sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lauantailounaalla ravintola Cockissa

Kaupunkilomaan kuuluu toki lounas, eikö? Lomailimme ihastuttavassa Lilla Robertsissa ja halusimme lounasravintolan sijaitsevan hyvällä etäisyydellä hotellista. Lounaspaikaksi valikoitui Kasarmitorin ravintola Cock. Cockissa on käyty arkilounaalla, josta juttua löytyy tästä

Auringonpaiste oli ihan mahtava lauantaina. Cockissa auringonpaisteen lisäksi päivää kaunistivat ihanat kukat! 



Cockin menulla oli vaikka mitä ihania annoksia. Onneksi olemme hyviä syömään ja mieltymyksemme ruuan suhteen ovat usein samansuuntaisia. Tämä mahdollistaa siis mahdollisimman monen ruokalajin maistelun. Vähän parempi lounas aloitettiin Cockin mainioilla cocktaileilla. Helsingin muista ihanista cocktailpaikoista voit lukea tästä




Jaoimme alkuun annoksen Arancineja (12 €), jotka olivat todella onnistuneita. Sisilialaista alkuperää olevat riisipallerot olivat maukkaita ja rapeita. Makuelämystä täydensivät todella hyvät kastikkeet; pikkaisen tulinen tomaattikastike oli huippuhyvä, samoin rucolapesto. Loistava aloitus lounaalle!  



Wingsit on yksi mun lemppariruokia, mutta olen niiden suhteen vähän ronkeli. Pinnan pitää olla rapea ja maun tulinen, joten pyysinkin wingsit extra-rapeina. Sellaisia ne eivät kuitenkaan olleet :( Liha oli kuitenkin mehukasta, mutta makua olisin toivonut lisää. Annosta ovat monet kehuneet ja makuasioitahan nämä ovat. Cockin wings-annos (16€) oli tosi iso, ihan riittävä pääruoaksi, vaikka se onkin menussa alkupaloissa. 


Ranskalaisilla (7 €) Cock keräsi pisteet. Nämä olivat todella onnistuneet! Bearnaise-soosi oli tuhti lisuke, joka kyllä maistui meille. Ranskalaisia dippailimme bearnaisen lisäksi ketsuppiin ja talon sinappiin. Iso kulho riitti tosi hyvin kahdelle jaettavaksi.  


Ihailin naapuripöytään kannettuja annoksia ja heidän suosituksestaan valitsin pääruuaksi herkullisen punajuuri-vuohenjuusto-salaatin (12 €). Näillä raaka-aineilla on vaikea mennä pieleen. Olikin aivan ihana, raikas salaatti ja varsin täyttävä. Juustoa oli salaatissa paksu siivu.  



Ravintola Cock on leppoisa ja mutkaton mesta, jossa viihtyy helposti. Meillä palvelu toimi oikein hyvin koko ruokailumme ajan. Lauantailounaan lasku ei ollut aivan pienimmästä päästä näillä juomilla ja ruuilla - pitihän lounaan päätteeksi korkata myös terassikausi! Cockista jäi hyvä fiilis, tänne mennään mieluusti uudemman kerran. 



10 kommenttia:

  1. Miten hyvältä bernaisesoosi maistuisikaan juuri nyt. Ei saisi lueskella näitä ennen lounasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopi kyllä kivasti ranskalaisten kanssa, jotka oli kyl kans tosi hyviä. Ennen lounasta on kyl paha aika lueskella ruokajuttuja ;).

      Poista
  2. Aijjaij, nuo Cockin arancinit ovat ihania!

    VastaaPoista
  3. Ihanan aurinkoiset kuvat ja kaunis kevätkattaus kukkineen. Tuli hyvä fiilis :)

    VastaaPoista
  4. Cockilla on soft spot mun sydämessä, kun sinne pääsevät myös koirat <3

    VastaaPoista
  5. Mä tykkään Cockista tosi paljon. Se sijaitsee ihan mun valokuvauskoulua vastapäätä, joten on tullut käytyä nyt useamminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meistäkin tosi kiva, mutkaton paikka. Fiilis, että voi poiketa juomille tai syödä jotain pientä tai isoa.

      Poista