torstai 28. joulukuuta 2017

Illallinen Ateljé Finnessä

Sain kutsun töiden puolesta illlalliselle Ateljé Finneen, jossa en ole hetkeen käynytkään. Tarkoituksena tällä kertaa oli illastaa aivan rauhassa ilman ruokakuvauksia, mutta en näköjään pystynyt. Jo ravintolaan astuessani tuli fiilis, että ihanaa olla taas täällä niin kauniissa ja tunnelmallisessa, todella tyylikkäässä Ateljé Finnessä! Ateljé Finne on ensimmäisiä ravintoloita, joista olemme blogiin kirjoittaneet, joten siksikin paikka on lähellä sydäntä.

Mutta siis Ateljé Finne on todella tunnelmallinen ravintola. Tilassa on monta tasoa, joten täältä löytyy seurueille omia viihtyisiä nurkkauksia. Tilassa on esillä paljon taidetta, onhan ravintolatilalla oma ainutlaatuinen historia kuvanveistäjä Gunnar Finnen työtilana. 

Atelje Finné tarjoilee vapaavalintaista 3 ruokalajin menuta, jonka voi itse  menun vaihtoehdoista koota. Päivän kalana oli nieriää ja lihana hirveä. Ruuan kanssa nautin ihanan raikasta ja hedelmäistä rieslingiä Saksan Rheingausta. Pöydässä meitä odotti leipäkori, jossa oli rapeakuorisia sämpylöitä ja mallasleipää. 


Alkuruuaksi valitsin Graavihevosta ja tryffelimajoneesia, joka oli todella herkullista. Graavihevonen oli minulle ihan uusi makuelämys, suosittelen kokeilemaan. Tryffelimajoneesi oli ihanan makuinen lisuke hevoselle. Hevosenlihaa tulee syötyä aika harvoin, mutta jos sitä ravintolan listalla tarjotaan, niin valinta on helppoa.


Spelttipannukakkua ja kurpitsaa oli listan toinen kasvisruuista. Annos oli kaunis ja värikäs. Makumaailma alkuruokaan verrattuna oli selvästi kevyempi ja olikin oiva valinta hevosen jälkeen. Atelje Finnen Lakritsi Creme Brulee oli niin hyvää kuin muistinkin! Jälkiruuan seuraksi nautin lasillisen ikisuosikki Moscato d'Astia, vaikka kyllä espresso maitotilkalla olisi myös sopinut erinomaisesti lakritsin kanssa. Ilta Ateljé Finnessa oli erittäin onnistunut. Palvelu toimi koko illan todella hyvin ja niin ruuat kuin viinit olivat hyvät. Hintalaatusuhde ravintolassa on hyvä ja listalta löytyy mielenkiintoisia annoksia ja valinnavaraa. Illan aikana ehkä eniten nautin kuitenkin upeasta ja tunnelmallisesta ravintolatilasta, jossa viihtyy. Ateljé  Finneä suosittelen lämpimästi. Ateljé Finne 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti