torstai 9. helmikuuta 2017

Aamiaisella Story Korttelissa

Vuosi 2017 on aloitettu hyvillä aamiaisilla. Tuorepuuro on selkeesti ollut tämän vuoden juttu niin hima-aamiaisissakin kuin muuallakin. Loistoaamiaisia on nautittu Date+Kalessa, Well Coffeessa kuin Hotel Havenissa näin parhaimmistoa mainitakseni ja todella herkullisia ovat olleet  myös kotona taiteillut smoothiet ja tuorepuurot. Kuluneen vuoden aikana on tullut kotona tehtyä ihan hulluna erilaisia smoothieita ja tuorepuuroja - välillä innostuen niitä koristelemaan ja sitten kuvailemaan. Alla kotikeittiön tuotoksia muutaman kuvan verran! 









Viime lauantaina jatkoin hyvien aamiaisten sarjaa Kampin Korttelin Storyssa. Story Kortteli avaa ovensa lauantaisinkin jo klo 8.00, me olimme paikalla kymmenen tienoilla. Ajoituksemme oli loistava, sillä pian taaksemme alkoi kertyä paljon muitakin innokkaita aamiaisen nauttijoita. Vuoroamme odottaessamme ihailin vitriinissä olevia tuotteita - herkullisia kakkuja ja sämpylöitä. Päädyimme kuitenkin Storyn valmiisiin aamiaissetteihin. 










Story Korttelissa on tarjolla neljää erilaista aamiaista, joista me valitsimme Kauppahallin ja Good Morning -aamiaiset. Kauppahalli-aamiainen sisältää kahvin tai teen, sämpylän, tuoremehun, jugurttia ja granolaa tai tuorepuuron. Hintaa aamiaisella oli 11,50 €. Kaikkinensa oli hyvä setti. Kehuja sai niin maukas juustosämpylä, kuin Storyn granola. Näyttikin näin sivustakatsojan silmin aikas herkulliselle setille - varsinkin tuo granola!



Oma valintani eli Good morning -aamiainen sisälsi inkivääriomena-shotin, avokadoleivän, tuorepuuron ja kahvin tai teen. Hintaa tälle setille tuli 15,50 € - erikoiskahvi olisi maksanut 1,50 € lisää. Valitsin suodatinkahvin ja olikin hyvä juttu - maistui useamman kupin verran. 



Inkiväärishotti oli raikas ja kirpakka - tässä kohtaa karisi viimeisetkin unihiekat silmistä. Parasta aamiaisessa oli erinomainen avokadoleipä, joka Storyssa valmistetaan gluteenittomasta leivästä. Marinoitu sipuli ja paahdetut seesaminsiemenet olivat oiva makupari ihanalle avokadolle. Todella hyvä - suosittelen maistamaan. 



Kuten jutun alussa mainitsinkin ja meidän instan seuraajat ovat myös varmasti huomanneet, on tuorepuuro ollut meillä kovasti suosiossa. Kotona teen tuorepuuroa kaapissa olevista aineksista soveltaen ja on poikkeuksetta niin hyvää. Storyn tuorepuuro oli aivan hyvää, mutta itse puurolta odotin vahvempaa makuelämystä. Jäi hieman pliisuksi mun makuun. Ihanaa oli tuorepuuron päällä ollut kasa granolaa - toi puuroon makua ja kivaa raksuteltavaa. Tuorepuuro tarjottiin söpöstä purkista. 



Story Kortteli paikkana on viihtyisä ja ikkunapöydistä on upeet näkymät. Meitä palveltiin ystävällisesti, mutta jonkin aikaa saimme odotella annoksiamme pöytään saapuviksi. Onneksi meillä ei ollut minuuttiaikataulu, vaan oli aikaa odotella. Väliin meille käytiin tarjoamassa naapuripöydän annoksia, mutta onneksi omat tilauksemme oli niin hyvin muistissa, että annokset löysivät oikeaan osoitteeseen. 

Storyn aamiaismenu on todella houkutteleva. Naapuripöytien upeita Eggs Benedict -annoksia ihailimme molemmat ja myös listalla ollut yön yli haudutettu Malmgårdin uuniohrapuuro kiinnosteli kovasti. Suosittelen lämpimästi Story Korttelin aamiaista. Ihana ympäristö ja just sopiva aamiaissetti aivan hyvään hintaan. 








44 kommenttia:

  1. Kammoksun hieman kaikkia kauppakeskuksissa sijaitsevia ravintoloita, mutta tuo Kampin keskuksen yläkerran ravintolakeskittymä ei itse asiassa ollut hullumpi! Date + Kale on testattu lounaalla, mutta täytyy tämäkin pitää mielessä kun ensi kerralla on Helsingin suunnalla liikenteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortteli on aikas kiva paikka ja ihanaa, että ravintolavalikoima on monipuolinen. Minäkin tykkäsin Date+Kalesta, samoin Storysta. Kivasti on molemmissa paikoissa vaihtoehtoja :).

      Poista
  2. Kortteli pitää ehdottomasti testata seuraavalla Helsingin reissulla.

    Mutta nuo tuorepuuro- ja smoothiekuvat veivät kyllä tässä jutussa täysin huomioni. Miten kauniita ja värikkäitä annoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortteli on kiva! Ja kiitos, piristää pimeyttä kummasti, kun on värikkäitä aamiaisia :).

      Poista
  3. Mulla on Korttelissa just Story vielä (avajaisia lukuunottamatta) testaamatta. Olen kuullut paljon hyvää varsinkin heidän eggs benedictistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eggs Benedictit näyttivät niin hyviltä! Sellaisen syön seuraavalla kerralla.

      Poista
  4. Voi miten ihania nuo tuorepuurokuvat!

    VastaaPoista
  5. Tuo Kortteli kyllä pitää päästä testaamaan! Herkullisena näköisiä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Hyvä valikoima erilaisia ravintoloita ja kahviloita - jokaisen makuun jotakin :).

      Poista
  6. Oi mitä ihania puuroja! Tonne on pakko mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutun eka kuvasarja on kotona värkättyjä puuroja & smoothiekulhoja :). Storyn aamiainen oli kiva! Suosittelen lämpimästi vierailua sinne!

      Poista
  7. On kyllä vähän plääh jos saakin ei niin hyvää puuroa, kun tietysti ravintolassa odottaisi jotai tajunnanräjäyttävää :D Mutta enpä edes tiennyt, että kyseinen paikka tarjoaa noinkin näyttävää aamiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ;). Itse tykästyin Storyn aamiaiseen - valmiit menut oli hyvin suunniteltu ja listalta oli mahis tilata vaikka mitä ihanuuksia. Storyn aamiaiselle iso suositus!

      Poista
  8. Hei kiitti vinkistä! Korttelista moni rafla onkin jo tuttu, mutta Storyssä en ole vielä käynyt. Pitää mennä tutustumaan pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Storya suosittelen. Aamiainen oli kiva! Ja kiitos sulle niin monista ihanista resepteistä. Merisuolalla huiskittu toffee on mun suosikki aina vaan! <3

      Poista
  9. Väsymys katosi ihan silmän räpäyksessä silmistä, kun näin puurokuvat. Ihanan näköiset annokset ja värit.

    VastaaPoista
  10. Minulla on tuo yläkerta vielä kokonaan testaamatta. Täytyy yrittää ehtiä ja juurikin hidas ja nautinnollinen aamiainen saattaisi olla sopiva.
    Ihana tuo ihan ensimmäinen kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aamiainen kaupungilla on ihana tapa aloittaa viikonloppu - suosittelen 😀.

      Poista
  11. O mikä puuro-ilotulitus! Muutenkin sai mun sydämen läpättämään tuo aamiaistarjonta, itte kun aina on sillä muna-peksu linjalla tylsästi kun haluaa herkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä Tuorepuuroa ollut koko tämä vuosi 🙂. Minä tykkäsin Storyn aamiaisesta. Seuraavalla kerralla itse kyllä testaan paikan Eggs Benedictin - näyttivät ihan mielettömän hyviltä!

      Poista
  12. Olisipa ihanaa päästä joskus aamiaiselle ulos. Pitäisi melkeen lähteä oikeen vartavasten isolle kirkolle aamiaista nauttimaan, näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juhlahetki, kun pääsee isolle kirkolle aamiaiselle 🙂.

      Poista
  13. Itse olen käynyt syömässä Korttelin Storyssa pelkästään jonkun aamiaismunakkaan.. se oli kyllä todella hyvää, mutta kovin pieni ja kallis, että sikäli ei nyt ollut mikään napakymppi. Mutta ehkä tuollainen menusetti olisi parempi valinta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tutkailin aamiaisen hintoja :). Olin tyytyväinen omaan valintaani myös hinnan puolesta. Kahvia sai santsata, joka on mulle aamiaisella tärkeä juttu. Sitten toinen on se, ettei jää nälkä ;) ja nykyään yhä suuremmissa määrin se, ettei oo aivan ähkyssä. Nämä kriteerit Storyn setti täytti hyvin.

      Poista
  14. Loistava vinkki - enpäs olisi arvannut avaavan lauantaisinkin noin sopivasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itsekin. Aika kiva, että lauantaisinkin pääsee ajoissa aamiaiselle.

      Poista
  15. Pakko tunnustaa, että oon tosi huono noiden ulkona syötyjen aamiaisten suhteen... koti vetää puoleensa ;-) Mutta hyvän eggs benedictin vuoksi voin kyllä siirtää itseni minne vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiaamiaisetkin ovat ihania! Eggs Benedict on myös minun yksi aamiaissuosikkini :).

      Poista
  16. Kiva väri-iloittelu tuo avokadoleipä. Ja hauskoja nuo kuvaamanne puurokulhot. Minusta tuskin olisi asettelijaksi aamutuimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asettelut ovat yleensä olleet viikonloppuaamujen hommia tai silloin, kun ei ole tarvinnut ehtiä töihin tasan kasiksi ;).

      Poista
  17. Story korttelissa on ollut meininki käydä.kiva joskus mennä valmiiseen aamiaispöytään, kiireettä.

    VastaaPoista
  18. Todella herkullisen näköistä granolaa!!

    VastaaPoista
  19. Kiitos vinkistä! Tämä menee ehdottomasti testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Minullakin on suunnitteilla uusintareissu :).

      Poista
  20. Me käytiin Korttelin Storyssa sunnuntaibrunssilla, muistaakseni oli harvoja paikkoja jotka olivat auki sunnuntaina jo klo 11. Eggs Benedictille iso suositus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että Eggs Benedict kannattaa Storyssa syödä, kiitos!

      Poista
  21. Mun huomion vei kans puurot ja smoothiet, ihania!
    Korttelissa oon pari kertaa käynyt lounalla eikä oikeen mikään ole vielä vakuuttanut, pitää mennä joskus tuon kiireisimmän ajan ulkopuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhtä smoothieta ja tuorepuuroa on ollut viime ajat ;).

      Poista
  22. Tykkäsin kovasti tästä Kampin kokonaisuudesta - olen jo parisen kertaa käynytkin!

    -Heidi

    VastaaPoista