perjantai 31. toukokuuta 2013

girls' night out!

Girls' Night Out!

Alkuvuodesta laadimme blogiin jutun erilaisista illanviettokokonaisuuksista Helsingissä. Jutun löydät tästä. Jokaisessa ehdotelmassa on kolme mestaa, jotka olemme miettineet tyyliltään toisiltaan sopiviksi, sijainniltaan kävelymatkan päässä toisistaan ja tietysti paikat ovat meidän mielestämme eri kivoja ja muille suositeltavia.

Viime lauantaina oli meidän vuoro toteuttaa yksi kokonaisuuksista. Ensimmäiseen testiin pääsi Tyttöjen ilta ulkona - Girls' Night out, ja hauska ilta meillä olikin.

Tony's DeliTreffit sovimme klo 17 Tony's Deliin. Täällä kohotimme kuplivat juomat. Tony's Delin lounge on viihtyisä ja mutkaton paikka, jonne on helppo poiketa. Muutaman kerran olemme täällä nauttineet paikan tapaksista, jossa hinta ja laatu mukavasti kohtaavat. Nytkin tarjoilija, kovaa nälkää tuskaillessani, ystävällisesti tarjosi Focacciaa pahimpaan hätään ja kuohuvan seuraksi. Tony's Delissä on aivan lyömätön skumppatarjous, tällä kertaa talon skumppa kustansi 2,90 lasi ja pullo oli n. 17 €.

Tony's Delistä jatkoimme matkaa Gaijiniin. Gaijinissa olemme vierailleet pari vuotta sitten vappuna, jolloin ruuasta jäi hieman ristiriitaiset fiilikset. Tykkäsimme muutoin paikasta, ja halusimme ehdottomasti vierailla täällä uudestaan. Etukäteen olimme päättäneet, että valmista menuta ei tilata, koska koko pöytäseurueen pitää silloin ottaa sama menu. Tänään jokainen sai ihan itse päättää, mitä illan aikana syö ;).

Simpukoita
Alkuruuista eli snackseista kukin meistä ruokailijoista valitsi mieleisensä pari annosta. Meidän valintamme olivat: lohitartar riisikakulla, simpukat, härkätartar, kiinalainen lammaspulla ja ankkadumplingsit ja rapu dim sumit.  Voiton veivät härkätartar ja ankkadumplingsit. Erityisesti ankkadumplingsien liemi oli todella maukas; maultaan vahva ja sopivan tulinen. Alkuruoat kustansivat 3-7 € kappale. 

Lammaspulla ja rapu dim sumitLohitartar riisikakulla

Pääruuista valitsimme viisi erilaista annosta yhdessä jaettaviksi. Lisukkeiksi otimme riisiä ja Kimchia, joka on korealaista kaalisalaattia. Pääruokien hinnat pyörivät 25 € molemmin puolin. 


Taskurapuja

Pehmeäkuoriset taskuravut tarjoiltiin lentokalanmäti-kastikkeella kera raikkaan omenasta, fenkolista ja hasselpähkinästä kootun salaatin. Tasapainoinen, maultaan lempeä ja maukas annos. Yksi illan parhaista ruuista. Voikalaa

Grillattu voikala oli meille uusi tuttavuus. Voikala ei maistunut kovin kalalle, vaan on sekä rakenteeltaan että maultaan lihaisampi. Voikalan maku muistutti enemmän kanan lihan makua. Hyvä makukokemus.

Possun ribsit olivat mehukkaita ja mureita. Eivät kuitenkaan saaneet niin hyvää palautetta kuin Farangin vastaavat. 


Kampasimpukat
Paistetut kampasimpukat wasabilla maustetulla avokadotahnalla oli pääruista heikoin esitys. Kampasimpukat oli valmistettu hyvin ja kypsyys oli sopiva. Annos jakoi mielipiteitä, osan ruokailijoista annoksissa ei valitettavasti avokadoa juuri maistanut, maku peittyi vahvan wasabin maun alle. Vasikanposki oli mureaa ja maukasta. Vasikanposkea

Ruuan kanssa tehtiin viinivalintaa jonkin aikaa. Kivaa oli, että muutamia vaihtoehtoja valkoviineistä oli mahdollista maistaa ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Illan viiniksi valikoitui sommelierin suosituksesta erinomainen valkkari, jonka nimi on jo unohtunut...Raparperijälkkäri oli oikein maukas ja mukava lopetus illalliselle. 
Etukäteen tiesimme, että Gaijinissa on meille varattu illallisaikaa klo 18-2030. Kahden ja puolen tunnin aikana ehdimme hyvin syödä ja juoda. Silti jäi vähän ankea fiilis, kun henkilökunta joutui meitä ajan ylittyessä patistamaan pois... Illalliseen Gaijinissa olimme tyytyväisiä. Palvelu pelasi, ruoka oli hyvää ja cocktailit tasokkaita. Itse tykkäisin enemmän jos kaikki tilatut pääruuat tulisivat hieman eri aikaa pöytään, jolloin olisi mahdollista keskittyä ruokaan annos kerrallaan. Kuitenkin joku Wau -elementti jäi illasta puuttumaan. 

Kiitämme:
- miellyttävä sisustus
- maltillinen melun taso
- maukkaat cocktailit
- tasokasta ruokaa

Moitimme: 
- rajattu illastamisaika
- kaikki pääruuat pöytään yhtäaikaa


Ahjo

Gaijinista siirryimme pienen mutkan kautta uudistuneelle Ahjo Clubille. Saavuimme klubille joskus klo 22 jälkeen, jolloin paikka oli aika tyhjä. Ahjon remontti on ollut varsin onnistunut. Lämpimät sävyt ja materiaalit miellyttivät meitä. Myös Ahjon musa oli oikein osuvaa ja melkein houkutti tanssilattialle. Puolenyön aikaan paikka yhtäkkiä täyttyi noin 15 minuutin aikana. Jengi oli iältään noin 20-25-vuotiaita eli aikas nuorta, joten meidän seurue päätti jatkaa iltaa kantiksessamme...

Ahjosta siis siirryimme vesivahingon takia kevään kiinni olleeseen Llamasiin. Llamas on myös saanut uuden ilmeen. Paikka on aikaisempaa tilavampi ja valoisampi, mutta lämpötila oli tutun kuuma ;). Mutta kylläpä on kivaa, että Llamas on taas auki. Täällä viihdyimme valon vilkahtamiseen saakka, kuten niin kovin usein täällä ollessamme. Kaikkinensa vietimme tosi hauskan illan tällä teemalla - suosittelemme! ;). 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää onnistuneelta illalta!

    Ahjossa olemme kaksi kertaa saaneet varsin siistin työporukan kanssa tylyä palvelua.

    VastaaPoista