torstai 27. lokakuuta 2016

Viinidrinkit on nyt pop!


Syksy on täällä! Illat pimenee vauhdilla ja viima menee luihin ja ytimiin asti. Kohta sataa räntää vaakasuoraan... Jotain piristystä alkaa kummasti kaipaamaan. Miten olisi drinkkibileet ystäville? Drinkkejä on mukava tehdä yhdessä ja viineistä tehdyt drinkit ovat tosi hauskaa vaihtelua ja lisäksi matala-alkoholisia, joten ne sopivat oivallisesti tällaisiin kekkereihin :)

Käväisimme syksyn alussa Vanhalla ylioppilastalolla vuosittain järjestetyillä Mikä Viini! -festareilla, jossa on mahdollisuus päästä maistelemaan viinejä eri ständeillä tai osallistumalla erilaisiin tastingeihin. Tastingit kestävät noin 30 minuuttia, joten yhdessä illassa ehtii useampaankin. Me bongasimme ohjelmasta Viinidrinkkikoulun, joka kuulosti just meidän jutulta. 

Two Oceans viinit ovat edullisimmasta päästä Alkossa. Drinkkeihin käytetyt viinit on alkossa myynnissä hanapakkauksissa (3l 26,90-29,90), Pinot Grigiota myydään viinipussissa (1,5l 15,98). Toki drinkkeihin käy varmasti jotkut muutkin viinit, mutta ainakin näillä valinnoilla et voi mennä vikaan! Hirveän kalliita viinejä ei ehkä kuitenkaan kannata drinkkeihin tuhlata.


Maistelimme kaikki viinit ensin sellaisenaan ja sitten saimme maistiaiset niistä tehdyistä drinkeistä. Viineistä meidän mieleen oli tuttu ja turvallinen Pinot Grigio, muut viinit eivät oikein sattuneet meidän makuun. Mutta viis siitä, drinkithän tässä olivat pääroolissa!


Ensimmäinen drinkki oli Poiju. Drinkki oli raikas, marjaisa ja kesäinen. Sokeriliemen voi muuten korvata sokerilla, 2 cl=2tl. Toisena drinkkinä maistelimme Auringonsiltaa, joka toi mieleen yhden lempidrinkeistämme, Mojiton. Erittäin hyvä!Jäämeri tehdään blenderissä ja se maistui hmmmm....terveelliseltä. Tämä drinkki oli vähiten meidän mieleen. Drinkkismothie, ehkä kuitenkin drinkki drinkkinä ja smothie smothiena. 


Viimeisenä oli vuorossa Punainen Kuu, joka sopii erityisen hyvin makumaailmaltaan syksyyn ja talveen. Tämä on ehdottomasti tämän kauden juoma!
Oli oikein hauskaa löytää uusia ideoita drinkkeihin. Viineistä tehdyt drinkit ovat matala-alkoholisia ja siksi oivallisia vaihtoehtoja illanvietoihin. Ja mikä sen mukavampaa kuin tehdä yhdessä juomia ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Ei muuta kuin mielikuvitus valloilleen ja kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti