sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Orimattilan Kehräämöllä - Hotelli Teltta ja ravintola Tehdas

Kotimaan matkailu on ollut meidän blogin yhtenä vahvana teemana jo pitkään. Olemme tehneet ikimuistoisia reissuja moniin, ikimuistoisiin kotimaan kohteisiin - aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauas löytääkseen ihania, mielenkiintoisia kohteita. Maaliskuussa kohteeksemme valikoitui todella poikkeuksellinen lomakohde: Orimattilan Kehräämö, joka sijaitsee Orimattilan keskustassa. Tämä 100 -vuotias rakennus on entinen villatehdas. Nykyään se on kauppa-, hyvinvointi- ja viihdekeskus! Kehräämössä miniloman kohteeksemme valikoitui Hotelli Teltta, ravintola Tehdas ja terveyskylpylä Hellimö. Tämä juttu on tehty yhteistyössä Hotelli Teltan ja ravintola Tehtaan kanssa. 


Hotelli Teltta vaikutti todella persoonalliselle yöpymispaikalle, ja sitä se olikin. Kehräämön 4. kerroksessa sijaitsevassa hotellissa on 11 modernia telttaa, jotka muodostavat pienen ekologisen telttakylän. Jo astuessamme Kehräämön upeaan hissiin tuli paikasta mahtava fiilis!




Hotelli Teltta on designeri Antti Evävaaran käsialaa. Antti on erikoistunut akustisiin huonekaluihin ja hänen tunnetuin tuotteensa on tämä tuoli ja sen erilaiset muunnelmat. 



Hotelli Teltan huoneet eli vankkaseinäiset teltat eivät ole mitä tahansa telttoja, vaan varta vasten hotellia varten rakennettuja lämpöeristettyjä ja ilmastoituja telttoja. Heittämällä paras teltta, jossa ollaan yövytty. Näissä teltoissa nukuttiin nimittäin älyttömän hyvin! Jokaisessa Teltassa on oma termostaatti, josta pystyy säätelemään Teltan lämpötilaa mieleisekseen. Suurin osa teltoista ovat 2 hengelle ja sisustukseltaan samantyylisiä. 







Hotelli teltasta löytyy myös yksi yhden hengen teltta ja yksi suurempi perhehuone. Yhden hengen teltta tuntui mukavan tilavalta. Sieltä löytyi sängyn lisäksi nojatuoli ja pieni pöytä. 


Perhehuoneeseen mahtuu isompikin porukka yöpymään. Huone on sisustutte näyttämään teltalta, mutta tämä huone ei itseasiassa ole teltta kuten muut huoneet. Ja arvatkaas mitä, perhehuoneesta löytyy ikioma infrapunasauna! Infrapunasaunaan tutustuimme Hellimössä, lisää siitä seuraavassa jutussa. 




Hotelli Teltan yhteiset tilat ja "ulkoalue" ovat viihtyisiä. Lämpötila on selvästi viileämpi - tässä on tavoiteltu ulkoilmatyyppistä fiilistä. Teltan "ulkotiloissa" oli puutarhakeinuja ja istuinryhmiä sekä lämpölamppuja lämmittämässä. Kaikkinensa ympäristö oli viehättävä ja oikein houkutteli viettämään aikaa itse hotellissa, joko keinuessa keinuen tai istuinryhmässä kesän reissuja suunnitellen. 






Hotellin keittiössä oli taas selvästi lämpimämpää ja tässä viihtyisässä aamiaistilassa tuli kotoisa ja mukavan yhteisöllinen fiilis. Erinäisten sekaannusten vuoksi emme päässeet testaamaan Teltan aamiaista, joka siis kuuluu yöpymisen hintaan. Aamiaisen tarjoiluaika on sovittavissa henkilökunnan kanssa. Tilassa voi myös syödä omia eväitä ja asukkaille on eväitä varten jääkaappi. 




Hotelli Teltassa on yhteiset suihkut ja vessat. Teltat eivät myöskään ole äänieristettyjä, joka kannattaa ottaa huomioon. Meillä oli todella rauhallinen yöpyminen, emme kuulleet ääniä toisista teltoista ja nukuimme molemmat kuin tukit! 


Päivän hemmottelun jälkeen oli illallisen aika. Meillä olikin hirmu nälkä, olimmehan aamiaisen lisäksi tankanneet lasit kuohuviiniä ja pari Fazerin sinistä. Illallinen meille oli valittu myöskin Kehräämössä sijaitsevasta ravintola Tehtaasta.   

Ravintola Tehtaan menu oli mielenkiintoinen. Listalla oli useita kiinnostavia vaihtoehtoja, moneen makuun. Menulla oli niin liha-, kala- kuin kasvisannoksia - hampurilaisia unohtamatta! Tarjolla oli mm. hevosta. Listalle oli myös hyvin merkattu ruoka-annosten sisällöt ja erikseen mainittu, että gluteenitonta leipää on myös saatavilla. 

Viinilistalta valikoimme omien makumieltymystemme ja tarjoilijan suositusten mukaan lasit puna- ja valkoviiniä. Hinnoittelu viinien suhteen oli todella kohtuullista. Valitsemamme lasit rieslingiä ja syrahia maksoivat noin 6 €.


 Mirka valitsi alkuun talon salaatin chevrellä (8 €). Salaatti oli runsas ja maukas. Itse olisin jättänyt kurkun salaatista pois, koska se teki annoksesta hiukan arkisen. Muuten oikein hyvä kokonaisuus!



Pauliinan riimihärkä (8 €) oli maukas ja hienostunut alkupala. Eiimihärkä oli todella hyvää ja hyvin maustettu, oikein suli suussa. Lihan kanssa tarjottu wasabimajoneesi oli kivan maukas, mutta ei kuitenkaan liian voimakas. Kesäkurpitsalisuke puolestaan oli voimakkaasti maustettu. Hyvä kokonaisuus kaikkinensa. 


Koska nälkä oli kova, valitsin poikkeuksellisesti pihvin pääruuaksi (28€). Hauska juttu oli, että annokseen sai valita pihvin joko härän tai hevosen sisäfileestä. Kaikkiin annoksiin sai myös itse valita mieluisat lisukkeet ja päädyin tarjoilijan suosituksesta bataattiranskalaisiin. Ja se olikin ihan nappi valinta! Aivan mielettömän ranskikset! Pihvi oli hyvin paistettu ja juuri sopivan medium. Ja mahakin tuli täyteen!



Paistettu kuha (25 €) kera sitruunarisoton ja lämpimän kasvislisukkeen oli reilu annos. Sitruunarisotto oli aavistuksen kypsä ja tosi voimakkaasti sitruunan makuinen. Lisukkeena toimi näinkin, mutta omana annoksena olisi ollut aika voimakas. Kuhaa oli lautasella reilut palat, samoin piparjuurivoita, jonka maku oli vahva. Itse kuha oli paistettu rapeaksi ja maistui minulle tosi hyvin. Maustevoin olisi voinut vaihtaa halutessaan toiseen, mutta tätä en tilatessa huomannut ajatella. Kasvislisuke oli tosi hyvä! Isoon nälkään annos oli hyvä. Kuha ja kasvislisuke edustivat kevyempää settiä, tuhti risotto viimeistään täytti vatsan.  



Vähän aikaa piti huilata ja antaa ruuan laskeutua ennen siirtymistä jälkiruokiin. Carolan suklaakakku (6,50 €) oli suklainen ja täyteläinen kakku. Ihana makea herkku illallisen päätteeksi. Suklaakakun kanssa halusin maistaa belgialaista pistaasijäätelöä (2,50 €). Pistaasijäätelöön ihastuin viime syksyn Espanjan matkalla, mutta tässä jäätelössä oli pistaasin maku minulle liian karvas.


Aina kun ravintolan listalta löytyy jonkin sortin versio maailman parhaasta jälkiruuasta Crème Brûléesta on Mirkan valinta helppo arvata etukäteen. Tehtaan menulta löytyi Tyrnibrulee (6,50 €). Tämä versio Brûléesta olisi minun makuuni kaivannut hiukan enemmän kermaisuutta ja rapeamman pinnan, mutta hyvin maistui tämäkin. 


