lauantai 31. maaliskuuta 2018

Il Birrificiossa sunnuntaibrunssilla

Olemme muutaman kerran etsineet Helsingin keskustassa sunnuntaina kivaa lounaspaikkaa katkaisemaan työpäivää. Sunnuntaisin on kivoja ravintoloita auki, kuten tässäkin My Helsinki -sivuston jutussa kerrotaan, mutta aika moni ravintola on sunnuntaisin kiinni. Vahingoista viisastuneena tutustuin jo etukäteen ravintoloiden aukioloihin, kun tiesin, että tulevana sunnuntaina tehdään pitkä päivä töitä ja tarvitaan kunnon lounastauko. Silmiini osui hyvällä etäisyydellä sijaitseva Il Birrificio, lyhyemmin Il Birri, jossa olemme aiemmin lounastaneet ja tykänneet ruuasta. Ravintola tarjoilee sunnuntaisin brunssia klo 15 asti. Tämä sopi meille päivän lounaaksi varsin hyvin, jotta aikaakaan ei kuluisi turhan paljon. 

Il Birrin brunssi maksaa 25 € henkilö. Tähän hintaan saat brunssiisi joko mehun tai oluen, alkuruokavalikoiman, pääruuan listalta ja jälkiruokapöydän. Lisäksi brunssiin kuului kahvi ja tee. Erikoiskahvi kustansi euron lisää. 

Alkuruokia sain kerättyä lautaselle kiitettävästi. Valikoima ei ollut kovin laaja, mutta ruokaa oli kuitenkin useampaa sorttia ja ruoka maistui hyvälle! Alkusalaatteja oli kahta erilaista: perunasalaattia ja kvinoa-papusalaattia. Valmiiden salaattien lisäksi tuoreita vihanneksia oli kulhoissa erikseen: kurkkua, tomaattia ja salaattia. Ihanalta maistuivat myös paahdetut paprikat ja sienet. Aivan parasta alkuruokapöydän tarjontaa olivat sämpylät ja erilaiset tahnat, joista oli vaikea valita omaa suosikkia. Tapenade ja vuohenjuustomousse olivat nimittäin molemmat timanttisen hyviä. Pääruokalistalla ensimmäisenä komeili klassikkoannos Eggs Benedict. Tästä nautimme erinomaisen version taannoisella Tallinnan reissulla Telegraaf-hotellissa. Klassikkoannosta oli Birrin listalla myös lohen, vuohenjuuston ja pinaatin kera. Lisäksi oli makkara-annos ja avokado-sieni-leipä. Minä päädyin rapeaksi paahdettuun leipään, jossa oli tomaattia, avokadoa, sieniä, papuja ja salsa verdeä. Annos oli ulkoasultaan aikas ihana! Lisukkeet ja leivänpäälliset maistuivat herkullisilta ja täyttivät vatsan hyvin. Itse leipä oli minun makuun vähän vaisu, mutta kaikki muu annoksessa toimi, värit mukaan lukien. Jälkiruokapöydässä oli paria juustoa, tuoreita hedelmiä, croissantia, sitruunajuustokakkua ja brownieta vaniljakastikkeella. Juustot olivat ihania! Taisin syödä useamman palan sekä brie-juustoa että goudaa. Tällä kertaa skippasin hedelmät, koska halusin ehdottomasti maistaa sekä juustokakkua että brownieta. Ja niin maistoinkin ja santsasin vielä toiset palat, koska molemmat olivat oikein onnistuneita. Ihastuin raikkaaseen ja kivan kirpakkaan sitruunajuustokakkuun! Sitruuna onkin viime aikoina maistunut erilaisissa ruuissa. Birrin brownie taasen oli ihanan suklainen ja tahmainen. Loistava combo siis. Jälkiruokien seurana maistui laadukas kahvi.  


Birrin brunssi oli kiva. Brunssin tarjonta ei ollut kovin laaja, mutta minä tykkäsin erityisesti siitä, että erilaisia ruokalajeja ei ollut liikaa tarjolla. Tarjoiltaviin oli selvästi panostettu. Alkuruokapöydässä pääsi heti maistelemaan ruokia ja tilattu pääruoka saapui pöytään sopivan ajan kuluessa. Tällä brunssilla pisteet keräsi minun makuun just ihanat jälkkärit! Birrin brunssille voisin suunnata mielihyvin toistekin. Toimi meidän porukalle tosi hyvänä lounaana ja työpäivän piristäjänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti