sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Lux Menu Rosterissa

Tänä vuonna tammikuiseen valotaideteos Lux Helsinki -tapahtumaan oli liitetty mukaan Lux Eat -ravintolatapahtuma. Lux Eat kattoi Lux Helsingin ajaksi 48 annosta tai menua 25 ravintolasta. Lux Eat -tapahtuma osui juuri sopivasti meidän Helsingin keikkaan ja vierailuun Hotel Havenissa ja vielä kun huomasin Kari Aihisen ja Paul Hickmanin luotsaaman ravintola Rosterin olevan mukana Luxissa, oli illallispaikan valinta helppo. 


Roster sijaitsee tosi hyvällä etäisyydellä Havenista - pari minuuttia ja hei, ollaankin jo perillä ravintolassa. Arvostin tällä kertaa ravintolan sijaintia erityisesti, kun pakkasta oli aika paljon! Illastimme Rosterissa loppiaisen aattona ja ravintolassa oli mukavasti jengiä ja kiva, hilpeä tunnelma. 

Ihan alkuun saimme pöytäämme ihanaa, lämmintä leipää. 


Tarjoilijan suosituksesta päädyimme italialaiseen, keskitäyteläiseen punaviiniin, joka olikin aikas kiva viini ja hinnaltaan sieltä edullisimmasta päästä. 




Rosterin Lux Menu sisälsi 6 ruokalajia, joista kolme olivat jaettavia alkuruokia, ja sitten yksi väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Tutustuimme tarkemmin Lux Menuuseen ja pyysimme vaihtoa ankanmaksan tilalle, joka oli yksi Lux menuun alkuruuista. Tämä onnistui muitta mutkitta, mutta emme huomanneet kysyä, eikä tarjoilija myöskään huomannut kertoa, mitä tarjoaisivat tilalle. Ankanmaksan tilalle tarjottiin minun suosikkiani Tartaria, josta itse olin tosi iloinen - mutta harmitti kovasti ruokaseuralaisteni puolesta, joille ei raaka liha maistu lainkaan. 

Minä siis tykkäsin kovasti Rosterin maukkaasta tartarista ja ruokaseuralaisetkin lisukkeista. Oli kaikkinensa herkullinen ja tasapainoinen annos. 

Limemarinoitu kuha, kookoksella, veriappelsiinilla ja chilillä maustettuna osui taas minun makumaailmaan täydellisesti. Ceviche on ihanaa herkkua, jota jostain syystä tulee nykyään harvemmin tehtyä itse. Tämä alkuruoka jakoi taas mielipiteitä. Raaka kala ei uponnut kaikille - olisi pitänyt tarkemmin lukea ruokalistaa ja huomata tämä. Minulle annos sai hymyn huulille, ihania vahvoja makuja. 




Onneksi kolmas alkuruoka oli meidän kaikkien makuun! Alkoi nimittäin ravintolan valitsijalle jo hiki nousemaan otsalle. Viini sentään oli kaikkien makuun, mikä onneksi isosti paikkasi tilannetta. Grillattu sydänsalaatti, avokado ja jalopenomajoneesi oli herkullinen ja ruokaisa salaatti. 




Väliruoka, nimeltään Mrs. Pulpo oli "Bouillabaissea" - ihan älyttömän hyvää. Grillattu meritursas oli juuri oikean kypsyinen. Tässä annoksessa ihastuin upean makuiseen fenkoliin ja simpukkamajoneesiin. Upeita makuja, joita harvemmin meitsin kotikeittiössä on. 


Annoksen pavut olivat sopivan rapsakoita ja liemi niin hyvää, että se oli leivän kanssa syötävä viimeistä pisaraa myöten. 



Pääruokana tarjoiltiin Black Angus -härkää, suosikkejani Padron -paprikoita ja kimchimajoneesia. Yksinkertainen ja maukas annos. 


Lihan lisukkeena pöytäämme kiikutettiin vielä ihania ruttuperunoita. Olivat tosi maukkaita. Näitä hyvin suolattuja ruttuperunoita maistoin ensimmäisen kerran Teneriffalla noin 20 vuotta sitten ja ihastuin niihin heti. Maistuivat myös Rosterissa. 


En ole suuri lihansyöjä, enkä siksi varmaankaan asiantuntevin arvostelija, mutta Rosterin härkä oli kyllä huippuhyvää. Kauniisti aseteltu annos ilahdutti myös silmää.

Lux Menuuseen kuului vielä siis jälkiruoka. Aika täynnä oltiin jo näistä kaikista edellä mainituista ruuista, mutta makealle on eri vatsa - eikös vaan...? Pekaanipähkinäpiirakka tarjottiin sitruunatuorejuuston ja appelsiinisorbetin kanssa. Tässä annoksessa oli sopivasti makeutta ja raikkautta. Minä tykkään kyllä kovasti sitruunasta jälkiruuissa eri muodoissaan - niin tässäkin. Toi kivan säväyksen täyteläiseen piirakkaan. 

Minun näkökulmasta tarkasteltuna Rosterin Lux Menu oli onnistunut kokonaisuus. Ruoka oli todella hyvää ja lisäksi tässä menussa sattui olemaan paljon sellaisia raaka-aineita, joista tykkään. Maut eri annoksissa olivat voimakkaita. Pointsit tästä. Ravintolassa syödessä on kiva kokea voimakkaita makuelämyksiä ja uusia raaka-aineita tai ainakin sellaisia, joita harvemmin tulee kotona tehtyä. Tämä menu oli niitä täynnä. Valmiin menun annokset eivät ruokaseuralaisilleni osuneet. Tässä taas tuli hyvä muistutus siitä, että informaatio tarjoilijoiden suuntaan on tosi tärkeää. Itse olen tässä blogivuosien aikana oppinut muistamaan ruuat ja raaka-aineet, joita en voi syödä. Lontoon ravintolassa lista herätti ihmetystä. Mainitsimme Mirkan kanssa, että emme syö verta. Hieman tarjoilija pyöritteli silmiään ja kysyi, ollaanko tosissamme, että tarjoaisimme teille jotain veriruokaa... ;). 

Meidän pöydässä pyöri illan aikana useampi tarjoilija. Palvelu pelasi aivan sujuvasti ja mutkattomasti, mutta palvelusta ei jäänyt sen kummempaa fiilistä - hyvin toimi! Laskussa oli pieni epäselvyys perunoiden kanssa: perunat oli veloitettu, vaikka emme niitä erikseen tilanneet. Luulimme, että kuuluvat menuuseen, mutta ilmeisesti oli sitten tuotu väärään pöytään (meidän onneksi). Menun hinta oli 49 €. Tässä kohtasivat hinta ja laatu erittäin hyvin. Rosterissa oli kiva meininki ja eläväinen tunnelma. Aivan hyvä aloitus hippaillalle, päästiin sopivasti tunnelmaan. Rosterista oli hyvä jatkaa illanviettoa. 

Roster 

psst. Kommenteissa olisi kiva kuulla, mihin ravintolaan sinä menisit just nyt illastamaan?


36 kommenttia:

  1. No kylläpä kuulostaa herkulliselta. Mä olen kotona jonkun verran tehnyt kuha-verigreippicevicheä ja kookos oliskin hieno lisä siihen. Jaa mihin syömään? Haluaisin johonkin oikein hyvään venäläiseen ravintolaan.

    VastaaPoista
  2. Rosteriin olenkin suunnitellut meneväni tämän kevään aikana. Kiitos postauksesta, sai suun maiskumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin kyllä kaikesta mitä Rosterin Lux Menussa tarjottiin. Kaikkinensa oli vahvoja ja selkeitä makuja, jotka osuivat minun makumaailmaani erittäin hyvin.

      Poista
  3. Kivasti kirjoitettu ja hei - en ole muuten vielä käynytkään Rosterissa...Ehkä pitää mennä vakka lounaalle : ) Täällä pitäisi tsekata menu etukäteen, kun aika lihapainotteinen, jotta saisi hyvällä omalla tunnolla nauttia, eikä tulisi esim. noita tartareita vastaan. Veriappelsiinilla maustettu kuha ceviche, nam! Ihan uusista juuri avatuista paikoista kiinnostaa se Werner!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosi monta uutta mielenkiintoista ravintolaa on testaamatta - ei meinaa perässä pysyä ;). Werner kiinnostaa kans, menu houkuttelee.

      Poista
  4. Menu näyttää houkuttelevalta, vaikka itsekin pyytäisin vaihtamaan pari komponenttia. Mihin syömään? Täällä Kuopiossa tällä hetkellä Isä Camilloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuopioon kun tullaan, niin sitten Isä Camilloon :).

      Poista
  5. Täälläkin on listalla monen monta Helsingin keskustan ravintolaa, kun tuttavat niitä esimerkiksi facebookissa arvostelevat... Niin harvoin tulee keskustaan lähdettyä, vaikka matka ei ole pitkä. Sandron buffa on pitänyt jo pidemmän aikaa kokeilla!

    VastaaPoista
  6. ihanan kuuloinen setti! kävin testaamassa Rosteri heti sen avauduttua kun huhu kertoi että sieltä löytyi sitä rakastamaani mustekalaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas vierähti muutama hetki ennen kuin ehdittiin Rosteriin ehdittiin. Millään meinaa pysyä samassa tahdissa Helsingin uusien ravintoloiden kanssa ;).

      Poista
  7. Olen käynyt Rosterissa muutaman kerran, mutta paikka ei jotenkaan sytytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista. Minäkin kuulin Rosterista erilaisia mielipiteitä ja vähän jännitti etukäteen, mutta tykkäsin.

      Poista
  8. Rosterissa olen käynyt vain drinkillä. Ystäväni kertoi että yllätyksetön ja kallis. Olen menossa tänä keväänä ravintola Ox:iin. Kampin korttelissa kiinnostaa Fisken på disken sekä Beijing8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin samat kiinnostuksen kohteet! NImittäin kovasti kiinnostaa Fisken på disken :).

      Poista
  9. Kiitos raflavinkistä! Tosi maukkaalta vaikuttivat kaikki annokset.

    VastaaPoista
  10. Oih, Helsingissä on vaikka kuinka paljon ravintoloita, joihin olisi ihana mennä. Baskeriin&Bassoon menisin uudelleen vaikka heti, lounaspaikkana kiinnostaa Kampin Kortteli ja sitten paljon kehuttu Werner. Ja Grön. Rosterkin vaikuttaa kivalta, vaikka monenlaista kommenttia siitä onkin kuulunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan Hannelea! Werner visiittilistan ykkösenä, Bas Bas heti kakkosena, ja Gröniin haluan taas palata aina uudelleen :) (kylläpä muuten harmittaa, että meni koko Lux herkullisine menuineen tänä vuonna aivan täysin sivu suun)

      Poista
    2. Bas & Bas on meidän käyntilistalla - edelleen! Gröniin on pöytävaraus! Jee! Werner on myös mietinnässä. Helsinki on kyllä todellakin pullollaan houkuttelevia ravintoloita :).

      Poista
  11. Tämän itse olen ihan täysin missannut..! Gröniin olettekin jo menossa ja se on kyllä tämän hetkinen suosikkini :)

    VastaaPoista
  12. Mä en ole vielä käynyt Rosterissa, muta kuulostaa kyllä älyttömän hyvältä! Mulle olisi kyllä uponnut sekä tartar, että cheviche. Nam.

    VastaaPoista
  13. Just nyt haluan omaan kotiravintolaan. Söin kaksi iltaa peräkkäin ravintoloissa menut ja luulen, että 3 peräperää olisi liikaa, oli nyt sitten avikka kuinka hyvää. Onneksi mulla ei oo yleensä tai KOSKAAN tätä ongelmaa.

    VastaaPoista
  14. Roster on jäänyt vielä testaamatta, samoin kuin mm. Shelter ja Ox, nämä ovat to-do-listalla. Jo testatuista suosittelen minäkin Gröniä :)

    VastaaPoista
  15. Oi, mä menisin kyllä Werneriin ja olenkin taas pian menossa <3

    VastaaPoista
  16. Ihanaa! Mä aina välillä teen kotona kuha-verigreippi-minttucevicheä, mut kookoksestahan vois kehitellä siihen jotain kivaa lisäksi!

    VastaaPoista
  17. Vierailtavien ravintoloiden lista kasvoi taas yhdellä - sinänsä huvittavaa, että meillä tuo lista muuttuu ehkä nopeiten ravintoloiden muutosten myötä... Kertonee jotain meidän ravintolakäyntiemme ahkeruudesta.

    VastaaPoista
  18. Ankanmaksan ei toivoisi yleistyvän suomalaisissa ravintoloissa... Roster oli meistäkin huippu - ainakin lasten Hoplopster huippuillallisella, joka siis järjestettiin Rosterissa.

    VastaaPoista