sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hoku makes you fall in love over and over again!

Hoku on ollut yksi meidän suosikkiravintoloista pitkään. Hoku on muuttanut viime vuonna Punavuoresta Kampin kortteliin. Kampin korttelilla on tällä hetkellä huima noste, joten pöytävaraus on suositeltavaa tehdä hyvissä ajoin, jos haluat johonkin tiettyyn ravintolaan. Kampin korttelista on saatu todella viihtyisä ja paikassa on tosi kiva pössis. Olen niin iloinen, että Helsinkiin on tullut tällainen paikka! Kävimme tutustumassa Kampin Kortteliin avajaisissa ja jo silloin tuli fiilis, että nyt on syntynyt jotain sellaista, mitä on Helsingistä pitkään puuttunut. 

Olin tehnyt pöytävarauksen Hokuun perjantaille klo 17.30 muutamaa viikkoa etukäteen. Ajattelimme ensin käydä aperitiiveilla Bar Conissa, mutta paikka oli aivan täynnä, joten luovuimme tästä ideasta. Hoku on aivan loistavalla paikalla Kampin korttelissa, suurista ikkunoista on upeat näkymät kaupunkiin. Lista on pysynyt vuosien varrella melko samanlaisena, toki muutamia uusia annoksiakin listalta löytyy. 

Alkuruoaksi valikoitui Salmon Tataki (8€), joka sisälsi lohen lisäksi tofua ja Ponzu-kastiketta. Annos sai vain ylistäviä kommentteja seuralaiseltani. Lohi oli tuoretta ja annos ihanan raikas. Minä valitsin listalla annoksen nimeltä Okonomiyaki (11€). Ja minkälainen annos se olikaan! Maut ja erilaiset tekstuurit sulautuivat suussa sellaiseksi täydellisyyttä himovaksi harmoniaksi, että itku meinasi päästä. Annos sisälsi japanilaista pannukakkua, rapeaa prosciuttoa, tiikerirapuja ja majoneesia. Annoksen päällä oli iso kasa Katsuobushia, joka toi näyttävän efektin annokseen. Lastut liikkuvat lämmön vaikutuksesta ja koko annos näyttää tanssivan lautasella. 
Alsacen alueen viinit kuuluvat lemppareihini ja Pinot Gris on yksi lempirypäleeni, joten illan viinin valinta oli helppoa! Onneksi ystäväni makuhermot olivat samaa mieltä ;) Tämä valkkari on loistava! Viini on puolikuiva ja siinä on sopivassa suhteessa happoja ja hedelmäisyyttä. Se sopi täydellisesti kaikkien ruokien kanssa.  Tätä Pinot Grisiä saa alkon tilausvalikoimasta hintaan 13,80. Pääruoaksi valitsimme Bi Bim Bapia (24€)) ja Kuhaa (27€). Bi Bim Bap sai ystävältäni ylistystä ja oma kuha-annokseni oli aivan jumalainen. Bi Bim Bapissa on sekä lämpiä että kylmiä aineksia, joten lopputulos on haaleahko. Kananmunan keltuaisen voi sekoittaa ruokaa kastikkeeksi tai nauttia juuri niin kuin itse tykkää :)


Kuha annoksessa oli taskurapua, katkarapuja, kiinalaista makkaraa (Lup Cheong) ja kaiken kruunasi voi-valkoviinikastike (Beurre Blank), joka oli maustettu sitruunalla ja tomaateilla. Kastike sopi annokseen täydellisesti, kuhan hento maku ei jäänyt kastikkeen jalkoihin. Ei voi muuta sanoa kuin täydellistä!
Jälkiruokiin emme enää taipuneet, mutta listalta löytyi mielenkiintoisia jäkiruokajuomia, joita emme kumpikaan olleet aikaisemmin maistaneet. Minä olen suuri kirsikan ystävä, joten lasiini valikoitui kirsikalta ja karvasmantelilta maistuva Choya Umeshu Extra Shiso ja ystäväni valitsi Choya Umeshu Royl Honey -juoman. Olipa kiva kokeilla jotakin aivan uutta ja molemmat juomat olivat minun mieleeni. Karvasmantelin maku tosin helposti jakaa mielipiteitä. Ainakin tuota Extra Shisoa saa alkon tilausvalikoimasta hintaan 36,23. Meillä oli käytössä EatFinland2017 -kirja, jolla saa toisen pääruoan ilmaiseksi, joten illallisen hinta oli todella kohtuullinen. Hokussa hinta-laatusuhde on muutenkin enemmän kuin kohdillaan. Meidän tarjoilija Saara oli aivan huippu ja sai meidät tuntemaan itsemme todella tervetulleiksi. Hokusta on saatu tosi viihtyisä ja täällä ei kyllä todellakaan muista olevansa ostoskeskuksessa syömässä.Hokussa maistuu rakkaus ruokaan ja Hokussa rakastuu ruokaan. Kuten ystäväni illallisen jälkeen tokaisi: "Jos nyt kuolisin, kuolisin onnellisena." 

Jatkoimme iltaa vielä Hotelli Tornin American Bariin, josta saa loistavia ammattitaidolla tehtyjä cocktaileja. Oma juomani Monica Z on jo poistunut listalta, mutta onneksi baarimestari löysi reseptin arkistojen kätköistä. Tämä on asiakaspalvelua, jos mikä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti