoilijalle, joka kysyi, että haluammeko suoraan molemmille omat pizzat, jossa on molemmat täytevaihtoehdot. No toki haluttiin! Aika täydellistä palvelua! 


Puolet pizzasta oli tiikerirapua ja kampasimpukkaa (17 €), joka listalta luettuna kuulosti aivan ihanalle täytevaihtoehdolle. Olikin hyvää, mutta ehkä aavistuksen kuitenkin vaisu makumaailmaltaan. Toisessa puolikkaassa sitten riittikin makua! Salamia, fetaa ja paahdettua paprikaa (17 €) oli todella maukas ja herkullinen. Sopii erittäin hyvin suolaisen nälkään ja vähän väsähtäneeseen fiilikseen, jolloin kaipaa energiaa! Tintån pizza oli kaikkinensa hyvä. Pohja oli mukavan ohkainen ja rapea, sekä maukas. Juustoa ja muita täytteitä oli sopivasti. Tästä pizzasta ei jäänyt ähky fiilis, vaan oikein mukava fiilis ja myös tilaa jälkiruualle. 



Edellisen vierailun jälkiruoka Tintåssa oli jäänyt vahvasti makumuistoihimme ja olikin pieni pettymys, kun tätä maitosuklaista ihanuutta ei listalta löytynyt. Mutta aivan ihanalta kuulosti listan vegaaninen jälkiruoka, Raparperi ja salty caramel mousse (9 €), joka ihastutti tyylikkäällä ja upealla esillepanolla. 


Yllätykseksemme jälkkärissä olikin todella vahva lemon curd -täyte, joka varmasti osuu sitruunan ystävälle, mutta voi joillekin olla ikävä ylläri. Jälkkäri oli hyvää, mutta suolakaramellia olisi saanut olla runsaammin ja tuosta sitruunatahnasta olisi hyvä olla infoa ihan menullakin annoksen kuvauksessa. Meidän jälkkärimaku taitaa enemmän pohjautua niihin suklaisiin ja täyteläisiin, makeisiin herkkuihin. Vaikka yksi ikisuosikkimme onkin mahtava sitruunamarenkipiirakka!


Illallinen Tintåssa oli onnistunut. Meillä oli ystävällinen tarjoilija ja palvelu pelasi koko illan moitteettomasti. Hintalaatusuhde Tintåssa on meistä aivan kohdillaan. Maukasta safkaa, kohtuulliseen hintaan. 

Tintå on ihana, viihtyisä ravintola, jossa on tosi mukava viettää iltaa ruuan ja juoman parissa. Tässä on selkeät Turun kantisravintolan ainekset! Seuraavalla Turun reissulla voi olla vaikea jättää Tintån vierailua välistä - ainakin nuo ihanat perunat pitää käydä syömässä!   

12 kommenttia:

  1. Tintå on kyllä myös yksi mun suosikkipaikoista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintå on meistä vallan viihtyisä paikka. Rento ja mutkaton fiilis ja hyvää ruokaa. Meillä oli vielä illan aikana superhyvä tarjoilu. Olis todellakin meidän kantisravintola, jos Turussa asuttais! :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä. Onkohan pakko kokeilla joskus itse tehdä kampasimpukkapizzaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin mietin! Kampasimpukka on niin hyvää.

      Poista
  3. Tintå onkin Turussa vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
  4. Tintå on niin mainio <3 Kivaa ruokaa, maukkaita viinejä.

    VastaaPoista
  5. Olemme pari kertaa yrittäneet Tintå-ravintolaan dinnerille, mutta joka kerta se on ollut täynnä. Sitten lakkasimme yrittämästä. Meidän on vaikea saada aikaa kovin paljon ennen itse iltaa määriteltyä, joten tällaiset paikat jäävät sitten väkisinkin väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja ravintoloita, joihin voi vaan marssia sisään, saisi olla kyllä enemmän!

      Poista
  6. Tintå on minullakin vielä kokeilematta, ehkä seuraavalla Turun reissulla. Paljonhan se on saanut kehuja joka puolelta.

    VastaaPoista