lauantai 12. syyskuuta 2020

Bistro O Matin mahtava lounas!

Bistro O Mat -ravintola Kirkkonummella oli lounaskohteemme perjantaina. Kirkkonummen ravintola on perustettu jo vuonna 2010, toinen Bistro O Mat avasi jokin aika sitten ovensa Tapiolassa kauppakeskus Ainoassa. Illalliskokemuksestamme muutaman vuoden takaa voit lukea täältä. Molemmissa ravintoloissa tarjoillaan lounasta, brunssia ja a la cartea. Lounaalla on päivittäin tarjolla useampi vaihtoehto, päivän jälkiruoka ja myös lounasmenu. Lounasinfon mukaan lounasannoksen hintaan sisältyy salaatti, aamulla leivotut leivät, voi ja hummus. Suosittelen tekemään lounaallekin pöytävarauksen, varsinkin jos saavut pidemmän matkan takaa. Terassilla oli onneksi runsaasti tilaa ja myös ravintolan väljästi asetetuista sisätilan pöydistä vapatui paikkoja aivan jouhevasti.  


Lounaalla palvelu toimi ystävällisesti ja nopeasti. Saimme pöydän, tilaukset ja lounasviinin tosi sutjakkaasti. Lounaan salaatti ja leivät noudettiin itse, lounasannokset tarjoiltiin pöytään. Raastesalaatti oli värikäs, raikas ja maukas. Leivät olivat aivan täydellisen makuisia ja todella huomasi, että olivat taiten valmistettu. Saaristolaisleipää meni useampi pala ja patongin rapee kuorta ihastelimme molemmat. Hummusta en huomannut olevan tarjolla ja vasta näin jälkikäteen sen tajusin. Leivät voilla on kuitenkin minun makuun paras yhdistelmä. 
Kermainen tattikeitto paistettujen metsäsienten kera (9,80 €) oli todella maukas. Sienten maku oli voimakas ja herkullinen. Molemmat leivät maistuivat keiton kanssa. Lounasviini oli erinomainen Faubelin riesling Pfalzin alueelta. 
Yhtä onnistunut annos oli haukimurekepihvit kananmuna-kermaviilikastikkeen kanssa (12,90 €). Makua oli tässäkin runsaasti ja annos oli täyttävä. Lisukkeina oli annokseen hyvin sopivat perunat ja vihreät lisukkeet toivat annokseen värikkyyttä ja silmän ruokaa. 

Bistro O Matin lounas oli todella hyvä ja täällä hintalaatusuhde on erinomainen. Ihanaa, että toinen ravintola löytyy nyt myös lähempää Helsinkiä ja  helpon matkan päässä. Nimittäin ravintoloiden a la carte -lista on houkutteleva, kuten myös viikonlopun brunssilista. Lämmin suositus!


Limnellinaukio, 
Kirkkonummi

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvän näköinen tuo murekepihviannos. Itsekin olen käynyt testaamassa yhden jos toisen ravintolan arkilounasta tässä vuoden sisään. Espoossa on paljon hyviä vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bistro O Matin lounas oli käsittämättömän hyvä. Lämpimästi suosittelen. Jos olisi tässä kotikulmilla, tulisi varmasti käytyä useammin.

      Poista