Kiinnitimme heti huomiota ravintolaan saapuessamme Tehtaan juomavalikoimaan. Illallisen aikana nautimme ruokajuomina valkoviiniä ja punaviiniä ja jälkkäreiden kanssa jälkiruokaviiniä. Illan päätteeksi joimme vielä tosi hyvät kahvit.

Juomalistalla oli tosi hyvin jaoteltu erilaiset oluet, tykkäsimme erityisesti tästä. Eri osioista oli helppo bongata oman maun mukaiset vaihtoehdot. Ravintolassa toimii oma olutkerho, kysy tästä lisää ravintolasta, jos olet oluesta kiinnostunut tai klikkaa tästä. Kuulosti aivan tosi kivalle kerholle! Liitutaululla näkyi myös hyvin talon juomavalikoima. Tehtaaseen kannattaa todellakin suunnata, jos tekee mieli maistella hyviä oluita.    



Kiinnostavalta olutlistalta maistoimme Brewdogin alkoholittoman oluen, Nanny Staten ja tykästyimme tähän. On mahtavaa, että ravintolasta löytyy myös laadukkaita, alkoholittomia vaihtoehtoja ja että niissä on myös valinnanvaraa- eikä pelkästään yhtä vaihtaria.  


Kokonaisuudessa kokemus ravintola Tehtaasta oli positiivinen.  Palvelu ravintola Tehtaassa pelasi tosi hyvin. Tarjoilijamme oli tosi ammattitaitoinen ja palvelu hoitui todella mukavasti koko illallisen ajan. Hyvä palvelu kruunaa hyvän ravintolaillan! 

Ravintolan menu on kunnianhimoinen. Listalta löytää syötävää varmasti jokainen, eikä myöskään tarvitse pelätä, että jää nälkäiseksi. Illan paras makuelämys oli ehdottomasti bataattiranskalaiset (olivat aivan huippuja!) ja kuha-annoksen herkullinen lämmin kasvislisuke.


Meidän vierailu Teltassa ja ravintola Tehtaassa oli onnistunut. Olimme molemmat juuri tälläisen levon tarpeessa. Oli ihanaa olla "keskellä ei mitään" ja nauttia persoonallisesta hotellista, rentoutumisesta Hellimössä ja hyvästä ruuasta ja juomasta - ilman kiirettä ja siirtymisiä mihinkään. Ravintola Tehtaassa olisi voinut jatkaa illan viettämistä aamuneljään asti - tällä kertaa meillä ei hippailuun riittänyt paukkuja, vaan suuntasimme ihanaan telttaamme suunnittelemaan kesän reissuja ja nauttimaan telttaretkeilystä.  

Orimattilaan ajaa Helsingistä noin tunnissa, paras vierailuaika on viikolla, jolloin Kehräämön palvelut on parhaiten auki. Suosittelemme lämpimästi vierailua Orimattilaan. Meillä oli tosi ihana viikonloppu!  


##Postaus toteutettu yhteistyössä Hotelli Teltan ja Ravintola Tehtaan kanssa


12 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän persoonallinen paikka, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mahtavia paikkoja löytyy aivan läheltäkin.

      Poista
  2. Ikinä kuullutkaan tälläisestä paikasta, miten uniikki kotimaan kohde! Pitäisi reissata enemmän kotimaassa, ainakin siltä alkanut tuntumaan teidän postauksia lukiessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihana paikka! ja niin oli terveyskylpyläkin Hellimö. Tästä tulossa juttua pian blogiin :).

      Poista
  3. Voi miten persoonallinen hotelli! Hyvä Orimattila! Nyt täytyy alkaa keksiä tikusta asiaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin heti mietittiin, että koska mentäis uudestaan Orimattilaan!

      Poista
  4. Onpa vinkeä telttamajoitus :) Ja tuo chevresalaatti huutelee miun nimeä.

    VastaaPoista