lauantai 27. toukokuuta 2017

Minä(kin) rakastuin Baskeriin & Bassoon! Ihana BasBas!

Onpa ollut kiireinen toukokuu! Tässä vaiheessa toukokuuta meillä bloggaajilla on takana tai meneillään useampi reissu, joista kyllä on tulossa blogiinkin juttua. Ollaan ehditty matkailemaan niin kotimaassa kuin ulkomailla ja ehditty kotona ollessamme nauttimaan muutamista ihanista illallisistakin! 

Baskeri & Basso eli Basbas on ollut aukeamisestaan saakka just se ravintola, johon on ollut pakko päästä. On me sinne aika sata kertaa yritetty, mutta eipä olla onnistuttu. Mutta nyt hei onnistuin. Olin aika terävänä liikkeellä pöytävarausta TableoOnlinesta tehdessäni ja ikionnellinen, kun onnistuin saamaan helatorstaille meille pöydän. Ja aion olla vastedeskin skarppina, koska BasBasista taisi tulla kertaheitolla minun uusi lempirafla. 

BasBas tarjoaa tosi kivan, rouhean ja rennon miljöön, simppelin menun, ystävällisen palvelun ja erinomaista ruokaa, joka osui minun makumaailmaan aivan täydellisesti. Turun reissulla juuri pohdimme, kuinka oma maku ja ajatus ruuasta on muuttunut tässä vuosien varrella. Yllätysmenut ja kaiken maailman kikkailut on niin nähty. Arvostamme hyvää, simppeliä ruokaa ilman turhia kikkailuja. Siksi varmastikin Nicholas Thieulonin ja Kalle Kiukaisen puolitoista vuotta sitten perustama Baskeri & Basso minua niin kovasti sykähdytti.   

Illan Basbasissa aloitimme tutkailemalla ravintolan menuta. Menulta löytyy alkuruokia (12 €), väliruokia (12 €), pääruokia (15 €), juustoja ja jälkiruokia (8 €). BasBasin 4 ruokalajin menun hinta on 45 € ja siihen voit valita kaksi alkuruokaa, väliruuan ja pääruuan.  


Illastin tällä kertaa veljeni kanssa ja heti päätimme, että tilaamme mahdollisimman monta eri ruokaa, jotta pääsemme maistelemaan mahdollisimman paljon kaikkea. Otimme siis molemmat 4 ruokalajin menut ja siihen päälle sitten jälkiruuat. Ekana saimme eteemme Basbasissa leivottua leipää, joka oli oikein hyvää maalaispatonkia. Voin kera tietty. 



Alkuruuat saimme pöytään kaikki kerralla. Annokset tarjoiltiin kauniilta lautasilta ja pyysimme vielä meille omat lautaset, jotta saimme rauhassa jakaa annoksia mielemme mukaan. Tykkäsin kaikista alkuruuista. Jokaisessa annoksessa kunnioitettiin pääraaka-aineen makua ja maut olivat selkeitä ja vahvoja. Tästäkin iso kiitos, tykkään, että ruoka todella maistuu. Alkuruuat olivat kahdelle jaettavaksi oikein sopivan kokoisia.  

Härkätartar oli ihana. Todella selkeä ja simppeli versio klassikkoannoksesta, tässä tartarissa ei mikään maku puskenut liikaa läpi ja saimme nauttia laadukkaan lihan mausta. 


Siikacarpaccio puolestaan oli säväkkä ja raikas. Ihana, kesäinen setti.  


Burrata on ihanaa ja Basbasin burratta oli erityisen ihanaa. Minttu burratan kera oli minulle uusi makuelämys. Tykkäsin. Päälle vähän suolaa ja rouhaisu mustapippuria ja makunautinto oli täydellinen. Tämä mozzarellasta ja kermasta valmistettu juusto on makunautinto. Sisusta on sellaista ihanan valuvaa, vie kielen mennessään. 


Oma suosikkini alkuruuista oli broccolinit eli miniparsakaalit. Voi veljet, miten ihana kokonaisuus. Broccolinit tarjoiltiin ranskankerman ja basilikapeston kanssa, kera ihan mielettömän hyvien piemontelaisten hasselpähkinöiden kanssa. Basilikapeston juju oli runsas basilikan määrä, jota täydennetään mm. sitruunalla, vaalealla balsamicolla ja hivenellä juustoa. Ranskankerman ja basilikapeston kombo oli se juttu tässä annoksessa. 




Väliruuat eli Salviavoi-tagliolini ja Minttu-ruohosipulirisotto keräsivät kehut. Me tykästyimme enemmän makumaailmaltaan voimakkaampaan risottoon, jonka koostumus oli täydellinen. Risotto oli yksi illan mieleenpainuvimmista makuelämyksistä. Mieluusti poikkeaisin BasBasin baaritiskille syömään yhden risoton, kuten huomasin muutamien muidenkin illan aikana tekevän. 





Pääruuat olivat hyvän kokoisia annoksia alku- ja väliruokien jälkeen. Minä ihastuin upeisiin Viiriäisen koipiin. Tästä annoksesta löytyi useampaa komponenttia, kuten mahtavaa aasialaisilla mauilla maustettua soijakastiketta ja shisomajoneesia. Raikas kaalisalaatti täydensi hyvin makuelämystä. 

Rapeaksi paistettu kuha sai taas seurakseen fenkoli-gremolataa, jossa yrttien, mm. lehtipersiljan lisäksi oli sitruunaa ja tuoretta valkosipulia sekä pinjansiemeniä. Tätä kokeilen kotonakin kalan kaveriksi, oli sen verran maukasta. 





BasBasin annokset olivat sopivan kokoisia. Alkuruokien ja väliruokien jälkeen meiltä huomaavaisesti kyseltiin, haluammeko pitää pienen breikin. Tauko tulikin sopivaan kohtaan, pääruuat maistuivat ja mahtuivat hyvin ja sen jälkeen vielä makeat herku. 

Kepeä maitosuklaamousse tarjoiltiin erilaisten pähkinöiden kera. Oli ihanaa jälkiruokaa. Maitosuklaamousse on minusta nyt muutaman hyvän kokemuksen jälkeen yksi suosikkijälkkärini, mutta se vaatii seurakseen jotain purtavaa. BasBasin moussen pähkinäröykkiö oli mahtava ja sopi erinomaisesti makean moussen kera. 


Vuoden ekat raparperit on maistettu BasBasin raparperipaistoksen myötä. Tässäkin annossa raaka-aine oli pääosassa eli raparperi, jonka makua täydennettin kauracrumblella ja aika jännän makuisella vaniljainkiväärijäätelöllä. 



BasBas on ravintola, jossa on kaikki kohdallaan. Tunnelma raflassa on ihanan välitön - täällä viihtyi heti ensi hetkestä lähtien ja keittiön puuhia oli kiva seurailla pöydästä käsin. Ruoka on erittäin raaka-ainekeskeistä, maukasta ja simppeliä, ilman niitä turhia kikkailuja. Illan aikana oli kiva saada uusia makuelämyksiä ja arvostimme Nikin kerrontaa annosten eri ainesosista hänen huomatessaan meidän kiinnostuksen ruokia kohtaan. Oli kiva kuulla basilikapeston salaisuuksia ja saatan vaikka lähteä Piemonteen niitä hasselpähkinöitä syömään. BasBasia suosittelen varauksetta. Tästä tuli heti ensikäynnillä minun(kin) lempirafla. Varmaan sunkin. Baskeri & Basso Bistro



10 kommenttia:

  1. Aika makee setti. Itse en edelleenkään taida päästä Bas Basiin, koska sinne on käytännössä mahdotonta saada pöytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei se on mahdollista! :) mekin onnistuttiin ;). Seuraavaksi ajattelin suunnata viinibaarin puolelle herkuttelemaan.

      Poista
  2. no tää ei kyllä yhtään helpottanut hinkua :-) Onnistuttiin saamaan pöytävaraus kaveriporukallemme, mutta sitten tuli reissu ja jouduin jättään dinnerin välistä... :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on käynyt itse asiassa samalla tavalla. Oli pöytä varattuna, mutta tuli joku pakollinen meno ja missasin sitten illan BasBasissa. Suosittelen lämpimästi vierailua. Muhun iski BasBasin yksinkertainen, herkullinen ruoka ihan täysillä.

      Poista
  3. Siis tätä paikkaa kaikki kyllä hehkuttaa ja itsekään en ole onnistunut vielä kertaakaan tekemään varausta, aina on ravintola täynnä! En tiedä pitäiskö joskus kokeilla vaan onneaan ja kävellä suoraan ovelle..

    VastaaPoista
  4. Mä liityn pöydän haikailijoiden joukkoon. Olen muutamia kertoja yrittänyt saada pöytää, mutta ei ole onnistunut. Mutta ehkä vielä jonkain päivänä! :)

    VastaaPoista
  5. Kylläpä kaikki näyttää tolkuttoman herkulliselta! Minä en ole vieläkään onnistunut saamaan itseäni BasBasiin, sitä alakerran viinibaaria lukuunottamatta. Kiva kyllä sekin, mutta täytyy nyt skarpata ja napata se pöytävaraus vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinibaarin kävimme kurkkaamassa matkalla itse ravintolaan. Näytti niin kivalle paikalle sekin.

      Poista