maanantai 22. tammikuuta 2018

Dereku Burger - piskuinen hampurilaisbaari Tallinnassa

Joululomalla piipahdimme Tallinnassa yhden yön reissulla. Nautimme ihanasta Hiltonista mahdollisimman paljon, joten ruokapaikankin etsin läheltä hotellia. Hiltonin lähellä sijaitsee erinomainen Salt, jota oman kokemuksemme perusteella suosittelemme lämpimästi. Tällä kertaa flunssainen olo ei houkutellut pidemmälle illalliselle, vaan halusin hyvää safkaa nopeasti ja lyhyen kävelymatkan päästä Hiltonista. 

Hampurilaiset ovat yleensä varma valinta ja päätimme kokeilla Dereku Burgeria, josta löysin mukavia suosituksia. Derekuun käveli Hiltonista parissa minuutissa ja sisään astuessamme yllätyin paikan suuruutta. Dereku Burgeriin mahtuu ihan mukavasti porukkaa (ehkä 20?), eikä ole lainkaan niin minimesta, mitä juttuja lukiessani ymmärsin. 


Dereku Burger tarjoaa hampurilaisten lisäksi kaikenlaista muutakin safkaa, kuten salaatteja, keittoa ja Fish & Chips -annosta. Hampurilaisia on useita erilaisia. Minua kiiinnosti mm. kasvisburgeri ja hirviburgeri. Valinta oli vaikea, mutta päädyin lopulta aivan perusburgeriin, kun taas illallisseurani valkkasi pekonilla höystetyn tulisemman hampurilaisen. Hampurilaisten lisukkeeksi tilasimme maalaisperunat aiolilla ja bataattiranskalaiset, jotka saimmekin ensi alkuun pöytään. 


Lisukkeet olivat reilut ja todella herkulliset. Me ihastuimme erityisesti bataattiranskalaisiin, jotka oli valmistettu todella hyvin. Näitä oli kiva dippailla ketsuppiin ja majoneesiin. 

                          
Pian "alkupalojen" jälkeen saimme eteemme jännittävät burgerit! Meillä olikin mustat hampurilaiset, jotka alkuun tuntuivat hieman oudoille. Listaa tuli luettua sen verran vikkelään, ettemme kumpikaan kiinnittäneet huomiota sämpylöiden väriin. Väri kieltämättä hämäsi, mutta oi että oli kuulkaas mehukkaat ja herkulliset hampurilaiset. 


Mustan sämpylän sisällä oli erinomaisesti paistettu naudanlihapihvi kera cheddar-juuston, tomaatin, grillauskastikkeen, salaatin ja suolakurkun. Syötävää riitti, vaikka hampurilainen ei ollut mitenkään jätti-iso. Maku oli meistä todella hyvä.    Derekun annokset olivat todella täyttävät! Ilolla kyllä söimme melkein kaiken ruuan, jota eteemme saimme, mutta yhdet lisukkeet olisivat kahdelle riittäneet hyvin. Dereku Burgerissa ruoka oli hyvää ja hintalaatusuhde on todella hyvä. Hampurilaiset maksoivat noin 8 € / kpl ja lisukkeet noin 3-4 euroa. 

Ruuan kanssa joimme yhden oluen puoliksi. Paikan juomavalikoima oli laaja ja paikalliset tuotteet olivat mukavasti edustettuina. Palvelu Dereku Burgerissa oli oikein ystävällistä ja toimivaa. Kaikkinensa emme paikassa viipyneet varmaan paljon yli puolen tunnin. Dereku Burgeriin kannattaa poiketa, jos haaveissa on syödä hyvä hampurilainen vaikka just niiden bataattiranskalaisten kanssa. Tänne kannattaa mennä nälkäisenä. Me olisimme nimittäin kovasti halunneet syödä jotain makeaa jälkkäriksi, mutta emme pystyneet tämän setin jälkeen. Suklaakakku jäi siis seuraavaan kertaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti