keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Hellimö - upea hemmottelukeidas Orimattilan Kehräämöllä

Maaliskuussa vietimme ihanan rentoutumisloman Orimattilan Kehräämöllä. Yövyimme Hotelli Teltassa, illastimme ravintola Tehtaassa ja hoidimme sekä kehoa että mieltä myöskin Kehräämössä sijaitsevassa aivan ihanassa terveyskylpylä Hellimössä. Hotelli Teltasta ja ravintola Tehtaasta kertovaan juttuun pääset tästä. Tämä juttu on toteutettu yhteistyössä Hellimön kanssa - olimme ikionnellisia mahdollisuudesta tutustua tähän hemmottelukeitaaseen. 

Hemmottelukeidas Hellimö on todella viihtyisä paikka ja kuten Hotelli Telttakin, ovat Hellimön kauniit tilat muotoilija Antti Evävaaran suunnittelemia. Ihastuimme Hellimön upeaan sisustukseen ja paikan rauhalliseen tunnelmaan.
Hellimössä meistä pidettiin niin hyvää huolta! Oltiin molemmat aikas puhki ja rähjääntyneitä kiireisten viikkojen jälkeen ja kaivattiin juuri tälläistä hemmottelua ja huolenpitoa. Hellimössä meille oli varattu muutama eri hoito ja sen jälkeen tutustuminen saunamaailmaan. Hellimössä henkilökunnan palvelu oli huippuluokkaa. Meidät otettiin tosi ystävällisesti vastaan ja kaikki toimi todella hyvin vierailumme ajan.   

Aloitimme itsemme huoltamisen pyramidissa, jossa saimme ihanasti rentouttavan intialaisen päähieronnan. Istuimme mukavilla tuoleilla jalat hiekkaan upotettuina rauhallista musiikkia kuunnellen, melkein transsiin vaipuen. Intialainen päähieronta oli miellyttävä. Hieronta oli mukavan rentouttavaa, mutta ei kuitenkaan pelkkää silittelyä. Pään seutu sekä niskan ja hartioiden alue saivat mukavan käsittelyn.   Hieronnan jälkeen saimme lasit mehua ja vettä ja suklaakonvehdit. 


Intialainen päähieronta vei meidät jo ihanan rentoutuneeseen fiilikseen, joka vain syveni Äänisen aalloilla. Äänisen aallot ovat yhtä kuin fysioakustiset vesisängyt - eli hieman erilaiset kuin 80-luvun vesisängyt ;). Fysioakustinen eli matalaääninen hieronta syvärentouttaa lihaksia. Matalaääninen värähtely aktivoi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, lievittää päänsärkyjä ja hermolihaskipuja. Me kellahdimme ihaniin keinuviin vesisänkyihin ja eikä kuulkaa kulunut kovin montaa minuuttia, kun nukahdimme. Puolen tunnin ohjelman ajan rentouduimme toden teolla.  


Äänisen aalloista herättyämme siirryimme saunamaailmaan. Hellimön infrapunasauna oli niin upee! Infrapunasaunassa olemme molemmat aikaisemmin vain piipahtaneet, eikä meillä oikein etukäteen ollut infrapunasaunomisesta mitään käsitystä. Saimmekin Hellimön Sadulta hyvät saunaohjeet. Infrapunasaunassa tulee viipyä vähän pidempään. Vettä tulee juoda ennen ja jälkeen saunomista sekä saunomisen aikana runsaasti. Infrapunasauna oli miellyttävä kokemus. Alkuun ei tapahtunut mitään ja sitten yhtäkkiä hikoilimme jo aivan reippaasti. Lämpötila on miellyttävän matala. Lisää tietoa infrapunasaunasta kiinnostuneille löytyy tästä. Löytyyköhän näin ihanaa infrapunasaunaa toista?


Hellimöstä löytyy myös hieno suolahuone, jota emme kokeilleet, mutta kävimme kurkkaamassa kuitenkin. Hellimön suolahuoneessa suolageneraattori puhaltaa puhtaasta suolasta jauhettua hienojakoista suolapölyä ilmaan. Suolahuonehoito auttaa kuulemma hengitysteiden oireisiin. 


Mielenkeinuissa taas keinutaan riippukeinuissa, rauhallista musiikkia kuunnellen.  Mielikuvamatkalle pääsee keinumisen, hiljaisen musiikin ja seinälle heijastuvien maisemakuvien kanssa. Infrapunasauna virkisti mukavasti! Oli kaikkinensa ihana kokemus. Koska ja missä vaan pääsis seuraavan kerran? Infrapunasaunasta siirryimme Hellimön Saunamaailman muihin saunoihin eli höyrysaunaan, tavalliseen saunaan ja paljuun. Pukuhuonetilat olivat Hellimössä mukavan väljät ja sieltä todellakin löytyi kaikki tarpeellinen kauneudenhoitotuotteista kihartimiin saakka. Yksityiskohdat on Hellimössä mietitty loppuun saakka. Oli kiva löytää pukutiloista esimerkiksi pienet muovipussit märille simmareille.   

Saunomisen alkuun meille tarjottiin kuohujuomaa ja suklaat. Sopi paremmin kuin hyvin tähän hetkeen.  


Hellimön paljussa viihdyimme hyvän tovin. Vesi oli juuri sopivan lämmintä ja miellyttävää oleskella.


Höyrysaunan yhteyteen saimme miellyttävät ruusuiset kuorintasuolat, joilla hoidimme ihon pehmeäksi. 


Mieletöntä luksusta oli meidän vierailu Hellimössä. Nautimme täysillä ihan kaikesta, kuten kuvasta näkyy. Mikäs hei tässä on paljussa ollessa kuohuviinilasit käsissä! Cin cin!Oi että minkä päivän vietimme Hellimössä! Olimme Hellimössä hellittävänä yhteensä noin nelisen tuntia ja aika kului kuin siivillä. Olimme juuri tälläisen hemmottelun ja rentoutumisen tarpeessa ja ei tahdo oikein sanoja löytää, kuinka ihana fiilis Hellimössä vierailun jälkeen meillä oli. 

Hellimöön kannattaa saapua vähän kauempaakin. Täällä on kiva viettää aikaa itseä hemmotellen, vaikka vähän isommalla porukalla. Hellimön palvelut ovat monipuoliset. Täältä löytyy erilaisia hoitopisteitä niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiin, monipuoliset kosmetologin hoidot, hierojan palvelut sekä saunamaailma. Kun kaipaat rentoutusta, virkistäytymistä tai ihanaa oloa ystävien kanssa, suuntaa ihmeessä Hellimöön. Me saimme täältä hyvän startin kevääseen!


##postaus toteutettu yhteistyössä Hellimön kanssa

5 kommenttia:

 1. Wau, tästä paikasta en ollut kuullutkaan. Tuo matalaääninen hieronta kuulostaa juuri siltä mitä haluaisin testata. Nämä mun lihakset tarvitsisi syvärentoutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikeasti todella rentouttava kokemus! Nuo hoidot olivat kaikki aivan huippuja ja paljon jäi vielä testattavaksi ensi kerralla! Myös tuo infrapunasauna on todella käymisen arvoinen. Se kannattaa jättää hoitojen loppuun, koska sillä oli ainakin meihin piristävä vaikutus.

   Poista
 2. Hei! Saimme juuri lahjaksi tänne lahjakortin ja mietinkin nyt, että oliko tuolla teidän kanssa samaan aikaan muita? Että jaetaanko ne tilat esim palju ja sauna? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kanssa samaan aikaan oli muistaaksemme yksi perhe. Saimme kyllä olla tosi rauhassa ja nauttia ihanista hoidoista, saunoista ja paljusta. Kannattaa soittaa Hellimöön ja kysellä tarkemmin tiloista. Meillä oli Hellimössä ihan mahtava hemmottelupäivä, suosittelemme lämpimästi!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista