sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Bacco - italialainen enoteca & pizzeria Helsingissä!

Juuri ennen tulevaa Italian ja Sisilian matkaa illastimme italialaisessa ravintola Baccossa. Sain ihanilta sulkisystäviltä Baccoon lahjakortin, jonka halusin tietenkin heti käyttää! Bacco tarjoaa herkullisia makuja Italian eri osista. Alkupalalista on todella houkutteleva ja pääosaa täällä näyttelevät pizzat. Viineistä on mistä valita ja hinnatkin olivat minusta varsin maltilliset. 

Illan Baccossa aloitimme nauttimalla lasit viintä. Tykästyin molempiin, sekä ihanan täyteläiseen ja lempeään punaviiniin että raikkaaseen rieslingiin. 




Viinit saimme aivan nopeasti, mutta alkuruokia odotellessa kesti kyllä aivan turhan kauan. Puolen tunnin odottelun jälkeen, kävin pyytämässä tarjoilijalta, josko saisimme vähän leipää, kun itsellä alkoi olemaan jo aivan hullu nälkä. Tästä lähtikin sitten palvelu toimimaan myös aikataulullisesti aivan sujuvasti. Leipää dippailimme Baccon oliiviöljyyn. 



Tilasimme kaikenlaisia alkuruokia yhdessä nautittavaksi ja jaettavaksi. Focaccina oli rosmariinilla maustettu ohut leipä. Maku oli todella suolainen, mutta maukas. Sopi nälkäisille syöjille hyvin. 



Alkuruokalistalta ehdoton valinta oli tietenkin arancinit. Baccon arancini sisälsi tietenkin riisiä, salviaa, kurpitsaa ja taleggio-juustoa. Oli todella herkullinen, suussa sulava pallurainen!



Baccon Bruschetta oli päällystetty naudanliha-carpacciolla. Lisäksi leivällä oli pestoa, sitruunaa, ja parmesaania. Todella herkullista oli tämäkin. 



Juustolla täytetyt munakoisosiivut olivat erityisesti minun makuuni. Munakoiso on yksi lempparivihanneksista ja tässä makuyhdistelmä oli toimiva. 




Tarjoilija kehui kovasti italialaisia leikkeleitä ja siksi päätimme maistaa niitäkin. 



Italialaiset lihapullat tulisella tomaattikastikkeella ja uppopaistetulla polentalla jäivät kuvaamatta, mutta ei syömättä. Lihapullat olivat aika perinteisen makuisia. Tulinen tomaattikastike sen sijaan maistui ja itse ihastuin erityisesti herkulliseen uppopaistettuun polentaan.  

Alkuruuista riitti todella hyvin jaettavaa ja syötävää viidelle henkilölle. Siksi pääruuaksi riitti paremmin kuin hyvin kaksi pizzaa jaettavaksi. Tarjoilija kehui yhtä listan pizzaa niin paljon, että päätimme maistaa. Crema di peperoni e salsiccia piti sisällään tuoremakkaraa, paprikapyreetä, Scamorza-savujuustoa ja vihreää kastiketta, jossa oli oliiviöljyä, persiljaa, oreganoa ja basilikaa. Pizzapohja oli loistava. Tykkäsin sen koostumuksesta ja mausta todella paljon. Pizzan täytteet eivät sen sijaan olleet meistä huippuja. Paprikapyre toi tietynlaista outoa makeutta pizzan makuun, jolle emme sitten oikein syttyneet. Täytteitä sinänsä oli aivan sopivasti. 



Margherita-pizza ilmakuivatulla kinkulla oli kokonaisuudessaan loistava ja kaikkien makuun juuri sopiva. Pizzan ystävän kannattaa ehdottomasti poiketa Baccoon. Pohja oli nimittäin erinomainen. Taikinaa kohotetaan 96 tuntia. 


Tuhdin illallisen päätteeksi meille riitti yksi Tiramisu jaettavaksi. Tässä tiramisussa ei ollut mitään yllättävää, vaan oli valmistettu espressoon kastetuista Savoiardi-kekseistä, mascarpone-juustosta ja Marsala-viinistä, joka on väkevöity viini. Muutama päivä illallisen jälkeen pääsinkin käymään itse Marsalan kaupungissa ja maistelemaan erään viinitalon Marsalaa. Tiramisusta riitti muutama lusikallinen jokaiselle ja toimi erinomaisen hyvin herkullisen illallisen jälkiruokana. Sopivasti makeutta ja mehevyyttä. 


Illallinen Baccossa oli miellyttävä kokemus. Tunnelma ravintolassa oli mukava ja eläväinen. Jossain kohtaa taustamusiikkikin muuttui omille korville miellyttävämmäksi. Henkilökunta palveli ystävällisesti ja antoivat reippaasti suosituksia listan annoksista. Alun viivästymisen jälkeen palvelu oli toimivaa. 

Me tykättiin Baccon ruuista ja juomista. Hintalaatusuhde on täällä vallan hyvä ja ruoka hyvän makuista. Meille erilaiset alkupalat jaettavina annoksina toimi tosi hyvin. Pääsimme kaikki maistelemaan uusia makuja. Baccoon menen mielelläni toistekin. Tänne voisin kuvitella poikkeavani ohikulkiessani lasilliselle viiniä ja muutamalle alkupala-annokselle. Listalta jäi maistamatta useampi mielenkiintoinen annos, kuten vaikka mustekala. Illallinen kaikkine ruokineen ja juomineen (kolme lasia viintä) maksoi yhteensä 146 €. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti