keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Bistro O Mat


Bistro O Matin ruokaan olen ihastunut Taste of Helsinki -festareilla vuosi toisensa jälkeen. Joka kerta on tullut fiilis, että tänne on päästävä. Bistro O Mat sijaitsee Kirkkunummella, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Ehkäpä juuri tästä syystä ensivierailuun on mennyt viitisen vuotta. Ravintola toimii erillisessä rakennuksessa Kirkkonummen Citymarketin parkkipaikan vieressä. Eli ei ehkä mikään idyllisin sijainti. Rakennus oli kuitenkin aivan soma. 




Ravintola oli sisältä erittäin viihtyisä ja sisällä oli mukavan rento fiilis. Kauniit astiat, valaisimet ja taideteokset loivat ravintolaan kivaa tunnelmaa.


Tarjolla olisi ollut vaikka mitä ihania juttuja, kuten Napue giniä, mutta nämä täytyi tällä kertaa jättää väliin, koska olimme liikenteessä autolla. 


Leivät tuotiin pöytään paperipussissa ja sieltä paljastui juureen tehtyä vaaleaa leipää ja saaristolaisleivän tyyppistä tummempaa leipää. Leivät leivotaan ravintolassa. Erityisesti tuo juureen leivottu vaalea leipä oli meidän mieleen. Ihana rapea kuori, hyvä sitko ja hiukan hapan maku eli juuri sellaista kuin leivän pitää ollakin. 



Ruokajuomaksi valikoitui tämä aivan loistava saksalainen Riesling. Viini on puolikuiva ja erittäin hedelmäinen. Vaikka viinissä oli hiukan vähemmän mineraalisuutta kuin mistä yleensä pidän, oli tämä viini aivan mieletön makunautinto! Eli jos jostakin tätä löydät, ihastut varmasti! Alkosta juuri tätä viiniä ei löydy, mutta samalta tuottajalta löytyy toinen vaihtoehto. Uskon, että kokeilemisen arvoinen sekin! 


Sitten ruokalistan kimppuun. Listalla oli toinen toistaan herkullisemman kuuloisia annoksia, joten päätöksen tekemiseen meni tovi aikaa. Itse päädyin lopulta maa-artisokkakeittoon (9.6€) alkuruokana, joka tarjoiltiin paahdetun valkosipulin, vesikastajakreemin ja pistoun kera. 



Keitto oli aivan ihanan täyteläistä ja pehmeää ja kaikki maut sopivat loistavasti yhteen. Voi tätä onnea!



Hyviä vaihtoehtoja alkuruoaksi olisivat olleet myös tartar, blinit tai farrotto. Ystäväni päätyi savustettuihin punajuurin (11€), joiden kanssa tarjoiltiin vuohenjuustokreemiä, kanttarelleja ja rapeaa ruista, joka toi kivaa suutuntumaa annokseen. Oikein oivallinen annos tämäkin. 



Pääruokalistalla oli myös monia varteenotettavia vaihtoehtoja. Itse pohdin peuranpaistin ja viiriäisen välillä. Päädyin kuitenkin viiriäiseen. Annos oli täynnä voimakkaita makuja. Kastike oli todella tuhtia ja siinä oli syvyyttä. Pidin annoksesta kovasti. 


Seuralaiseni päätyi siikaan, joka oli täydellisesti paistettu. Annoksen maut olivat hentoja, mutta eri ainesosat erottuivat hyvin. Fenkolikastike toi annokseen kivan lisän. Kaunis, maistuva annos! 


Jälkkäriksi valitsin itselleni uskollisena Crème Brûléen, joka tarjoiltiin mustaherukkasorbetin kanssa. Sorbetti oli voimakkaan makuista ja tasapainoitti kivasti Crème Brûléen makeutta. 



Ystäväni jälkiruokana oli uuniomenaa, valkosuklaata ja suolakinuskia kera vaniljajäätelön. Kerrassaan herkullinen annos! 



Meille sattui aivan ihana tarjoilija, joka huolehti meistä koki illan ja pohti asiantuntevasti valintojamme ja vastaili kysymyksiimme ystävällisesti. Tarjoilijan asenteella ja ammattitaidolla on todella suuri merkitys siihen, millainen kokemus ravintolasta jää. 

Bistro O Mat on todellakin pienen ajomatkan arvoinen ja illasta jäi jälleen sellainen olo, että haluan tänne pian uudestaan. Niin monta herkullisen kuuloista annosta jäi vielä maistamatta. Toivottavasti seuraavaan kertaan ei mene ihan yhtä kauan kuin ensimmäiseen.

Voin lämpimästi suositella Bistro O Matia, ihastutte varmasti! Illallinen kolmella ruokalajilla ja lasillisella viiniä kustansi vähän reilu 50€.

ps. Tarjolla näyttäisi olevan myös lounasta ja sunnuntaibrunssia.

pps. Perille pääsee myös junalla! Matkaa asemalta on noin 500m.



16 kommenttia:

  1. Olen iloinen, että Kirkkonummella on edes kunnon ravintola, kun ei täällä pajon muuta olekaan.

    VastaaPoista
  2. Minulla taas on ensi visiitistä juurikin se 5 vuotta (tai no, kohta kuusi kuten kuopuskin). Silloin pääsin sairaalasta "lomalle" viimeisilläni synttäribrunssille.

    Sen jälkeen ei sitten ole tullut tuolla käytyäkään, vaikka mielessä on ollut useamman kerran. Näytti kyllä kuvissa sen verran herkulliselta, että pitäisi mennä uusimaan kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin kyllä tosi tyytyväisiä kaikkeen! Ruoka oli maukasta, mutta samalla turhaa kikkailua oli vältetty.

      Poista
  3. Bistro o Mat on ollut sata vuotta listalla! Pakko mennä.

    VastaaPoista
  4. Kauniit annokset ja tuo siika kutkutti makuhermoja jo näin kuvausten perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annos oli herkkä ja siika oli annoksessa pääosassa!

      Poista
  5. Rakennus näyttää ulos ihan huoltoasemalta. :D
    Vähän sama, että monta vuotta on pitänyt jo mennä, tämän luettuani halajan sinne entistäkin enemmän.

    VastaaPoista
  6. Huoltoasemafiilikset miullekin tuli tuosta rakennuksesta, onneksi ruoka taitaa olla ihan eri maailmasta :)

    VastaaPoista
  7. Mä olen käynyt täällä useita kertoja, Kirkkonummelaisia kun ollaan. Brunssi on ihana, suosittelen! Oltiin myös uutena vuotena syömässä uudenvuoden menu. Ihan täydellinen.

    VastaaPoista
  8. Että tuli nälkä! Kun joskus poikkeaisi Kirkkonummella, niin tänne pitäisi päästä. Paljon hyvää on kuulunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ongelma ollut meillä, että Kirkkonummelle ei ole ollut paljon asioita, mutta mielestäni Bistro O Mat on matkan arvoinen. Voihan siinä samalla käydä viereissä Cittarissa ;)

      Poista