tiistai 11. kesäkuuta 2013

Reykjakvikin Fishpacking District

Ystäväni asunto Reykjavikissa sijaitsi ihan mahtimestalla. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä aivan ydinkeskustasta uudistetulla satama-alueella, joka värikkäine rakennuksineen oli kovin sympaattinen. Tästä oli hyvä pongahtaa aamulenkeille! Satama-alueella on ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Kolmeen mestaan ehdin reissun aikana tutustua. Kaikki nämä olivat kovin kivoja. Sea Baron

Sea Baron on simppeli kalaravintola, joka on kuuluisa maukkaasta hummerikeitostaan. Sea Baronin bongasin mm. Mondon loistavasta Islanti-oppaasta. Paikka on sisustettu merihenkiseen tyyliin hyvin yksinkertaisesti ja kotoisasti. Paikan tunnelma oli hyvin samantyyppinen. Ruuat tilattiin kassalta ja maksettiin samoin tein. Sen kummempaa palvelua ravintolassa ei ollut, ruuat tuotiin pöytiin numeroita huudellen. Arki-iltana emme olleet ainoat asiakkaat. Jonkin aikaa odotimme kassalla, mutta aikas jouhevasti ihmismäärästä huolimatta homma toimi. Kylmäkaapissa oli päivän menu tarjolla, josta jonottaessa pystyi valkkaamaan mieleisensä setin. Tarjolla oli kampasimpukkaa, katkarapuja, valaan lihaa jne.  
Me molemmat otimme kuuluisat hummerikeitot, kuulemma maailman parhaat sellaiset. Keitto oli maukasta ja hyvää. En muista aikaisemmin hummeria keiton muodossa syöneeni, joten vertailupohjaa aikaisempiin kokemuksiin ei löydy. Keitto tarjottiin vaalean patongin ja voin kanssa. Ruuan kanssa nautimme paikallista olutta. Keiton lisäksi otimme jaettavaksi kampasimpukoita ja katkarapuja. Annokset tarjoiltiin erittäin yksinkertaisesti valmistettuina kera sitruunan. Ripauksen suolaa lisäsimme sitruunan mehun lisäksi. Yksinkertaista ruokaa, tuoretta ja maukasta. Sea Baron oli kaikkinensa hauska mesta. Yksinkertainen, mutta tuore ja maukas ruoka, rento fiilis ja kohtuullinen hintataso epäilemättä houkuttaa asiakkaita. Yhdeltä hengeltä juoman kanssa illallinen kustansi noin 25 euroa. Aivan jees. Sea Baron

Kiitämme: 
- ravintolalla selkeästi oma juttunsa
- maukas ja hyvä ruoka
- toimiva systeemi
- kiva tunnelma
- vastasi odotuksia

Forrettan Barinn

Tässä ravintolassa, jonka nimi suomeksi tarkoittaa alkupaloja, kävimme kahteen kertaan. Kolmannenkin kerran olisin mennyt, mutta aika loppui kesken ;). Ystäväni asunto sijaitsi aivan ravintolan vieressä, hän ehti tämän ravintolan testata kevään aikana useampaan kertaan. Forretta Barinn on kivan kokoinen ja tunnelmaltaan viihtyisä paikka. Ravintola on hauskasti sisutettu, ja toisella käyntikerralla kiinnitti huomiota sisustuksessa oleviin pieniin hauskoihin yksityiskohtiin. Ensimmäisellä käyntikerralla maanantai-iltana paikka oli lähes tyhjä, saimme melkein koko ravintolan omaan käyttöön ;). Forretta Barinnin menu on rakennettu pienistä annoksista, joita voi valita oman nälän mukaan. Lisäksi on saatavilla yllätysmenu. Pienempään nälkään riitti hyvin pari annosta, isompaan uppoaa tuplaten. Annosten hinnat vaihtelivat kymmenen euron molemmin puolin.


Meidän seurue valitsi listalta monenlaista syötävää. Omat valintani tänään olivat Hampurilainen bataatin kera ja Juustoa vadelmahillokkeen kanssa. Molemmat annokset olivat nappiosumia. Hampurilainen oli käsittämättömän hyvää. Pihvi oli mehukas ja maukas, pekonia oli riittävän pieni siivu ja kastike kruunasi kokonaisuuden. Lisukebataatteja olisin voinut syödä vaikka kuinka. Juustoannoksessa yhdistyi loistavasti makean ja suolaisen liitto. Suolaista juustoa ja pähkinää, makeaa vadelmaa ja vaahterasiirappia. Olin täydellisen tyytyväinen. 


  
Kuten kuvista näkyy annokset olivat aika kivan kokoisia. Hampurilaisessa, kuten muissakin annoksissa, riitti mukavasti syötävää. Ruokien esillepano oli myös kovin kaunista ja viimeisteltyä, ollen silti sopivan mutkantonta ja rentoa. 
Henkilökunta oli ystävällistä ja ripeää ja homma toimi aivan mukavasti. Itseäni hieman ärsytti, että ruoka-annoksia tuotiin tiuhaan tahtiin pöytään, jolloin tuli kiireinen olo syödä. Hintataso Forretta Barinnissa oli varsin maltillinen ja laatuun suhteutettuna oikein oiva. Suosittelen lämpimästi! Forretta Barinn 

Kiitämme:
- maukas ruoka
- maltillinen hintataso
- viihtyisä paikka
- kaikki maistamani annokset olivat hyviä

Moitimme: 
- ruoka-annokset tulivat pöytään nopeassa tahdissa ja osa yhtä aikaa

Slippbarinn

Sataman alueen Marina-hotellin baarissa piipahdimme yhtenä iltana drinksuilla. Baari oli viihtyisä ja mutkaton mesta. Me joimme täällä baarimestarin suosittelemat juomat. Hurjan hyvät ja hurjan kalliit! Lähemmäs 20 euroa maksoi tämä juoma. Täällä kannattaa poiketa vaikka illan aloittajaisiksi ja kukkarolle ystävällisesti tähdätä vierailu Happy Hour-aikaan ;)SlippbarinnSatama-alue on kovin viihtyisä ja mielenkiintoinen. Alueelta löytyy monia muitakin mielenkiintoisia ja suosittuja ravintoloita, joissa en tällä kertaa ehtinyt käymään. Paljon jäi siis koettavaa ensi reissua varten :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti