sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Safkaa -kirjan kokkailuja!

Muutama kuukausi sitten kerroimme blogissa olleemme Safkaa -kirjan julkistamistilaisuudessa, jossa pääsimme maistamaan kirjan resepteistä valmistettuja ihania herkkuja. Sekä ruuat että itse kirja olivat molemmat niin houkuttelevia, että kirja oli hommattava heti itselle. Safkaa -kirjan ohjeilla on helppo onnistua! :) Luulenpa, että olen keksinyt oivan joululahjan  yhdelle jos toisellekin ruokaa rakastavalle ystävälle. 

Kirja ei ole jäänyt hyllyyn pölyttymään, vaan olen ehtinyt jo useaa reseptiä testata. Sitruuna-anjovispasta on yksi suosikkini.Tätä pastaa olen kokannut useamman kerran. Isosta satsista riittää hyvin vielä seuraavan päivän duunieväiksi ja maku on aivan loistava. Suosittelen myös kokeilemaan jo aika monen muunkin kokkailijan testaamaa Avokadopastaa. Me tykkäsimme kovasti myös Tiikerirapu-inkivääripastasta. 

Eilen oli suunnitelmissa kokata ihania haukipyöryköitä. Huippuhyvästä lähiruokakaupasta emme kuitenkaan saaneet haukea, joten oli muutettava suunnitelmia. Onneksi oli keittokirja kaupassa messissä, ja sieltä äkkiä löysin Kuha-cevichen, jota Raflassa maistoimme ja josta kovasti pidin. Kuhaa kehiin siis. Varsinaiseksi pääruuaksi valkkasin Chili-pekonipastan, jonka ohjetta olen useampaa kertaan lueskellut. 

Kuha-cevichen ohje on helppo ja nopea tehdä. Tällä kertaa toimin täsmälleen Safkaa -kirjan resetin mukaan, enkä lähtenyt säveltelemään omiani. Ja kyllä tuli hyvää. Niin hyvää :). 

Annos oli mitoitettu neljälle ja tästä satsista riitti reilusti kaikille syötävää. Kuhacheviche keräsi yksimieliset kehut kaikilta neljältä ruokailijalta. Chilipekonipasta maistui myös meille, siitä huolimatta, että pastaan tarkoitetut sokeriherneet unohdin kotipakkaseen.... Maukas pasta ilman herneitäkin ja myös kivan helppo ja nopea tehdä. Tälläisistä resepteistä tykkään :). Safkaa -parempaa arkiruokaa

7 kommenttia:

 1. Mie edelleen haaveilen tästä kirjasta :D Tilipäivänä painelen kauppaan ja ostan ja teen näitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tilipäivä on pian ;). Ollaan useasti nyt kokkailtu kirjan ohjeilla ja oon ikionnellinen, että mulla on tämä :). Ihania ohjeita ja näillä tosiaan onnistuu ... Haukipyöryköitä meinaan nyt tehdä mahd pian ja ihanaa Suklaafondanttia, joka myös kirjasta löytyy :).

   Poista
 2. Missä viipyy teidän Raflassa käynti ja kirjoitus :D Yritin oikein käydä sitä etsimässä, ennen kuin itse menin sinne syömään :D Luottoblogini ennen ravintoloihin menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksesta! :) Raflassa ollaan käyty aikoja sitten viimeksi, tästä löytyy juttu: http://dinner4u2.blogspot.fi/search/label/Rafla. Itse haluisin ehtiä Raflaan asap lounaalle :).

   Poista
  2. Hyvä minä...lounaasta haaveilen minäkin :)

   Poista
 3. Rakkaudentunnustuksia Dinner 4u2:n tytöille: http://portobello.posterous.com/rakkautta-vain

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Kiitos kaunis! :) Olemme kovasti otettuja tästä tunnustuksesta :).

   Poista