torstai 12. tammikuuta 2017

Testissä Well Coffee & DATE+KALE!

Pari aamukeikkaa Helsinkiin antoi mahdollisuuden visiitteihin uusissa kahviloissa. Työpäivä alkaa todella kivasti, jos sen voi aloittaa raikkaalla aamiaisella! Tämä on niin moneen kertaan todettu ja hyväksi havaittu - suosittelen lämpimästi.  

Well Coffee sijaitsee Kaivokadulla, aivan mainion matkan päässä Rautatientorilta, junakulkijoille siis erinomaisen hyvä kohde. Well Coffee aukeaa arkiaamuisin jo klo 7.00, lauantaisin klo 10.00.Well Coffee tarjoaa terveellistä, hyvää ja ravitsevaa syötävää. On smoothieita, nyhtökaurabageleita, tuorepuuroa, rahkaa, salaatteja, pitaleipiä, proteiinipikareita ja luomukahvia. Valikoimista löytyy niin gluteenittomia kuin vegaanisia tuotteita, mm. vegaanicroissant. Kahvilasta voi napata mukaan tai nauttia herkut paikan päällä. 


Minun aamiaiseni koostui Marjaisasta tuorepuurosta ja latesta. Kahvilassa oli ystävällinen palvelu ja tosi kiva fiilis. Oli kiva vaihtaa aamun ensimmäiset sanat iloisen henkilökunnan kanssa. Aamutarjouksena olisi ollut luomukahvia eurolla, mutta latte vei voiton. Latte ja tuorepuuro maksoivat yhteensä 5,90 €. Hinnat olivat kohdallaan minusta muutenkin, mitä äkkiä niitä menulta vilkaisin. Tuorepuuro oli hyvä. Annos oli pieni, mutta sillä pärjäsin seuraavat kolme tuntia lounaaseen saakka. Suosittelen poikkeamaan!Date+Kale Kampin Korttelissa oli toinen loman aamiaiskohteeni. Avajaisissa pääsimme hieman fiilistelemään kahvilan tunnelmia, mutta olipa kiva päästä tänne oikein kunnon aamiaiselle. Date+Kale tarjoaa terveellistä, simppeliä ja ravitsevaa kasvisruokaa. Kahvila on auki aamusta iltaan, eli arkisin klo 8-21, la 10-21 ja su 10-18. Pointsit tästä. 


Date+Kalessa sain myös tosi ystävällistä palvelua. Paikka on viihtyisä ja tarjottavat todella kauniita. Minä päädyin valitsemaan aamiaissetin, joka sisälsi Tuorepuuroa hirssistä, Tattarileivän avokado-edamame hummuksella ja Laten kauramaidolla. Aamiaisen hinta oli 14 €. 


Tuorepuuro oli ihana! Niin kaunis ja niin hyvältä maistui. Puuroa oli iso kulho, piti todella hyvin nälän. Tattarileipä oli maukas, erityisesti tykkäsin avokadotahnasta - mielettömän hyvää oli. Date+Kalelle myös vahva suositus. Aamiainen oli tosi hyvä. Seuraavalla kerralla maistan kyllä kahvilan makeitakin herkkuja!  Well Coffeen & Date+Kalen tuorepuurot inspiroi taas pitkästä aikaa kotonakin tekemään tuorepuuroa. Tuorepuuron teen valmiiksi edellisenä iltana, on siis todella hyvä aamiainen kiireisiin aamuihin. Omat tuorepuurot teen fiiliksen ja ainesten mukaan, mutta perussetti menee näin: Sekoitan marjat 1-2 dl, palan banaania ja 2 dl rahkaa / jugurttia ja reilun lorauksen mantelimaitoa sauvasekoittimella sekaisin. Tähän joukkoon sekoitan noin 1 dl kaurahiutaleita ja 1 rkl siemeniä tai sitten heitän sekaan pähkinöitä. Puuro purkkiin ja jääkaappiin ja aamiainen on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti