maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vihreä ravintola, 30.5.2012
Espoon Leppävaarassa sijaitsee iranilaista ruokaa tarjoileva ravintola. Ravintolaa oli hiukan vaikea löytää, kun GPS opasti talon taakse, mutta hetken pähkäilyn jälkeen paikka löytyi. Ravintolasta oli hiljaittain juttua Hesarin NYT-liitteessä, josta paikan bongasimmekin.
Halusimme kokeilla mahdollisimman montaa ruokalajia, joten jaoimme kaikki annokset, joita tilasimme. Alkuun otimme pienen Ash-Reshteh:n (2€), joka on kasvishernekeittoa. Annoksessa oli kasviksia, nuudelia, rahkaa ja paistettua sipulia. Makumaailma oli aika outo. Ihan varma en ole pidimmekö tästä vai emme. Otimme listalta myös erilaisia pieniä "sörsseleitä" eli Torsheja: Liiteh, Hafte-bijar, Naz-khatun. Suoraan sanottuna ei ole mitään käsitystä mitä nämä sisälsivät... Lisäksi tilasimme pari annosta Maast-musiria eli jogurttia salottisipulilla. Ruoan kanssa tarjoiltiin iranilaista leipää, joka oli oikein maistuvaa. Leipä muistuttaa hiukan Naan-leipää.
Pääruoaksi valkkasimme CheloKabab Soltanin, joka sisälsi grillattuja naudan sisäfileepaloja ja jauhelihavartaan sekä tomaattia ja sahramiriisiä. Riisi oli oikein maukasta, sahrami toi ihanasti makua riisiin. Tarkoitus olisi ollut lisätä riisin sekaan margariinia, mutta hoksasimme tämän vasta jälkikäteen (no, toisaalta riisi maistui oikein hyvältä näinkin). Liha olisi pitänyt myös itse maustaa pöydässä olevilla mausteilla (lihassa ei ole valmiina mausteita), mutta tämänkin hoksasimme jälkikäteen. Pöydästä löytyy Sumac -nimistä maustetta, joka on siis tarkoitettu lihan maustamiseen. Eli jos tilaat tätä ruokaa, mausta liha sumacilla ja lisää halutessasi margariini riisin joukkoon!
Lisäksi otimme Fesenjan, jossa oli broilerin rintapaloja, saksanpähkinöitä ja granaattiomenaa. Ruoka kuulosti herkulliselta, mutta makuyhdistelmä olikin aika erikoinen. Ruoka maistui (ja näytti) lämpimältä mämmiltä. Tarjoilija kertoi, että annoksessa ei ole käytetty mitään muita raaka-aineita tai mausteita kuin broilerinlihaa, saksanpähkinöitä ja granaattiomenaa. Näistä muodostuu paksu tahna, joka on hiukan kirpeän makuista. Todellista terveysruokaa! Makuunkin tottui, kun hetken ruokaa maisteli... En kuitenkaan ehkä tilaisi tätä uudelleen.
Palvelu oli ystävällistä ja ravintolassa oli rento ja kotoisa meininki. Kiireen tunnetta täällä ei ole, kaikki tapahtuu ajallaan. Illallisen hinnaksi tuli kokonaisuudessaan 36 € eli 18 € per nuppi, ei paha. Jos pidät Lähi-Idän makumaailmasta ja olet kokeilunhaluinen ruoan suhteen, kannattaa piipahtaa Vihreässä Ravintolassa. Vihreä Ravintola

http://www.osuma.fi/

2 kommenttia:

  1. meille opetettiin että kebabin riisin sekaan piti mössätä tomaatit, margariini ja maustaa se sumakilla. melkein kaikissa muissakin ruuissa piti tehdä vastaavia rituaaleja. nuo pienet alun "sörsselitkin" oli tarkotettu riisin kanssa syötäväksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Aleksi! Olispa ollut kiva, jos meillekin olisi kerrottu vinkit! Harmi, että vinkit tuli jälkikäteen... Mutta onnkesi blogin lukijat tietävät nyt meitä paremmin :-)

      Poista