maanantai 26. joulukuuta 2016

Ravintola Antonius Tartossa!

Tartto oli kyllä kiva matkakohde. Suosittelen lämpimästi! Matkustaminen sujui mukavasti lentäen ja viikonlopun majoitus oli upea Hotelli Antonius. Tartossa on useampi kiva ravintola, kuten Meat Market Steak & Cocktail, jossa illastimme perjantaina.  

Lento Suomeen lähti myöhään sunnuntai-iltana, joten aikaa illalliselle oli. Sunnuntai-illan illallisen nautimme hotellimme ravintolassa, joka myös löytyy Viron parhaiden ravintoloiden listalta. Ravintola sijaitsee holvikellarissa, jossa siis nautimme aamiaisetkin. Illalliselle valitsimme tilan ehkä tunnelmallisimman kohdan ja nautimme hyvästä ruuasta holvikaarien alla. 

Ravintola Antoniuksessa suositaan paikallisia raaka-aineita. Lista oli mukavan pituinen; oli vaihtoehtoja, muttei liikaa. Valitsin alkupalaksi keltajuuricarpaccion, joka oli ihana annos! Tässä oli upeat värit! Saattoi olla elämäni ensimmäinen kerta, kun söin keltajuurta - ei varmasti vika. Keltajuuricarpaccio tarjoiltiin hauskasti raksuvien spelttipopcornien ja vuohenjuuston kanssa. Annoksessa oli mukavasti erilaisia elementtejä, muttei kuitenkaan liikaa.  Yksinkertaista ja maukasta.




Vihreä salaatti oli perushyvä kevyt alkupala. Salaatti oli kauniisti aseteltu ja kastike oli maukas. Alkuruokien kanssa tarjotut leivät jäivät maultaan aika vaisuiksi. Sekä tumma että vaalea leipä olivat pettymyksiä. Harmi, hyvää leipää kun on niin ihana syödä.  



Jos menulta löytyy Tartar, on minun vaikea sitä välttää. Tartar on yksi suosikkiannoksistani (maailman parhaan tartarin olen syönyt Porvoon Meat Districtissä kahteen kertaan). Antoniuksen Tartar oli valmistettu hirven lihasta. Liha olikin tosi hyvää ja sahramiaioli maistui lihan kanssa erittäin hyvin. Annos oli aseteltu lautaselle kauniisti. Hyvä, maukas annos. 


Naudan entrecote tarjoiltiin kastikkeen, vihannesten ja raikkaan salaatin kera. Pihvi keräsi kehut. Oli kuulemma oikein hyvää kepeine lisukkeineen. 


Keltajuuricarpaccion lisäksi ulkonäöllään ihastutti illallisemme upea jälkiruoka. Suklaakakkua oli hetki ihailtava (ja kuvattava!) ennen maistamista. Suklaamoussekakku oli ihanan suklainen ja täyteläinen. Eniten minua ihastutti amaretolla maustetut kirsikat - olivat tosi hyviä. En ole ollut kovin kirsikan ystävä, mutta tässä kohtaa voisin kääntää kelkkani. Mantelirouhe täydensi kauniin jälkiruuan. Kakussa & kirsikoissa riitti hyvin syötävää kahdelle.     





Antoniuksessa söimme hyvän illallisen. Palvelu oli, kuten koko hotellivierailummekin ajan, huomaavaista ja ystävällistä. Tykkäsimme ruuasta ja hinnatkin oli aivan kohdallaan. Hotellivieraat saivat illallisesta 10 prosentin alennuksen ja lasku näistä ruuista oli noin 50 € alennuksen jälkeen. Ei harmittanut maksaa, vaikka pienen vedonlyönnin seurauksena laskun hoitaminen osui tällä kertaa minun kohdalle. 

Antonius on tunnelmallinen ravintola ja sopii erittäin hyvin rauhallisiin ja tunnelmallisiin ruokailuhetkiin - holvikellari on ihana! Ruoka oli hyvää; yksinkertaista, mutta oikein maistuvaa. Suosittelen lämpimästi! 

4 kommenttia:

  1. Ihanan runsaasti kauden juureksia ja suuri plussa tuosta hirvestä. Maistuisi minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli! Hirvi oli hyvää ja taas tuli uusi makuelämys :).

      Poista
  2. Kauniita annoksia. Tartarpihvi erityisesti nosti veden kielelle!

    VastaaPoista