lauantai 5. marraskuuta 2016

Banoffee pelastaa aina!

Banoffee on ihana herkku! Englantilaista alkuperää oleva piirakassa tai kakussa yhdistyy ihanat maut; banaani, kinuski, kermavaahto ja keksit sekä tekemisen helppous. Banoffee onnistuu niin kiireessä kuin mökkiolosuhteissa. Ja maistuu niin hyvälle. Banoffee on "pelastanut" minut useasti - viimeksi keskiviikkona, kun oli vuoro leipoa duuniin jotain herkkua. Ei ollut vaikea valinta; aikaa oli rajallisesti ja väsyttikin aika paljon, siksi Banoffee.

Olen tehnyt Banoffeeta viimeisen parin vuoden ajan useasti. Ensimmäisen kerran reseptin bongasin Tasty Travelissimo -blogista. Oma ohje saattaa leipomiskerrasta riippuen aina vähän varioitua. Tällä kertaa tein Banoffeen pienemmälle porukalla ja gluteenittomana. 

Paras kinuski Banoffeeseen tai mihin tahansa on Dulce de Leche, jota aina roudaan Espanjan reissuilta useamman purkin. Maku on täydellinen minun makuuni, lisäksi koostumus on riittävän jämäkkää ja sen vuoksi sopii erittäin hyvin banoffeen täytteeksi. 


Banoffeessa tykkään käyttää myös valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Maku on hyvä ja kinuskin koostumus on sopivan jämäkkä. Jos aikaa ja intoa riittää, voi kinuskin valmistaa myös itse. Laktoosittomaan banoffeeseen olen käyttänyt laktoositonta kinuskikastiketta, joka on koostumukseltaan aika juoksevaa. Itse tehtynä kinuskista saa myös helposti laktoositonta.  

Banoffee on siitä kiva kakku, ettei sen valmistaminen ole niin justiinsa. Pohjan keksejä voi varioida mielensä mukaan, samoin täytteitä. Laita enemmän kinuskia, jos sitä rakastat tai satsaa banaaneihin. Mikä estää myöskään tuunailemasta Banoffeeta vaikka suolapähkinöillä tai vadelmilla.     





Pohja: 

160 g gluteenittomia digestivekeksejä
70 g voita

Täyte: 

1 tlk valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa

2 banaania

Koristelu: 
rouhittua suklaata


Murskaa keksit ja sekoita keksinmurun joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan (minun oli halkaisijaltaan pieni, noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuuan pohjalle ja vaikka vähän reunoillekin. Laita pohja jääkaappiin jäähtymään. 

Vatkaa vispikerma ja mausta halutessasi tomusokerilla. Kuori ja pilko banaanit ohuiksi sivuiksi. Jos käytät valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, avaa tölkki ja sekoita kinuski. Ota keksivuoka jääkaapista. Levitä pohjan päälle oman maun mukaan kinuskia. Kinuskin päälle asettele banaaniviipaleet. Banaaniviipaleiden päälle lusikoi kerma kuohkeaksi täytteeksi. 

Koristele banoffee rouhitulla suklaalla.  

2 kommenttia: