sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hokussa lounaalla 12.6.2012

Helsinkipäivän vietin tiiviisti Helsingissä - aamusta melkein iltaan. Illalla tosin eksyin Espoon puolelle pesäpallon pariin, mutta aamukahvi, lounas ja päivällinen tuli nautittua Stadissa. Aika tiukka ravintolasetti yhdelle päivälle ;). 


Lounaalle menimme Hokuun, joka on Havajilaista ruokaa tarjoava pieni ravintola Merimiehenkadulla. Ravintola kuvaa nettisivuillaan mestaansa hyvin osuvasti: hyvää ruokaa rennossa ympäristössä. Tämä kuvaus piti paikkansa. Hokun sisustus on simppeli. Valkoiset seinät ja tumma lattia. Upeat ikkunat! 


Lounaalla valitsimme kolme eri annosta, jotka kaikki olivat hyviä. Itse päädyin loistavaan Teriyaki-loheen (12 €), joka tarjoiltiin perunasalaatin kanssa. Lisäkkeenä oli myös kulhollinen riisiä. Moitteen sijaa en tästä annoksesta löytänyt. Kiva yksityiskohta oli inkivääri, joka hyvin täydensi mausteista lohta. 
Lounaskaverini söivät siikaa ja kanaa. Molemmat annokset olivat myös oikein maukkaita. Kana (12 €) oli paistettu todella rapeaksi ja maistui yllättävän hyvälle, tykkäsin kanan makeasta valkosipuli-hunajakuorrutuksesta
Siika (15 €) oli marinoitu hyvin. Toi kivaa säväystä annokseen, muttei peittänyt itse siian makua. Remouladekastike oli raikas. Lounasviini maksoi 5 €. 


Olimme tosi tyytyväisiä Hokun ruokaan; mielenkiintoisia, raikkaita ja tuoreita makuja. 
Palvelu oli ystävällistä ja annokset tulivat nopeasti huolimatta siitä, että paikka oli aivan täysi. Hoku on pieni ja suosittu ravintola, joten iltaisin pöytävaraus on varmasti tarpeen. Hokun a la carte -lista on varsin mielenkiintoinen ja annosten hinnat ovat hyvin maltilliset. Houkutteleva vaihtoehto myös lounas-ajan ulkopuolella. Hoku


Merimiehenkatu 18 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti