perjantai 6. tammikuuta 2017

Jouluinen Klaus K!

Pitkästä aikaa oli tiedossa miniloma Helsingissä ja Klaus K -hotellissa, jossa on vuosien aikana vierailtu useasti: niin aamiaisella kuin brunssilla, joulupöydässä ja yökylässä

Aikaisin syksyllä bongasin loistotarjouksen Klaus Koohon ja saimme Desire King -huoneen tosi hyvään hintaan (60 € / yö). Tällä kertaa Helsingin vierailuna päämissiona oli rentoutua eli urheilla, levätä ja syödä hyvin ja ehkä maistaa lasi viintä. 

Desire King -huoneemme sijaitsi 5. kerroksessa, jonne katuäänet eivät kuuluneet. Tosin joulun aikaan oli kaupungilla erittäin hiljaista muutenkin. Tämän huoneluokan huoneet ovat kooltaan noin 20-25 m2 - ylellisen Tarton hotelli Antoniuksen sviitin jälkeen tämä huone tuntui vähän ahtaalta ;). 


Klaus Koon sängyt olivat supermukavat! Uni maistui hyvin. 

                                          
                                               

                                                      Näkymät  5.  kerroksen ikkunasta. 


Tervetuliaistoivotuksena oli meitä huoneessa odottamassa herkulliset suklaakonvehdit ja pullovettä. Kaunis ele ja ajatus!


Kylpyhuoneessa oli kylpyamme ja laadukkaat kylpytuotteet. Sopi paremmin kuin hyvin miniloman rentoutumisteemaan. Huoneessa oli tarjolla myös Klaus Koon viinejä ja muita juomia kylmässä. 


Minibaarin tarjonnassa ilahdutti suomalaiset tuotteet: Goodion maailman paras raakasuklaa ja käsityönä, pienissä erissä valmistettavat LIQ-lakritsit
Kuntosalin testasimme myös. Sali oli pieni, mutta sieltä löytyi meidän tarvitsemat jutut, kuten juoksumatto ja vapaita painoja. Salin jälkeen olikin hyvä suunnata hotellin tarjoamaan piparibuffaan!


Aamiainen on Klaus Koossa perinteisesti aina ollut hyvä. Tarjonta ei ole ylitsepursuavaa, mutta sitäkin laadukkaampaa. Pöytä oli katettu kauniisti, jouluiseen henkeen. 


Eniten odotin yön yli uunissa haudutettua luomuohrapuuroa, joka on edelleen niin tosi hyvää. Puuron kanssa nautin tymäkän shotin! Lämpimiä ruokia oli puuron lisäksi munakokkeli ja nakit, jotka olivat tarjolla aina tyylikkäissä Sarpanevan padoissa.   Eikä ollenkaan ollut hassumpi myöskään Klaus Koon oma myslisekoitus, jossa maistui mm. karpalot ja kookoslastut. Klaus Koossa erikoiskahveja saa erillistä maksua vastaan, latte olisi kustantanut 4,70 €. Aamiaiseen kuuluva kahvi (ei tarjoiltu pöytiin) oli hyvää, tummapaahtoista kahvia. Juomavaihtoehtoja oli useita. Tuoreita, raikkaita vihanneksia ja hedelmiä oli mukavasti tarjolla - ja leipäjuustoa, nam.


Leikkeleitä ja juustoja oli pöydässä muutamaa eri sorttia. Itse olisin tykännyt, jos tarjolla olisi ollut myös vähärasvaisempi vaihtoehto. Leivistä eniten kehuja sai patonki, tykkäsin myös näkkäristä. Gluteenittomia tuotteita oli mukavasti tarjolla, mm. herkullisia kookoskeksejä. 


Oma aamiaislautaseni (ensimmäisellä kierroksella) näytti tältä. Tykkäsin kovasti mm. omenaisesta sienisalaatista, oli ihanan raikas. Nautimme aamiaista rauhassa ja pitkään, hyvin syöden. Croissantit maistuivat Klaus Koon itse tehtyjen hillojen kanssa. Aamiaisen makeaa tarjottavaa oli brownie ja mustikkajuustokakku. Jälkiruokana maistuivat ihanat juustot ja hedelmät. Näistä saikin koottua kivan raikkaan aamiaisen päätöksen.  


Aamiainen kaikkinensa oli hyvä. Kivaa olisi, jos erikoiskahvitkin sisältyisivät aamiaisen hintaan. Tarjonta on harkittua ja herkullista, tästä pidän. Aamiaisella oli myös mukavasti lehtiä tarjolla ja tilaa rauhassa istua.  

Palvelu hotellissa oli koko vierailun ajan ystävällistä ja huomaavaista, oli mukavaa olla taas täällä vieraana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti