tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hotelli Torni

Hotelli Torni lähetti meille kutsun, josta oli mahdoton kieltäytyä. Pääsimme tutustumaan Hotelli Torniin ja yöpymään siellä. Vielä, kun saimme yhdistettyä tämän Girls' night out -iltaamme, paketti oli täydellinen ;)
Hotelli Torni sijaitsee aivan Helsingin keskustan ytimessä eli mitä parhaimmalla paikalla kaupunkilomailuun. Hotelli on avattu vuonna 1931, joten hotellin historiaan mahtuu jos jonkinlaisia tapahtumia. 
Hotellin kaikki huoneet ovat uniikkeja, kahta samanlaista ei löydy. Hotellin huoneet on hinnoiteltu kolmeen eri luokkaan: standard, supreme ja sviitit. Me majoituimme supreme -huoneessa. Tyylivaihtoehtoja on kaksi; joko Jugend tai Art Deco, me valitsimme jälkimmäisen. 


Vierailumme aikana pääsimme kurkistamaan erilaisia huonevaihtoehtoja. Standard-huoneet olivat pääosin melko pieniä, muutama suurempikin huone valikoimasta löytyi. Hintaero standard- ja supreme -huoneiden välillä oli marginaalinen, joten suosittelemme valitsemaan supreme -huoneen. Huoneet ovat tilavampia ja viihtyisämpiä. Oma huoneemme olisi maksanut ko. viikonloppuna 159 €, kun standard huone olisi ollut 129€. Meidän huoneessamme oli erillinen makuuhuone ja olohuone. Supreme -huoneen hintaan kuului alkoholittomat juomat minibaarista. Lisäksi huoneessa oli kahvinkeittomahdollisuus. Saunatiloja hotellilla ei ole, mutta hotellivieraat voivat käyttää läheisen Sokos Hotellin yleisiä saunavuoroja. 

Supreme huoneissa oli tarjolla 38 € hintaa loistavaa punaviiniä, valitettavasti tätä ei saa Alkosta, mutta kannattaa laittaa nimi mieleen, viini oli ihanan pehmeää ja täyteläistä!
Lisäksi tarjolla on myös näköalahuoneita, joista on huikeat näkymät Helsingin kattojen ylle. Erikoisuutena osassa huoneita on lasiseinäinen wc/kylpyhuone, josta voi sitten suihkun alla ihailla huikeita maisemia. 

Pääsimme myös kurkistamaan sviittejä, joista Roger Moorenkin suosikkisviitti oli aivan upea. Täällä kyllä kelpaa. Hinta olisi ollut ko. viikonloppuna 259 € eli mahdollisuuksien rajoissa. Aivan ihana vaihtoehto esimerkiksi hääsviitiksi. 

Tornin ylimmässä kerroksessa sijaitsee Ateljee baari, jossa voi ihailla vaihtuvia taidenäyttelyjä huikeiden maisemien ohella. Taidetta voi lisäksi ihailla ihan koko hotellissa. Taiteilijat saavat pitää näyttelyt ilmaiseksi, kunhan jättävät yhden itse valitsemansa teoksen hotellin käyttöön. Lisäksi alakerrasta löytyy erittäin hyvä ravintola ja tietysti American bar, josta saa erinomaisia drinkkejä. Täällä olemmekin vierailleet kerran jos toisenkin. Lisäksi hotellin yhteydessä on Irkkubaari, joten kauas ei tarvitse täältä lähteä.


Aamiaista tarjoillaan sunnuntaisin klo 12.00 asti, joka on aika poikkeuksellista, mutta mitä mainiointa! Aamiaiselle voi poiketa, vaikka ei Tornissa yöpyisikään, hintaa aamiaisella on silloin 16 €.

Tornin aamiainen oli erinomainen. Täällä on luotettu perusvarmoihin vaihtoehtoihin ja valmistettu ne laadukkaasti. Pitkään haudutettu kaurapuuro oli Mirkan mielestä parasta puuroa, jota hän oli koskaan maistanut. Puuro on kuulemma Tornin salaisen reseptin tulosta :)

Samoin Tornin munakokkeli oli TODELLA hyvää; pehmeää ja maukasta. Tornissa on selkeästi panostettu raaka-aineiden laatuun. Leikkeleetkin maistuivat poikkeuksellisen hyviltä, ne tulevat kuulemma Saarioisilta. Lisäksi tarjolla oli tuoreita hedelmiä, kalaa, tuoretta leipää, jogurttia, mysliä, nakkeja, pekonia, lihapullia yms. eli ihan kaikkea mitä aamiaiselta nyt osaa vaan toivoa. Leivät haetaan aamuisin lähileipomosta. Niin ja croissantit ihan sulivat suuhun! Tarjottavien esillepano oli huoliteltua ja viimeisteltyä.


Kiitämme: 
- Supreme-huone oli tilava 
- hotellissa erilaisia huoneita 
- näköalahuoneet mahtavia
- loistava aamiainen
- ystävällinen henkilökunta

Moitimme: 
- osa huoneista tosi pieniä
- kadulta kuului melua
- vain muutama huone, joissa erilliset vuoteet

2 kommenttia:

  1. Torni on kyllä ihana, olen yöpynyt siellä kerran ja juonut useammankin drinksun Atelje barissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! American Bar on ihan meidän suosikki ja siellä huippumaukas drinksu Monica Z :).

      Poista