torstai 3. tammikuuta 2019

Ravintola Nude!

Ravintola Nude avattiin lokakuussa Kasarmikadulle ravintola Emon edellisiin tiloihin. Emossa olemme nauttineet monta ihanaa illallista, samoin kuin Olossa. Siksi olikin aivan selvää, että suuntaamme mahdollisimman pian Olo groupin uuteen ravintolaan. Kiinnostusta lisäsi myös ravintolan konsepti, joka on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Nude nimittäin yhdistää viinien verkkokaupan ravintolaan. Kaikkia ravintolassa tarjottuja viinejä saa tilattua Bottlescouts-verkkokaupasta. Meistä tämä on erittäin hauska idea, koska ravintolassa on kiva nauttia aivan uusia viinejä, mutta usein jää harmittamaan viinin saatavuus. Jos siis oikein ihastuu johonkin viiniin illallisen aikana, on sitä verkkokaupasta helppo tilata. 

Nuden keittiön päällikkönä toimii vuoden kokki 2018 Kalle Tanner, joka on myös ravintolan osakas. Asiakaspaikkoja ravintolassa on noin 60. Listalta ei löydy valmiita menukokonaisuuksia, vaan listakin on rakennettu eri tavalla kuin muissa paikoissa. Alkuruuille tai pienemmille annoksille on listalla jo valmiiksi mietitty viini, samoin makeille jälkiruuille. Pääruokia on listalla kolme (kasvis, kala, liha) ja niille saa tilattua viinejä omien makumieltymysten ja suositusten mukaan. 


Me päätimme lähteä iltaan fiiliksen mukaan ja tilata annoksia sitä mukaan, miltä tuntui. Listalta valikoimme ensin kaikista houkuttelevimmat annokset. Hummeria ja ankanmaksaa annos oli raikas. Ankanmaksa ei juuri annoksessa maistunut, vaan pääosassa oli hummeri. Annos toimi hyvin ruokahalun herättelijänä ja illallisen aloituksena. 


Makuparina hummeriannokselle tarjoiltiin cavaa. Raikas ja tasapainoinen cava oli oikein sopiva pari annokselle. 


Kaalia ja sipulia -annos oli rakennettu puuron muotoon. Puuro sai seurakseen vielä herkullisen liemen, joka oli erityisen herkullinen. Itse puuron maku oli pidemmän päälle aavistuksen tunkkainen - jotain raikasta olisi tähän seuraksi kaivannut.  


Raikas ja puolikuiva riesling Rheinhessenin alueelta on luomutuotantoa. Tätä viiniä ei ollut paritettu Kaalia ja sipulia -annokselle, vaan tein aivan omavaltaisen ratkaisun, koska teki mieli aromikasta rieslingiä.   


Hirviannos oli kaikkinensa ihana! Annoksessa oli hirveä, hirven kieltä ja ruohosipuliperunamuussia. Hirven kieli olikin oikein maistuvaa ensisäikähdyksestä toivuttua.   


Hirven kanssa paritettu viini ei rypäleiden (Merlot, Cabernet Sauvignon) perusteella kuulu suosikkeihimme, mutta oli kuulkaas kiva viini ruuan kanssa. Turska tarjottiin hauskasti pienen peiton alta. Tämäkin annos oli todella herkullinen. Selleri toimi tässä annoksessa kivasti ja reilu annos parmesaania, juustokastiketta ja savustettua kermaviiliä toi annokseen mukavaa täyteläisyyttä. Ihana makuelämys!   Chardonnay ei kuulu lempirypäleisiimme, mutta tämä australialainen tuttavuus oli todella hyvä. Viini oli raikas ja tasapainoinen eikä siinä maistunut liiaksi tammikypsytys, joka mielestämme tekee valkoviineistä usein tunkkaisia. Paras Chardonnay, jota olemme juoneet!


Kateenkorva on harvinaista herkkua, joten tätä oli ihan pakko tilata. Kateenkorva oli pehmeää ja maukasta ja kermaiset sienet täydensivät annosta loistavasti. Chardonnay oli täydellinen makupari annokselle. 


Marmorihärkä ihanan täyteläisen béarnaisekastikkeen kera (29€) toimi täydellisesti. Raikkautta annokseen toi kotimainen punakiinankaali. Annos oli reilu ja sopivan kokoinen pääruoaksi. Marmorihärän kanssa valikoitui suositusta kevyempi Spätburgunder (pinot noir), joka mielestämme sopi annokseen vallan mainiosti. Annos oli ehdottomasti illan paras. 


Nudesta jäi yleisesti kiva fiilis. Tykkäsimme ravintolan perusajatuksesta, että ruoka sovitetaan viineihin ja viini nouseekin Nudessa ihan eri asemaan. Ruoka oli hyvää ja viiniparitukset toimivat. Pienet annokset olivat kooltaan pieniä, kun taas pääruoka oli meidän mielestä suhteessa pieniin annoksiin aivan reilu. Viinit olivat mielestämme hyvin hinnoiteltuja, itse annokset olivat tyyriimmän puoleisia. 

Palvelu Nudessa oli jopa hämmentävän läheistä ja tuttavallista. Tarjoilijat istuivat rennosti viereen ja illallisen aikana jubailtiin vähän niin kuin kavereiden kesken. Meistä palvelu oli ehkä turhankin välitöntä näin suomalaiseen makuun ;).

Viinit ovat Nudessa pääroolissa ja suosittelemmekin ravintolaa erityisesti viinin ystäville! Tosi kivaa, että Helsinkiin syntyy erilaisilla konsepteilla ravintoloita, jotka tarjoavat uudenlaisia elämyksiä! Täällä ei tarvitse viinien kanssa todellakaan pönöttää vaan voi rennolla fiiliksellä nautiskella uusista makuelämyksistä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti