keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kalaviikot Lasipalatsissa

Lasipalatsin kalaviikot ovat olleet meneillään jo hyvän aikaa - mekin ehdimme kiireistä huolimatta paikan päälle testailemaan tämän syksyn kalaviikkojen antimia. Onneksi ehdimme! Nautimme illan aikana ihania meren antimia ja teimme tuttavuuksia useamman raikkaan juoman kanssa. Lasipalatsin viihtyisä miljöö sai meidät kiireen keskellä mukavasti relaamaan. Illallinen keskellä viikkoa piristää kummasti. Suosittelemme kokeilemaan!
 
Illallisen aloitimme raikkaalla alkoholittomalla Lehtikuohulla. Oiva vaihtoehto kuohuviinille. Juhlava, ihanan kupliva ja maukas on tämä KontioMehun mustaherukanlehdistä valmistama kipsistelyjuoma.
 
 


 
Kalastajan Menu oli kaikkinensa varsin houkutteleva, kuten alta näkyy.
 
 Lasipalatsin leivät olemme ennenkin ja itse asiassa aika moneen kertaan maistaneet ja ne ovat hyviä. Tällä kertaa erityisen hyvältä maistui lämmin sämpylä kera voin.
Lasipalatsissa on oivallinen valikoima myös alkoholittomia juomia. Tämä ei valitettavasti ole ihan itsestäänselvyys monessakaan ravintolassa Helsingissä. Lasipalatsista löytyy siis alkoholitonta kuohuvaa, oluita, alkoholittomia viinejä ja muitakin vaihtoehtoja virvoitusjuomien ja veden lisäksi. Tästä paljon plussaa!!!

Fentimans Ginger Beer tulee Englannista ja tuoteperheeseen kuuluu muitakin mainioita vaihtoehtoja. Tuoteperheen tuotteita saa hyvin varustelluista ruokakaupoista. Fentimans
Alkoholi tässä oluessa on 0,5%. Maku on ihanan raikas ja se on valmistettu käyttämällä.
Tästä tuli kertaheitolla aivan lempijuoma!
Kalastajan menu aloitettiin loistavalla graavisiikatartarilla ja muikunmädillä. Kyllä oli hyvää. Ensi  kertaa maistoin siikatartaria, mutta toivottavasti en viimeistä kertaa. Ihana makulautanen menun alkuun lupasi hyvää jatkoa ajatellen. 
Jokirapukeitto oli kertakaikkkiaan suussasulavaa! Pehmeää ja täyteläistä eli juuri sellaista kuin sen olla pitää!


Savulohi-smörrebrödiin olin myös varsin tyytyväinen. Pisteenä iin päälle annoksessa oli ihanat värit! Jokirapu-fenkolirisotto oli yksikertaisesti niin hyvää. Risoton maku ja kypsyys olivat kohdillaan ja jokiravut erittäin maukkaita. Risotossa oli reilusti juustoa, joten annos oli tuhti. Tälläisenä pienempänä annoksena annoksen tuhtius ei lyönyt yli.  
Menun varsinainen pääruoka oli paistettua ahventa, pinaattia ja sahrami-kukkakaalikastiketta. Annoksen ahven oli oikein hyvä ja kalaa oli ilahduttavan paljon! Ahvenen kastike oli harmiksemme maultaan vaisu.
 
Toinen Fentimansin tuote, jota kokeilimme oli ruusulimonadi. Juomassa maistuu aito ruusu-uute, inkivääri ja sitruuna. Ah ja voih, niin raikas ja virkistävä!
Kalastajan menun herkkuina oli jälkiruokalajitelma. Lautaselta löytyi creme brulee, marjasalaattia, jäätelöä, maitosuklaakakkua ja tryffeli. 
Tänään ihan parhaimmalta maistuivat raikkaat tuoreet marjat, joita on kesän aikana tullut muutenkin popsittua. Mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa...... nam! Voiko tämän parempaa jälkkäriä olla?
Mustikkakalakukko annoksessa parasta oli itse tehty jäätelö. Itse kalakukko oli vähän kuivahko ja kuori paksua. Maut kyllä olivat kohdallaan.
Kalastajan Menu oli tasapainoinen kokonaisuus. Kalan ystävälle menu on oiva valinta. Listalta löytyy myös mukavasti erilaisia alku- ja pääruokia varsinaisen Kalastajan Menun lisäksi. Me olimme ruokiin, juomiin ja palveluun oikein tyytyväisiä. Illan aikana erityisesti ilahdutti alkoholittomien juomien laaja valikoima. Kalaviikot Lasipalatsissa jatkuvat vielä 11.10.2014 asti. Tervemenoa sinne! :) Lasipalatsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti