torstai 3. joulukuuta 2015

Makki Makki!

Valinnanvaikeus on suuri päivän lounaspaikkaa miettiessä! Valintaa helpottaa hieman, että päätimme tämän parin viikon työrupeaman aikana lounastaa meille uusissa paikoissa. Poikkeus on ehkä sallittava, jos joku tosi hyvä vaihtoehto tulee mieleen. Mieluusti otamme vinkkejä vastaan mahtavista lounaspaikoista Helsingin keskustan alueelta (laajalla säteellä). Siis niistä, joita ei kannata missata.Korealainen ruoka on toistaiseksi jäänyt minulle hieman vieraaksi kuin myös lounaskaverilleni. Tämän puutteen päätimme korjata tiistain lounaalla ja suunnata Bulevardilla sijaitsevaan Makki Makkiin.


Taas onnistuimme ajoittamaan nälkämme hyvään aikaan. Makki Makissa oli pöytiä vapaina ja lounasruuhkasta ei (vielä) ollut tietoakaan. Ensi kertalaisina tutkimme mielenkiinnolla ruokalistaa, mutta se ei meille juurikaan avautunut ilman asiantuntijan apua.

Kysyin tarjoilijalta suositusta lounasvalintaan. Kuultuaan meidän olevan ravintolassa ensimmäistä kertaa, ehdotti hän meille Dol Sot Bibimbap -annosta. Kylmään ja viimaiseen säähän sopi paremmin kuin hyvin kuumassa padassa valmistettava ja tarjoiltava annos. Pataan laitetaan seesamiöljyä, joka paistaa riisin pohjimmaisen kerroksen rapeaksi tai halutessa jopa palaneeksi. Riisin jälkeen pataan lisätään muut ainekset sekä raaka kananmuna, jonka annetaan paistua annoksen päällä tai padan reunaa vasten


Pöydässä oli kolmea eri kastiketta (tulinen, mieto ja soija), joita sai sekoitella oman maun mukaan annokseen. Minä kokeilin kaikkia kolmea ja sekoittelin annoksen iloisesti sekaisin. Ja kyllä oli kuulkaas maukasta safkaa. Ruuan maukkauden lisäksi tykkäsin erittäin paljon siitä, että kuumassa padassa ruoka ei jäähtynyt lainkaan Kerrankin ruoka pysyi ihan loppuun asti kuumana, vaikka ruokailutahti oli rauhallinen. Padassa tarjoiltu annos oli iso. Lounaaksi hyvin riittävän kokoinen. Vatsa tuli täyteen, mutta ei ikävällä ähkymäisellä tavalla.
 

Lämpimien ruokien lisäksi tilasimme annoksen Kimchiä. Hapatettu ja maustettu kiinankaali on korealaisen keittiön kulmakivi. Kimchiä olen maistanut aikaisemminkin, enkä toistaiseksi ole tälle ruualle vielä täysin syttynyt.
Me ihastuimme Makki Makkiin. Piskuinen ravintola on rauhallisesti sisustettu, viihtyisä paikka. Palvelu lounaalla oli ystävällistä ja erittäin ripeää. Pataruoka oli meistä mahtava. Annosta sai maustettua mielensä mukaan ja kyllä, oli juuri sopivaa ruokaa tuulisena päivänä. Makki Makkiin tullaan toistekin! Makki Makki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti