torstai 6. kesäkuuta 2013

Huipulla tuulee - Lunch in the Sky!

Huipulla tuulee - onneksi ei kuitenkaan kovin paljoa, kun pääsin testaamaan, miltä tuntuu nauttia lounas noin 50 metrin korkeudessa. Kuulostaa järisyttävältä ja sitä kokemus olikin. Dinner in the Sky toteutetaan Helsingissä nyt toista kertaa. Tapahtumapaikkana on Rautatientori, ja korkealla on mahdollista nauttia aamupalaa, lounasta ja illallista - sekä shamppanjaa. Elämyslahjat.fi -yritykseltä saatu lahjakortti mahdollisti yhden hengen lounaan yläilmoissa. Pakkohan tätä oli kokeilla, vaikka viime vuosina en enää niin nuoruuden innolla ole kovin korkealle kiivennytkään ;). 
Paikalle piti saapua viimeistään puolta tuntia ennen h-hetkeä. Maan kamaralla saimme lähtöä odotellessa nauttia aperitiivit. Mukaan korkeuksiin sai ottaa pieniä tavaroita, kuten kameran ja puhelimen. Turvallisuuspäällikkö antoi selkeät ohjeet ja kuviot muutenkin olivat tosi selvät. Tuoliin istuuduttuamme henkilökunta laittoi napakasti turvasysteemit kiinni ja tuolissa istuessa olikin aivan turvallinen fiilis. Ei nyt suorastaan rento, mutta jäykän hymyn sain loihdittua naamalle jo heti alkumetreillä. Nousu yläilmoihin kesti yllättävän vähän aikaa. Aluksi hirvitti ihan kamalan paljon. Alkuruuan jälkeen kipaisimme takaisin alas noukkimaan pari myöhästynyttä matkaan (mitä palvelua!) ja toisella kertaa yläilmoihin nousu tuntui jo paljon iisimmältä. Nyt pystyi jo rennoin mielin kurkkimaan näkymiä. Huipulla toki tuuli, mutta varsin kevyesti. Ihanan lämmin päivä oli oikein oivallinen juuri tähän lounashetkeen.  
Torstaina kokkausvuorossa oli ranskalainen Alexandre Gauthier . Lounaaksi nautimme kolmen ruokalajin menu kera juomien. Ruoka oli yksinkertaista ja maukasta, mutta pakko myöntää, että tällä kertaa huomio kiinnittyi ihan johonkin muuhun kuin nautittuun ruokaan. Annosten esillepano oli huoliteltua ja viimeisteltyä. Alkuruokana oli merikrottia ja avokadoa. 


Pääruokana oli kyyhkyä.Mansikkainen jälkiruoka oli annoksista kaikista paras ja ihan älyttömän herkullinen!


Lounas taivaissa oli huikea kokemus ja elämys. Jännittävä ja mielenkiintoinen juttu kaikkinensa. Kolmen ruokalajin tarjoilu vähän korkeammalla kuin tavallisesti sujui jouhevasti ja mutkattomasti. Yhteensä reissu kesti noin 40 minuuttia, joka oli ainakin minulle kestoltaan sopiva. 
Olin tosi tyytyväinen, että läksin, vaikka lähtöä odotellessa puntit vähän tutisivat. En voi muuta kuin suositella - vaikka hieman rohkeutta yläilmoissa keikkuminen vaatii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti