keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Chic - Turun uusi ravintolatulokas!

Turku ja sen ravintolatarjonta on mahtava. Turussa tulee eteen valinnanvaikeus; niin monta kivaa ravintolaa mahtuu tähän kaupunkiin. Pöytävaraus on hyvä tehdä etukäteen ja hyvissä ajoin useampaan paikkaan. Meillä on useampi Turun reissu takana ja kaupungin ravintoloista ollaan testattu useampi. Tsekkaa tästä aikaisempia juttuja: KaskisPinellaSergio, Tintå ja MamiE.EkblomLudu & Nick's Food DesignKaru IzakayaPizzarium. Blogista löytyy myös useampi juttu Turun hotelleista, tsekkaa nekin, jos suunnittelet yöreissua Turkuun.  llä reissulla yövyimme Radisson Blu Marina Palacessa.

Hienoisen veivaamisen jälkeen illallispaikaksi valikoitui juuri ovensa avannut ravintola Chic. Chic sijaitsi hotellimme lähellä, ruokalistalta näytti löytyvän jokaisen makuun syötävää ja ohikulkiessa näytti kivalle paikalle - tässä syyt ravintolavalintaan. Aina on kiva kokeilla jotain uutta ja tsekata uudet mestat, vaikka olisin mieluusti päivän pelien jälkeen suunnannut vaikka Tintåån syömään pizzaa tai herkutellut heidän simpukoilla ja ranskalaisilla.


Chic on ravintolan, baarin ja yökerhon yhdistelmä. Pöytävaraus oli meillä kasilta ja silloin paikka oli lähes täynnä. Valaistus oli hämärä, kuten kuvista huomaatte. Paikassa oli kiva, lauantai-illan pössis. Baarissa tehtiin upeen näköisiä drinkkejä ja iloisia seurueita oli pöydät täynnä. Chic sopii iloiseen illanviettoon. Romanttiseen illalliseen valitsisin jonkun toisen paikan. Täällä tuli kivaa hippafiilistä ja sopi ystävien kanssa illastamiseen oikein hyvin. Illallisen jälkeen Chiciin voisi jäädä juomaan parit drinksut ja vähän fiilistellä lauantai-illan tunnelmaa. 

Chicin leipä oli superhyvää, samoin levite. Syötiin ihan liian monta palaa! Pyydettäessä saimme leipää lisää, kiva näin. Pyytämättä saatiin vielä läppää naisista ja heidän leivän syömisestään ja sen vaikutuksista. Itse tilanteessa annoin läpänheiton mennä ohi. Mutta en ravintolassa asiakkaana toivoisi saavani kielteistä kommenttia liittyen sukupuoleeni, ikään ja ulkonäköön. Tai ainakin tässä henkilökunnan edustajan pitäisi olla todella varma, että kyseinen juttu iskee asiakkaisiin.


Chicin menulta löytyy alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia. Kannattaa myös kääntää menu ja vilkaista toiselle puolelle. Sieltä löytyy nimittäin vielä simpukoita, pikkuleipäsiä erilaisin päällystein ja saatavuuden mukaan ostereita. Chicin keittiössä on ranskalaista fiilistä.

Kalakeitto oli kaunis ja maukas. 


Tartar oli hyvä. Liha oli maustettu todella hyvin ja osui minun makuun erinomaisesti. Vähemmän suolaisen ruuan ystävälle tämä olisi voinut olla liian suolainen. Annos oli sopivan kokoinen.


Vuohenjuustosalaatti keräsi myös kehuja. Annos oli alkuruuaksi aivan reilu, saattaisi sellaisenaan riittää pieneen nälkään tai pieneksi suolaiseksi syötäväksi viinilasin seuraksi.Kanaa tarjoiltiin kolmen kaalin kera. Lautaselta löytyi ainakin kukkakaalia ja lehtikaalia. Maukasta oli kuulemma.Lihapullat olivat lihaisia ja hyvänmakuisia. Juustokastiketta oli runsaasti ja kastike sopi kivasti pullien kanssa. Lisukkeena tarjoiltu perunamuussi oli superhyvää - milloin ruskistettu voi ei olisi hyvää..? Kysyn vaan.


Oman lihaisan alkuruokani jälkeen tilasin listan kasvisannoksen: Punajuuria ja vuohenjuustoa. Minä tykkäsin tästä tutusta ja turvallisesta makuyhdistelmästä. Oli hyvä valinta tartarin jälkeen.


Alku- ja pääruuat olivat niin hyviä, että jälkiruokia ei voinut jättää tilaamatta. Chicissä onnistuttiin makeissakin herkuissa. Omenapiirakka tarjottiin jäätelön ja marjojen kanssa. 

Creme Brulee oli juuri sellainen kuin pitääkin. Kuori oli ihanan rapsakka ja tuoreet marjat olivat oiva, raikas lisuke bruleen kanssa. 


Suklaakakku oli tuhti. Itse kakku oli todella suklainen ja tiivis, vähän kuiva. Tämä kakku heräsi eloon lisukkeiden eli suklaakastikkeen ja kermavaahdon kanssa. Kirpakat marjat sopi täyteläisen kakun kanssa hyvin. Kokonaisuutena onnistunut kokonaisuus - kakkua olisi piisannut pienempikin pala, mutta onhan se kiva, ettei jälkkäri lopu kesken. 


Palvelu Chicissä toimi hyvin. Meillä oli ihan superystävällinen ja huomaavainen tarjoilija, joka mukavan rennolla otteella kertoili ruuista, suositteli viinit ja piti huolta, että vesilasit ovat täynnä. Mukavan palvelun lisäksi kiitosta saa Chicin kiva meininki. Me viihdyimme hyvin. 

Hinta vastasi laatua. Kahdelta ruokailijalta illallinen kustansi 100 € sisältäen pari olutta ja lasin viiniä. Ruoka oli hyvää. Olin tyytyväinen illallispaikan valintaan, vaikka sitä vastaan hieman hangoittelin. Chicissä oli kiva fiilis, sydämellinen palvelu ja hyvä safka, hyvään hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti